Můžete na sebe být hrdí, slyšeli táborští hráči od trenérů, byť nakonec ve Frýdku padli

30.03.2016 03:26, autor: Pavel Šácha

Druholigoví táborští hokejisté se vrátili z dlouhé cesty do frýdecko-místecké Polárky s prázdnou. Porážka od ambiciózního favorita kvalifikace o WSM ligu je může mrzet mnohem víc, než by se na první pohled mohlo zdát. V samotném utkání totiž rozhodně netahali za kratší konec, ba naopak. Od poloviny střetnutí domácí celek výrazně přehráli i přestříleli, ale doplatili na ohromné množství neproměněných šancí a výtečný výkon slovenského gólmana Juraje Šimbocha v brance Rysů.

Můžete na sebe být hrdí, slyšeli táborští hráči od trenérů, byť nakonec ve Frýdku padli

Frýdek-Místek - HC Tábor

4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Úterý, 29.3.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 18. Káňa (Luka, Chmielewski), 24. Káňa (Luka, Kowalczyk), 25. Kowalczyk (Luka, Klimša), 43. Franek (Klimša) - 37. Vaniš (Boháč, Černý).

Rozhodčí: Mikula, Přikryl - Poruba, Vengřín.   Vyloučení: 6:3   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 3:0, 3:1, 4:1   Střely: 30:42   Diváci: 2254

FRÝDEK-MÍSTEK: Šimboch (Daneček) – Dresler, Krutil, Foltýn, Kowalczyk, Fišera, Matyáš, Kvapil Polák – Franek, Piecha, Klimša, Samiec, Chmielewski, Schwarz, Káňa, Cienciala, Meidl, Luka, Jaroš, Christov.

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Černý, Havran, Klíma, Kolomý, Heršálek, Dvořák - Vaniš, Boháč, Polodna - Kellner, Matušík, Seidl - Blažek, Pechánek, Březina.

 V novotou zářící hale Polárka se hrál od úvodních minut velice svižný hokej. Frýdecko-místecký tým dokázal být při každé návštěvě táborského obranného pásma mimořádně nebezpečný a především při jeho přesilovce čtyři na tři se měl brankář Klestil rozhodně co ohánět. Co do počtu šancí a nebezpečných střel si ovšem Kohouti se Slezany nikterak nezadali. Nejblíže ke gólu měli na straně hostů Vaniš a Boháč, oba však ztroskotali na pozorném Šimbochovi. Na změnu skóre ovšem ještě před přestávkou přece jen došlo – k radosti domácích příznivců se o ni postaral Káňa, jenž zužitkoval předchozí dobrou práci spoluhráče Luky – 1:0.

 Prostřední dějství začalo pořádně zostra. Hned v úvodní minutě se řítil sám na Klestila polský forvard Chmielewski, ale zamířil mimo, stejně jako na druhé straně při svém výpadu Matušík. Slibný nástup Jihočechů do druhé třetiny bohužel pro ně brzy rozředilo zklamání. V polovině 24. minuty zůstal nepotrestaný jasný faul na Matušíka, následně Táborští propadli na útočné modré čáře a z rychlého brejku Rysů se opět nekompromisně prosadil Káňa – 2:0. Jen o minutu později usedl na trestnou lavici hostující Seidl. Pětice Frýdku-Místku přesilovou hru bleskově využila zásluhou přesné rány matadora Kowalczyka – 3:0. V tu chvíli visela ve vzduchu hrozba další kanonády moravského celku, ta se však nekonala. Ve 27. minutě sice táborský tým nepotrestal domácí faul na Pechánka, právě hrou v početní převaze ovšem vtiskl střetnutí zcela jiný ráz. Ve zbytku druhé části hry dostal frýdecko-místecké hokejisty pod obrovský tlak, který ukončila až druhá siréna. Z řady výborných šancí a nebezpečných střel se pohříchu ujala jen jediná, to když se Vaniš v přesilové hře prodral až před Šimbocha a střelou nad jeho rameno snížil na rozdíl dvou branek – 3:1.

 Také do polední třetiny měli táborští hokejisté slibný nástup, ale v čase 43:57 nechali při signalizovaném vyloučení příliš prostoru dorážejícímu Franekovi, jenž uklidnil frýdeckou střídačku gólem na 4:1. Hosté od Jordánu však předčasnou kapitulaci odmítli a své hostitele znovu poměrně výrazně přehrávali. Jejich parádní výkon bohužel znehodnotila neefektivní koncovka. Lví podíl na tom má gólman Šilboch, kterému navíc v několika případech přispěchalo na pomoc i štěstí. Ve 44. minutě Boháč nadvakrát nezužitkoval přečíslení dva na jednoho, o minutu později zastavila střelu Kellnera horní tyč domácí klece a hned vzápětí se z gólové pozice netrefil Klíma. Na druhé straně pálil nebezpečně a jen těsně mimo odkrytou část táborské svatyně Káňa. Ve zbytku střetnutí už se skóre nezměnilo, a to výhradně vlivem špatné táborské koncovky a skvělého výkonu soupeřova brankáře. Ten ustál horké chvíle při dalších dvou přesilovkách Tábora a zneškodnil gólové šance Boháče a Březiny. Padesát vteřin před koncem mu navíc znovu zvonilo v uších, když Kellner už podruhé  během utkání orazítkoval konstrukci jeho braky. V platnosti tak nakonec zůstalo třígólové vítězství Slezanů, které ovšem rozhodně nekoresponduje s průběhem utkání.

  K další kvalifiikační bitvě se táborské mužstvo vypraví už v pondělí, kdy se pokusí zvítězit na ledě Jablonce nad Nisou. Frýdek-Místek se tamtéž porve o potřebné body už v pátek.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality