Kolaps z úvodu derby stál "béčko" celý zápas, dvě odmakané třetiny nakonec k obratu nestačily

18.11.2015 12:55, autor: Pavel Šácha

Hokejisté táborského B-mužstva v úterý zapečetili první část krajské ligy prestižním zápasem na ledě Spartaku Soběslav. Derby rozehráli strašlivě a po necelých sedmnácti minutách prohrávali 0:4. V dalších dvou třetinách se postavili k nepříjemné situaci čelem a obrovskou bojovností se k domácím přiblížili na jeden gól, víc už toho ale nestihli a museli se smířit s pátou sezónní porážkou.

Kolaps z úvodu derby stál "béčko" celý zápas, dvě odmakané třetiny nakonec k obratu nestačily

Spartak Soběslav - HC Tábor B

4:3 (4:0, 0:2, 0:1)

Úterý, 17.11.2015 17:30 - Muži B

 

Branky a nahrávky: 8.Žákovský (Vild), 10.Hák (Píha, Sládek), 16.Petržílka (M. Karpíšek, Žákovský), 16. Žákovský (Sládek, Vild) - 27. Pechánek (Trieb), 29. Pechánek (Blažek, Ošmyk), 4í. Drda (Kadilák, L. Hlaveš).

  Vyloučení: 10:5 - navíc Kratochvíl (Tábor) OK   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 13:37  

HC TÁBOR B: Šelepa (Petřík) – Trieb, Ošmyk, Pavel Dudák, Škulina, Hastrman (21. D. Hlaveš), L. Hlaveš – Blažek, Pechánek, Hubáček – Kratochvíl (15.Pospíchal), Drda, Hraňo – Kadilák, Petr Dudák, Jankovský.

Pavel Kratochvíl, trenér B-týmu HC Tábor: „Vůbec se nám nepovedl vstup do utkání a v 17. minutě jsme prohrávali už 0:4. První dvě branky pramenily z našich chyb, při třetí jsme nechali na brankovišti trestuhodně volné hráče a čtvrtý gól jsme inkasovali po smolně odraženém puku. Do druhé třetiny jsme vstoupili s odhodláním poprat se s nepříznivým vývojem, což se nám částečně podařilo a dokázali jsme snížit na rozdíl dvou branek. V závěrečné části jsme naši snahu o výsledkový zvrat ještě vystupňovali, ale jen jediný vstřelený gól bohužel na konečné porážce nic nezměnil. Zápas jsme si prohráli v první třetině a s tímto vývojem samozřejmě nemůžeme být spokojeni. Přesto musím klukům poděkovat za jejich bojovnost ve druhé a třetí třetině, kdy se o body prali až do samého závěru. V utkání jsme soupeře výrazně přestříleli (37:13), z toho ve druhé a třetí části jsme vyslali na brankáře soupeře sedmadvacet střel oproti šesti střelám domácích.  I přes tento výrazný rozdíl a naše vyložené šance se nám nepodařilo vývoj utkání otočit.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality