Na Vysočině to skřípalo, bolelo, střílelo se, chybovalo... a divoké skóre bylo na světě!

11.08.2015 22:56, autor: Pavel Šácha

Směs zajímavých momentů a chyb, častá vyloučení, konečná divoká remíza 6:6 a triumf v nájezdech jako bonus - takové bylo první zápasové vystoupení táborských hokejistů v přípravě na novou druholigovou sezonu.

Na Vysočině to skřípalo, bolelo, střílelo se, chybovalo... a divoké skóre bylo na světě!

L. Medvědi Pelhřimov - HC Tábor

6:7sn (1:4, 2:0, 3:2 - 0:1)

Úterý, 11.8.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 13. Vylíčil (Siřiště), 31. Siřiště (Pometlo, Votápek), 36. Kopic (Adam), 42. Kubát, 48. Kopic, 55. Vylíčil - 1. Mrkvička (Polodna, Kellner), 12. Seidl (Dvořák), 14. Polodna (Kellner, Havran), 15. Matušík (Seidl), 43. Mrkvička (Kellner), 56. Blažek (Boháč), nájezd Zayml.

Rozhodčí: Kukeně - Křivohlavý, Krejčí.   Vyloučení: 10:10   Využití: 2:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:2, 1:2, 1:4, 3:4, 4:4, 4:5, 6:5, 6:6   Střely: 24:32   Diváci: 250

L. MEDVĚDI PELHŘIMOV: Černý – Kůrka, Adam, Kubát, Pometlo, Zdeněk Jelínek, Dominik Kasalý – Vysloužil, Filip Kasalý, Kopic, Votápek, Vylíčil, Rossman, Svoboda, Martin Jelínek, Kopec, Siříště

HC TÁBOR: Klestil (31. Novák) - Semrád, Havran, A.Hájek, Kanov, Heršálek, Dvořák - Kellner (21. Krätzer), Mrkvička (21. Zayml), Polodna (21. Bílek) - T. Hájek (41. Kellner), Matušík (41. Mrkvička), Seidl (41. Polodna) - Březina, Boháč, Blažek.

Pro táborské mužstvo začal letní zápasový program znamenitě. Hned v úvodní minutě a při prvním střídání se z dorážky prosadil Mrkvička a založil sezónní brankový účet. Zahajovací dějství zápasu poté měli hosté od Jordánu pevně ve své moci a domácí celek musel přijmout „pouze“ tříbrankový rozdíl ve skóre všemi deseti. Po osmi minutách hry zvýšil Seidl na 2:0. Za tohoto stavu se sice z ojedinělé akce dostali ke slovu i Lední medvědi a Vylíčil snížil. Téměř vzápětí ale zakončil další akci první formace novic Polodna a jen o minutu později přidal čtvrtý hostující zásah Matušík. Poměr střel na branku 2:17 hovořil za všechno…

 V prostřední části zápasu se obraz hry nečekaně, ale zato poměrně výrazně proměnil. Pelhřimovská družina zatopila pod kotlem, razantně přidala na důrazu a brankář Klestil měl rázem podstatně více práce. Ve 30. minutě mohla domácí spády utnout Semrádova střela, ta ovšem jen zazvonila na tyč Černého klece. Hned vzápětí došlo ke střídání v brance Kohoutů a do táborského brankoviště se poprvé postavil další nováček David Novák. A spoluhráči se k němu – byť samozřejmě nechtěně – zachovali víc než macešsky. Už po necelé minutě hry před ním nechali dva úplně volné protihráče a pro Siřištěho nebyl problém usměrnit puk do odkryté části branky – 2:4. Navlas stejná situace se opakovala o pět minuty později a proti dorážce Kopice byl mladý táborský gólman znovu bezmocný – 3:4.

 Také závěrečné dějství začalo pro hostující defenzívu v čele s Novákem velmi nešťastně. Nepříliš prudká střela Kubáta změnila od hole bránícího Blažka nečekaně směr a brankář Kohoutů neměl šanci zareagovat – 4:4. Ve zbytku třetí části viděli fanoušci v hledišti po dvou gólech na obou stranách. Po hezké výzvě Kellnera nejprve vrátil Mrkvička vedení na stranu Tábora, aby vzápětí uniknuvší Zayml orazítkoval jen tyč pelhřimovské klece. Ve 48. minutě dostal příliš prostoru u levé tyče hostující klece Kopic a neomylně vyrovnal na 5:5. S příchodem poslední desetiminutovky pálil znovu jen do tyčky hostující obránce Kanov. Do dalších velkých šancí si proklestili cestu pelhřimovští hokejisté. První nebezpečí zažehnal obětavým pádem obránce Havran. Při následných výpadech domácích útočníků zasáhl výtečně Novák, brzy poté si však zahrál celek z Vysočiny přesilovku a Vylíčilova střela mu jen pět minut před koncem zajistila vedení. Táborští hráči ovšem stihli odpovědět stejnou mincí a pohotové zakončení Blažka v početní převaze vtisklo výsledku nerozhodnou podobu.

 Po šedesáti minutách hry se obě střídačky dohodly na absolvování samostatných nájezdů. První z nich Novák domácímu exekutorovi zlikvidoval. Vzápětí se rozjel na Černého Zayml a vykouzlil nádherný blafák. Když pak táborský gólman vystihl i další soupeřův úmysl, bylo definitivně rozhodnuto.

 OHLAS PO UTKÁNÍ - Tomáš Matušík, HC Tábor: „Utkání neslo typické znaky první přípravy. My jsme se v něm brzy dostali do vedení a první třetinu nakonec po jednoznačném průběhu ovládli. Od druhé třetiny jsme podle plánu prostřídali sestavu. Pelhřimov přidal výrazně na důrazu, my možná trochu polevili v pohybu, a domácí tak byli aktivnější. Pravdou je, že jsme jim oba góly ve druhé třetině vyloženě nabídli. Poslední část už byla z naší strany znovu o trochu lepší, i tak se ale v naší hře znovu objevilo velké množství chyb. Určitě je dobře, že jsme nakonec dokázali dorovnat skóre a zápas jsme neprohráli. Kuriózní je, že jsme v něm čtyřikrát trefili tyč. Příprava pokračuje a máme samozřejmě hodně na čem pracovat.“                

         

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality