Na táborském ledě se už ve středu rozhoří pikantní souboj kohoutů s Kobrou Praha

10.12.2019 23:46, autor: Pavel Šácha

Rychle plynoucí program bojů ve druholigové skupině Střed nasměruje už ve středu na táborský zimní stadion velmi zajímavý duel mezi domácími kohouty a pražskou Kobrou. Úvodní vhazování zápasu tabulkových sousedů ze třetí a čtvrté příčky padne v 18 hodin a táborští hokejoví fandové by u toho rozhodně neměli chybět.

Na táborském ledě se už ve středu rozhoří pikantní souboj kohoutů s Kobrou Praha


Vizitka soupeře

Pražané před sezonou jako jedni z prvních vyhlásili smělý postupový cíl a pustili se do mohutného zbrojení, které v podstatě stále pokračuje. Z rodinných důvodů sice musel mužstvo před několika týdny načas opustit zkušený Tomáš Plíhal (vrátil se do Jablonce), ale nově do něj přibyl extřebičský obránce s prvoligovými i zahraničními zkušenostmi Lukáš Popela a útočník Milan Davídek, který v různých klubech posbíral 19 extraligových a 108 prvoligových startů.

Kobra se sice proplétá nástrahami nejvyšších pater tabulky skupiny Střed, ale ke spokojenosti mají zatím její činovníci dál, než by asi čekali. Nabitý kádr trápí občasné zdravotní potíže opor, ale především hrozivé a zcela nepřehlédnutelné výsledkové propady. Z posledních deseti utkání vyhrál celek z pražského Braníku jen čtyři duely. V šesti neúspěšných vystoupeních jsou k zamyšlení čtyři osmibrankové příděly. Klatovy a právě Tábor uštědřily ambiciózní Kobře takto vysoké porážky na jejím vlastním ledě (1:8, resp. 2:8), Příbram a Písek před svými fanoušky (8:1, 8:4). Právě posledně jmenovaný jihočeský tým je prozatím noční můrou hokejistů z hlavní města, protože jim – ač je v tabulce předposlední – ukradl ve třech vzájemných utkáních šest bodů.

Navzdory všem těmto karambolům je soubor zkušeného šíbra Miloslava Šeby právem považovaný za největšího favorita skupiny. V jeho mimořádně kvalitním kádru ční nade všemi exjablonecký „stroj na body“ Kamil Bříška, který vede produktivitu druhé ligy napříč všemi skupinami s fenomenálním vzorce 24 zápasů /29 gólů + 25 asistencí. Zdatně mu sekunduje jeho parťák od Nisy Lukáš Tondr (19/10+21) i Tomáš Šťastný (24/11+19).
Nejčastěji skórujícím obráncem skupiny Střed je Dominik Šteiner s 8 brankami, ale v produktivitě hledí na záda dalšímu hráči z jabloneckého hokejového zdroje Tomáši Mrkvičkovi (1+17). Nutno ovšem dodat, že oba figurují v kanadském bodování až za táborskými beky Tomášem Hajičem (6+13) a Dominikem Havelkou (5+14).

Dosavadní vzájemné zápasy

Jak už jsme avizovali, v zatím posledním střetnutí obou soupeřů se Jihočeši radovali na Braníku z překvapivého triumfu v poměru 8:2. Předchozí dva zápasy pro sebe ale získali Pražané. V domácím prostředí uchránili výhru 4:3, byť herně tahali za kratší konec provazu, v odvetě u Jordánu naopak naprosto zaslouženě zvítězili 4:2.

Z táborské šatny

Příběhem středečního zápasu je pro fanoušky samozřejmě obnovená domácí premiéra útočníka Jakuba Matušíka, který se vrátil do mateřského dresu z působení v Havlíčkově Brodě. Trenéři Arpád Györi a Miloslav Čech budou stejně jako při vítězném sobotním utkání v Příbrami (5:1) postrádat zkušeného obránce Davida Skočovského, do sestavy se naopak vrací jiný bek Marcel Dvořák. Počítat už Táborští mohou i s jedenkrát absentujícím útočníkem Janem Březinou.

Ať už dopadne utkání jakkoliv, motivace obou soupeřů může vtisknout středeční bitvě velmi atraktivní ráz. Hosté přijedou do Tábora s touhou napravit nečekaný domácí debakl s Pískem. Kohouti si zase na led přenesou touhu navázat na výtečné vystoupení v Příbrami a potěšit své příznivce, kteří zatím úspěšnými domácími výsledky svého týmu příliš nasycení nejsou.                        

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality