Mobilizace fanoušků! V sobotu přijede Písek!

10.04.2013 10:37, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - IHC Králové Písek

0:5 (1:0, 0:1, 2:0)

Sobota, 13.4.2013 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 12. Matušík (Havran), 48. Šulčík (Černý, Matušík), 55. Mrkvička (Šulčík, Kellner) - 30. Kubeš (Semrád)

Rozhodčí: Čech, Doležal - Černý, Reich   Vyloučení: 13:11 navíc 10 min NESP Havran (TA)   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 3:1   Střely: 26:25   Diváci: 3841

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Havran, Heršálek "A", Kolomý, Kanov, Trieb, Černý - Kellner, Mrkvička, Šulčík - Seidl, Matušík "C", Hájek - Pechánek T., Zayml, Kratochvíl

IHC KRÁLOVÉ PÍSEK: Halmoši (Mazuch) - Drtil, Kužel, Dvořák, Kříž, Semrád, Makovský - Polodna "A", Vlček, Slavík "A", Kučera, Heřman, Vaniš, Marek, Kubeš "C", Ferebauer

Preview

 

Tuto sobotu od 17:00 čeká táborské hokejisty a fanoušky jeden z nejzajímavějších zápasů letošní úspěšné sezony. V derby se na táborském ledě představí jihočeský rival z Písku.

Písecký IHC v letošní sezoně působil v první hokejové lize, kde po základní části skončil na posledním místě se ztrátou pěti bodů na Beroun. Po skončení základní části v boji o baráž skončil předposlední po neodehrání posledních kol. Píseckým celkem prakticky celou sezonu lomcují finanční problémy, které jsou táborským fanouškům tak dobře známé.

V kádru Písku dochází v této sezoně k obrovské rotaci hráčů, v brankovišti hokejistů od řeky Otavy se protočilo již neuvěřitelných sedm brankářů, jedničkou pro baráž však je Dominik Halmoši. Ten působil i v Táboře, kdy kryl záda Jakubu Čechovi. V základní části dokázal udržet úspěšnost zákroků nad hranicí 90%, a to i přes nepříliš příznivé výsledky svého celku.

Kanadské bodování vyhrál Zdeněk Šperger, který měl také co dočinění s prvoligovým Táborem. „Kába“ v základní části nasbíral 22 bodů, nicméně v píseckém celku již nepůsobí. Nejproduktivnějším aktivním hráčem je Filip Vlček s 18 body v základní části. Mezi obránci je nejproduktivnější Vladimír Kameš a Tomáš Drtil, oba nasbírali 10 bodů. Vladimír Kameš však opět do baráže zasáhnout nemůže.

V týmu Písku jsou i starší dorostenci Vladimír Hanus a Lukáš Volf. Najdeme tam také několik hráčů s táborskou minulostí. Jsou jimi Jiří Ferebauer, Stanislav Polodna a Radim Heřman. Na začátku sezony tam působil i táborský Jan Kanov. Tři zápasy za kohouty si střihl také obránce Josef Klement.

V baráži má za sebou Písek dvě utkání, na domácím ledě podlehl Berounu 0:2 a v pondělí přehrál Techniku 2:1 v prodloužení. A právě před utkáním s Brnem udělalo písecké vedení jednu změnu, trenéra Setikovského nahradila staronová tvář Josefa Řeháčka. Dnes jej čeká další domácí utkání s Havířovem.

Sestava z posledního utkání: Halmoši (Mazúch) - Kužel, Drtil, Makovský, Kříž, Dvořák, Semrád (Hanus) – Polodna, Vaniš, Ferebauer - Heřman, Kučera, Marek – Kubeš, Vlček, Slavík (Homolka, Volf).

 

 

2. liga - Západ Soutěž 1. liga
 1.  Umístění  14.
 71  Počet bodů  39
 164:117  Skóre  106:209
20 Počet výher 9
8 Počet proher 34
1:2, 2:4, 4:1, 4:2 Poslední vzájemná utkání 2:1, 4:2, 1:4, 2:4
 10:1 (Milevsko)  Nejvyšší výhra v základní části 7:4 (Šumperk)
 4:7 (Řisuty)  Nejvyšší prohra v základní části 0:10 (Ústí n/L)
 Jakub Matušík (20)  Nejvíce branek Frank Kučera (8)
 Jakub Matušík (40)  Nejvíce asistencí Zdeněk Šperger (15)
 Jakub Matušík (60)  Nejlépe bodovaný hráč Zdeněk Šperger (22)
 Jakub Matušík (80)  Nejtrestanější hráč Dominik Boháč (90)
2 083 Divácký průměr doma v PO a baráži 554
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality