Mužstvo Tábora přečkalo smělé brodské manévry a jalo se vyučovati produktivitu

15.12.2021 23:08, autor: Pavel Šácha

Táborské hokejové družině se středeční výprava do havlíčkobrodské Kotliny jaksepatří vyplatila. Už počtvrté v sezoně si z konfrontace s mimořádně nepříjemným soupeřem odnesla plný bodový zisk, a protože pražská Kobra doma nečekaně podehla Řisutům, upevnila si vedení v tabulce skupiny Jih.

Mužstvo Tábora přečkalo smělé brodské manévry a jalo se vyučovati produktivitu

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor

2:7 (1:3, 1:1, 0:3)

Středa, 15.12.2021 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 1. Čejka (Voříšek, Cachnín), 26. Voříšek (Mlynář, Čejka) - 6. Hasman (Hajič), 18. Šulek (Matušík, Kříž), 18. Havelka (Dančišin, Endál), 40. Matušík (Šulek, Černý), 50. Seidl (Šulek, Černý), 56. Zayml (Hubata), 56. Endál (Hasman, Dančišin)

Rozhodčí: Held - Čelechovský, Štěrba   Vyloučení: 3:6 navíc Kolář (TAB) 10 minut nesportovní chování   Využití: 0:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:3, 2:3, 2:7   Střely: 40:35   Diváci: 285

BK HAVLÍČKŮV BROD: Nedvěd (Chaloupek) - Čermák, Zvěřina, Dudycha, Klodner, Benák, Ludvík, Nepokoj - Kuchta, Ludvík, Zumr, Čejka, Mlynář, Voříšek, Bulín, Holenda, Semirád, Tecl, Košťál, Cachnín.

HC TÁBOR: Kolář (Dvořák) - Kříž, Hajič, Černý, Havelka, Pařízek, Radoš, Hubata - Zíb, Zayml, Prášek - Šulek, Matušík, Seidl - Hasman, Dančišin, Endál - Matiášek, Chocholoušek.


Na první minuty střetnutí vyjel z útrob brodské kabiny na osvětlené kluziště parní válec, zatímco hosté prozatím nesměle vytlačili na led ojetinu se dvěma rychlostními stupni. Naštěstí pro ně jí fungovala alespoň zpátečka, jejíž hlavní součástkou byl brankář Kristián Kolář. Mohutný nápor domácí družiny vyústil v zasloužený vedoucí gól, o který se už po necelé minutě hry postaral nečekanou střelou do klubka hráčů před Kolářem Čejka1:0. Téměř vzápětí mohl Jihočechům uštědřiv další těžké k.o. Cachnín, jenž ale ztroskotal na Kolářovi. S přibývajícím časem už měla získat hra favorizovaných hostů lesk i tempo, což umocnila svižná gólová rána Hasmana po akci a nezištném přenechání puku od Hajiče – 1:1.  Jenže vzápětí si rozhodčí Held vyhlédl tři nedovolené zákroky táborských hráčů v krátkém sledu po sobě a vzešla z toho dokonce i více než minutová domácí přesilovka pěti proti třem. Kohouti se dvojnásobnému oslabení zdatně ubránili a odměna za jejich procitnutí na sebe nenechala dlouho čekat. S příchodem 18. minuty zakončil povedený ofenzivní výpad druhé řady Šulek a pouhých sedmnáct vteřin poté nelítostně zmrazila brodskou střídačku parádní dělovka Havelky pod vyrážečku domácího gólmana Nedvěda – 1:3. S domácími, které takový vývoj po skvělém začátku značně vykolejil, a nakonec ještě mohli být rádi, že Nedvědovi přispěchalo na pomoc štěstí při následné příležitosti tria Zíb, Zayml, Prášek.

V nástupu do prostřední periody se havlíčkobrodští bojovníci znovu nadechli svěžího vzduchu a uvedli táborského gólmana do stavu vysoké pohotovosti. A nejen to – po necelých šesti minutách hry se radovali z kontaktní branky, kdy Kolář vyrazil puk tak nešťastně, že od nohy Voříška doputoval za brankovou čáru – 2:3. V dalším průběhu druhé části si oba celky vyměnily několik slibných příležitostí. Ve 31. minutě se zaskvěl brankář Kolář tváří v tvář Košťálovi a při následném protiútoku Jihočechů ho napodobil Nedvěd v souboji se Zíbem. Necelé dvě minuty před sirénou se u střídaček nepohodli domácí Tecl s táborským Hubatou, přičemž k brodskému forvardovi se po faulu na Dančišina přidružil Košťál. V následné přesilovce čtyři na tři hosté nad ničím dlouze nedumali – křížnou přihrávku Šulka napálil z poměrně velkého úhlu bez přípravy Matušík a čtvrtým gólem znovu pomuchlal domácí plány na bodový zisk – 2:4.

Z hlediska herní a střelecké aktivity se ani ve třetí části nikterak neprohloubil rozdíl mezi oběma soupeři, ale šance s visačkou vyložené si vytvářili téměř výhradně Táborští. Nedvěd v brance bruslařů musel čelit úniku Práška, pohotové střele Šulka, neméně nebezpečnému zakončení Dančišina, a především tutovce Endála, jenž měl před sebou téměř prázdnou branku. V tu dobu už hráli hosté přesilovku, kterou záhy přece jen využili – dorážku po ráně Černého do tyče si našel Seidl a nepříliš tvrdou, leč úspěšnou střelou přidal uklidňující pátý gól – 2:5. V tu chvíli už nebylo o vítězi pochyb, aby to ale pochopili i ti největší optimisté z řad brodských fanoušků, přidalo mužstvo z jihu Čech ještě další dvě gólové pojistky. V čase 55:11 neproměnil Zayml po nabídce Hubaty svůj samostatný únik, byl ale důsledný a z opakované střely přece jen našel mezírku ve výstroji domácího brankáře – 2:6. Jeno dvanáct sekund později dostál pozoruhodné symbolice brodský rodák a obyvatel v dresu Tábora Endál, jenž po povedené akci zapečetil gólový výčet středečního souboje – 2:7.

ARPÁD GYÖRI, trenér A-týmu HC Tábor:

„Opět se potvrdilo, že má Havlíčkův Brod mladé, bruslivé a velmi nepříjemné mužstvo.
My jsme zapsali začátek zápasu, i vinou zbytečných faulů jsme se dostali pod tlak a soupeř se dostal do vedení. Důležité bylo, že jsme na to dokázali zareagovat a vyrovnat, přičemž jsme vzápětí přežili oslabení tří proti pěti a ještě v první třetině jsme dokonce získali dvoubrankový náskok. Dalším zásadním momentem byla naše využitá přesilovka na konci druhé třetiny na 4:2. Když jsme pak ve třetí části přidali v další přesilové hře pátý gól, domácí už to zlomilo, a my se dopracovali k výraznému výsledku. Brod nás ale rozhodně potrápil, a o to raději proto jsme, ze jsme zápas takto zvládli.“    

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality