Marodkou zdecimovaný Tábor podlehl Řisutům

08.11.2012 16:45, autor: Jiří Jelínek

HC Řisuty - HC Tábor

7:4 (2:2, 2:1, 3:1)

Středa, 7.11.2012 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 2. Čermák (Hlusička, Vlček), 20. Záleský (Křepelka), 21. Kraus (Veselý), 29. Veselý (Kašák, Kraus), 54. Kraus (Veselý), 55. Hlusička M. (Hlusička J.), 58. Landa (Hudíček) - 15. Šulčík (Pechánek R.), 17. Hájek (Heršálek), 27. Šulčík (Kolomý), 55. Seidl (Matušík)

Rozhodčí: Kvapík - Koskuba, Šulo   Vyloučení: 4:4   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 5:3, 5:4, 7:4   Střely: 48:30   Diváci: 150

HC ŘISUTY: Schwamberger (Dlouhý) - Sedláček, Bílek, Hlusička J., Kašák (C), Čermák, Čížek, Fiala, Slánský, Landa, Kos (A), Scherzl, Krpata, Kraus, Vlček, Veselý, Záleský, Hlusička M., Doskočil, Hudíček, Křepelka

HC TÁBOR: Panec (od 21. Klestil) - Heršálek (A), Havran, Schovánek, Hošek, Ošmyk (A), Hlaveš - Matušík (C), Seidl, Šulčík, Kellner, Zayml, Pechánek R., Perník, Kolomý, Hájek, Heřmánek

Další utkání II. národní hokejové ligy odehráli táborští hokejisté na ledě Řisut, se kterými se jim dlouhodobě nedaří. Utkání probíhalo ve velice komorní atmosféře, kterou "tvořila" asi stovka diváků. Hostující hráči nastoupili do utkání značně oslabeni, chyběl totiž zraněný Vojtěch Mrkvička, Ondřej Liška (oba pohmožděná ruka), Jan Kanov (zlomená lýtková kost) a dlouhodobě zraněný Michal Kakos (zlomená klíční kost). K těmto hráčům se v zápase s Řisuty přidal i další obránce Jaroslav Ošmyk, který má zpřetrhané vazy v rameni a dnes podstoupil operaci. Navíc chyběl distancovaný David Nedorost, který bude chybět i v sobotu, disciplinární komise zkrácení trestu zamítla.

V první polovině úvodní třetiny jako kdyby byli ještě hokejisté Tábora v autobuse a domácí si s nimi dělali co chtěli. To se projevilo na skóre hned ve druhé minutě zápasu. Jeden z táborských hráčů prohrál souboj u mantinelu a vybojovaný kotouč z předbrankového prostoru uklidil za Pancova záda Čermák - 1:0. Hráči Řisut nadále pokračovali v náporu a vytvořili si několik velice dobrý příležitostí z nebezpečných pozic před brankovištěm. Domácí byli v těchto fázích zápasu lepším týmem a dobře kombinovali s pukem. První šance Tábora přišla až v 9. minutě, ale poradil si s ní brankář Schwamberger. Domácí pak měli výhodu přesilové hry, ze které branku nevytěžili. Naopak se díky oslabení dostali do hry hosté. Po konci oslabení totiž vybojovala dvojice Šulčík, Pechánek kotouč v útočné třetině a první jmenovaný akci zakončil - 1:2. Za minutu už byl Tábor ve vedení, kotouč do útočné třetiny zavezl Matušík, jenž přihrál Luboši Heršálkovi jehož střelu vyrazil domácí brankář a Tomáš Hájek kotouč uklidil do branky - 1:2. Když už to vypadalo, že si hosté odnesou jednobrankové vedení do druhé třetiny, přišel další prohraný souboj u mantinelu a domácí chybu hostů hned potrestali, střelcem byl Záleský - 2:2.

Do druhé třetiny vstoupili jednoznačně lépe hokejisté Řisut, kteří se již po několika vteřinách hry radovali ze třetí branky. Ihned po vhazování totiž zavezl kotouč do útočné třetiny Kraus a z téměř nulového úhlu prostřelil Michaela Pance - 3:2. Po tomto gólu Pance v brance Tábora nahradil Tomáš Klestil. Domácí tato branka dostala do dalšího tlaku, ze kterého však další změnu stavu ve svůj prospěch nevytěžili. A tak je trestal Tábor, jmenovině Roman Šulčík, který využil přesilovou hru po asistenci Filipa Kolomého - 3:3. Vzápětí však měli přesilovou hru i domácí a také ji využili, střelu od modré čáry dorazil do branky Veselý - 4:3. Hned za okamžik si připsal vynikající zákrok Tomáš Klestil, který zachránil Tábor od jisté branky. V druhé polovině druhé třetiny měli hosté možnost krátké přesilové hry pět na tři, ale ani přes soustavný tlak branku nevstřelili.

Poslední část základní hrací doby začínali domácí v početní výhodě, ale dokázali jen dvakrát vystřelit od modré čáry. Následných pět minut zápasu se hra přelévala ze strany na stranu, ale stále to byli domácí, kdo dnes tahal za delší konec a měl více příležitostí. V 50. minutě přišel další smutný okamžik pro Kohouty. Po souboji u mantinelu se totiž zranil Jaroslav Ošmyk a musel ze zápasu odstoupit. Za čtyři minuty se již zdálo být rozhodnuto, další branku domácích totiž vsítil Kraus - 5:3. Hosté však nesložili zbraně a za okamžik snížili na rozdíl jediné branky, prosadil se Radek Seidl po přihrávce Jakuba Matušíka - 5:4. Jenže domácí si nechtěli nechat vzít tři body a ještě v téže minutě opět navýšili skóre. Hostující obrana, sužovaná zraněními, vyrobila další chybu, kterou potrestal domácí Hlusička - 6:4. Tábor tak musel vrhnout všechny své síly do útoku a to potrestali řisutští hokejisté další brankou, tentokráte to byl Landa 7:4.

Další utkání odehrají táborští hokejisté na svém ledě v sobotu 10. listopadu proti vedoucímu Děčínu. Dobrou zprávou je, že by do utkání měl nastoupit Vojtěch Mrkvička a šance je také u Ondřeje Lišky.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality