Nejlepší útok proti nejhorší obraně

07.11.2013 21:18, autor: Jiří Jelínek

HC Klatovy - HC Tábor

3:5 (0:2, 2:1, 1:2)

Sobota, 9.11.2013 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 30. Pacanda (Bernad), 32. Pejchar, 47. Vondryska (Hucl) - 14. Klíma (Matušík), 18. Kolomý (Krätzer), 23. Kolomý (Seidl), 52. Mařík (Kanov, Klíma), 58. Havran

Rozhodčí: Pražák D. - Rubáš, Tvrdík   Vyloučení: 3:4   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:2   Průběžné skóre: 0:3, 3:3, 3:5   Diváci: 399

HC KLATOVY: Pravda (Lejsek) - Rajal, Zeman, Hucl, Martinec, Blumentrit, Holý, Farný, Connor - Pacanda, Bernad, Topinka "A", Vizinger, Vondryska "A", Čuban "C", Pejchar, Tulačka, Uhlík, Bastl, Němec, Pitel

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Havran, Černý, Kanov "A", Heršálek "A", Liška, Klíma - Kellner, Krätzer, Kolomý - Mařík, Matušík "C", Seidl - Šimák, Pechánek T., Sladký

Preview

Již v sobotu čeká Tábor druhé venkovní utkání v řadě. Kohouti zajíždějí na led západočeských Klatov a jak již nadpis napovídá, střetne se nejlepší ofenzíva soutěže (Tábor) s nejhorší defenzívou (Klatovy). Zápas začíná netradičně v 17:30 a táborský fanklub na něj pořádá autobusový výjezd.

Celek SHC loni zažil úspěšnou sezonu, když po základní části skončil na čtvrtém místě. Letos je to však zcela jiná pohádka. Týmu se nedaří a skřípe to hlavně v obraně. V brankovišti není jistota a zadní řady jsou rozklížené. Z jedenácti utkání zvítězili Klatovy jen třikrát a to proti Klášterci nad Ohří, Žďáru nad Sázavou a poslednímu Milevsku. V posledním odehraném kole hostil západočeský soupeř vedoucí tým tabulky Kolín a neodehrál vůbec špatné utkání. Klatovy dokonce vedli, ale otěže utkání pak vzal do svých rukou Kolín, utkání otočil a dovedl do vítězného konce. Přesto však dobrý a bojovný výkon může být pro táborské hráče varováním. Kohouti jsou sice papírovým favoritem, ale utkání v Klatovech jsou vždy velice obtížná. Důkazem jsou utkání z loňska, kdy kohouti na západě Čech ani jednou nevyhráli.

Soupiska Klatov sice zdobí stále stejná sestava jako v loňské sezoně, ale značná část hráčů nenastupuje. Chybí i velezkušený Ondřej Steiner, Josef Pour nebo Martin Pouska. Nejproduktivnějším hráčem je tak Jakub Bernad s 10 body. Doplňují ho Roman Vondryska a loňský druhý hráč klatovského kanadského bodování Jan Topinka. Obránci příliš produktivní nejsou, nejlépe je na tom Petr Zeman se šesti body. Loňskému lídru Lukáši Martincovi se zatím příliš nedaří, nasbíral pouze tři asistence. V zadních řadách najdeme i jedno exotické jméno. Muziku zde tvrdí dvoumetrový američan, rodák z Las Vegas, Connor Haney. Brankoviště není zrovna silnou stránkou klatovského celku. Ani jeden z brankářů nedokázal stlačit průměr obdržených branek pod číslovku pět.

Kohouty tedy čeká nevyzpytatelný soupeř, který hledá ztracenou formu. Kohouti utkání odstartují utkání v 17:30. Věřme, že za výrazné podpory svých fanoušků.


 

 3.  Umístění  16.
 25  Počet bodů  9
 62:34  Skóre  42:67
7 Počet výher 3
3 Počet proher 8
 9:2 (Řisuty, Bílina)  Nejvyšší výhra 7:3 (Milevsko) 
 2:5 (Nymburk)  Nejvyšší prohra 3:12 (Kobra) 
 David Kellner (12)  Nejvíce branek Jakub Bernad (5)
 Jan Kanov (8)  Nejvíce asistencí Vondryska, Topinka (6)
 Martin Mařík (16)  Nejlépe bodovaný hráč Jakub Bernad (10)
3:6, 5:4, 6:1, 1:3 Poslední vzájemná utkání 6:3, 4:5, 1:6, 3:1
801 Divácký průměr doma 250
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality