Miroslav Volena ve Zpovědnici: „Rozhodně bychom si měli vážit toho, co tady máme“

22.08.2016 23:50, autor: Pavel Šácha

Dveře nové klubové Zpovědnice na webu HC Tábor se v minulém týdnu otevřely pro MIROSLAVA VOLENU, manažera HC Tábor a člena správní rady klubu.

Miroslav Volena ve Zpovědnici: „Rozhodně bychom si měli vážit toho, co tady máme“


Nyní přinášíme jeho odpovědi na otázky z řad prvních zvídavých příznivců, kteří do Zpovědnice Kohoutů zavítali.

Hmar: Nemáte obavy, že po postupu David servisu bude časem problém dostat do Tábora hráče z budějovického regionu? Proč by jezdili 50 kilometrů do Tábora, když můžou hrát doma za barákem?
 „Nemám (úsměv)… Tady v Táboře máme výborné zázemí - a tím myslím i to divácké - i dlouhodobě dobrou sportovní kvalitu. Dokud tohle dokážeme udržet, klukům se k nám určitě vyplatí jezdit. Navíc cestování mezi Táborem a Českými Budějovicemi v současnosti není nijak hrozné. A ti hráči, kteří tu teď u nás jsou, už se v týmu zabydleli; dá se říct, že už jsou to vlastně naši domácí kluci.“

kopřík: Dobrý den, jaká je velikost rozpočtu HC Tábor pro nadcházející sezonu v porovnání s tou minulou?
„Snažíme se ho udržet minimálně na stejné úrovni jako v loňském roce, což se nám i daří. Zabezpečovat klub je ale samozřejmě rok od roku těžší. Díky našim stálým partnerům a městu máme stálý základ a snažíme se přivést do klubu nové partnery. Jak ale říkám, dnešní doba tomu moc nenahrává a je to hodně složité.“

kopřík: Co si myslíte o trendu, kdy se druholigové týmy častěji stávají farmami extraligových klubů (Klatovy – Plzeň, Frýdek-Místek – Třinec, Poruba – Vítkovice, Kolín – Pardubice)?
„Podle mého názoru tím prakticky zaniká klub a jeho tradice. Domácí kluci si při takovém trendu téměř nezahrají, v mužstvu se neustále střídají pendlové a nikam to nevede. Něco úplně jiného je, když jsou hráči odjinud vedle těch domácích v mužstvu nastálo. Pak už je to o jejich hráčské a lidské kvalitě. Farmu jako takovou ale vidím jako cestu do pekel.“

bobika: Ahoj, jaký je cíl této sezony u áčka? Budou nějaké vyšší ambice mužstva? Myslím tím jako v minulých sezonách Prostějov, Přerov, Frýdek-Místek a po novu Havlíčkův Brod. Díky.
„Ambice máme vždycky ty nejvyšší, ale zatím se nám je nedařilo tak úplně naplnit. Vždycky nám chybí ten poslední krůček. To ale samozřejmě není jen o hráčích a výsledcích, ale také o penězích. Když může například tým před zápasem kvalifikace v dalekém městě přespat a zatrénovat si, je to něco úplně jiného… V podstatě každý rok jsme bojovali proti profíkům. Moravské kluby jsou prostě v tomhle směru dál. Nás musí těšit, že hrajeme neustále takhle nahoře a ambiciózní kluby z nás mají obavy, což ostatně z jejich strany zaznělo i letos. Rozhodně bychom si měli vážit toho, co tady máme.“

bobika: Ahoj, mám ještě jeden dotaz. Jirka Severa absolvoval celou letní přípravu v Jihlavě, tam se nevešel do kádru a nyní ho zkouší Havlíčkův Brod. Není to náhodou náš odchovanec? To HCT o něj nemělo zájem, nebo Severa nemá zájem o HCT? Díky, a ať se daří.
„My jsme zájem měli. Kdy šel do Jihlavy, byla to pro něj šance prosadit se o soutěž výš, a dá se to pochopit. V Havlíčkově Brodě, kde dávají dohromady opravdu silný kádr, to teď ale bude mít hodně těžké, už jenom kvůli tomu, že to není domácí hráč… Ale asi tam šel za lepším. To ukáže až čas.“


Připomínáme, že po celou sezonu jsou na Vaše dotazy připraveni odpovídat všichni hráči a členové realizačního týmu druholigového A-mužstva. V tomto týdnu je prostor pro Vaše dotazy adresované do kabiny Kohoutů početně neomezený. Tak s chutí do toho...!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality