Nemilé překvapení! Klášterečtí favorita od Jordánu zaskočili, a stačily jim k tomu dva góly

15.01.2016 23:02, autor: Pavel Šácha

Členové táborské hokejové družiny nasedli v sobotu poledni znovu do autobusu, který je tentokrát zavezl na led čtrnáctého týmu tabulky do Klášterce nad Ohří.

Nemilé překvapení! Klášterečtí favorita od Jordánu zaskočili, a stačily jim k tomu dva góly

Klášterec nad Ohří - HC Tábor

2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Sobota, 16.1.2016 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 1. Hrdlička (KOblitz), 37. Mála (Koblitz) - 15. Kellner (Polodna, Přibyl).

Rozhodčí: Orlický - Marek, Mašek.   Vyloučení: 6:7   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 2:1   Střely: 24:37   Diváci: 240

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ: Dlouhý (Kaššák) - Žižka, Kopica, Koblitz, Kozák, Gröger, Pokorný - Huňady, Charousek, Vrtek, Hrdlička, Nguyen, Mála, Toušek, Hammerbauer, Deveri, Diviš, Lehnert, Toman.

HC TÁBOR: Novák (Klestil) - Černý, Hlaveš, Klíma, Kanov, Heršálek, Dvořák, Liška - Kellner, Přibyl, Polodna - Vaniš, Matušík, Seidl - Březina, Krätzer, Blažek (41. Severa).

I. třetina

Pro táborské mužstvo byl vstup do zápasu hodně nepříjemný. Už po osmačtyřiceti vteřinách si nechali ujet dva domácí hráče do přečíslení, první ránu Hrdličky ještě Novák vytěsnil, ale na opakovanou střelu kláštereckého střelce už nedosáhl - 1:0 V dalších minutách se Kohouti přece jen chopili aktivity, ale nebezpečné situace se i nadále rodily na obou stranách ledové plochy. Po nevyužité přesilovce hostů se ocitli v početní převaze také Klášterečtí a čtyřicet vteřin si zahráli dokonce v pěti proti třem. Při této přesilovce zazvonila tyč za Novákem, ale navýšení skóre se i díky několika úspěšným zásahům táborského brankáře nekonalo. Zbytek úvodní části hry už si vzali pod patronát Jihočeši a v čase 14:07 se po zásluze dočkali vyrovnání. Na konci akce celé první útočné řady stál Kellner, jenž procedil puk přes výstroj exslávisty v barvách Klášterce Dlouhého (druholigovému týmu přijel vypomoci z Kadaně) - 1:1. Hosté měli vzápětí i další poměrně slibné možnosti, ale zůstalo u nerozhodného stavu.

II. třetina 

Už před utkáním táborští trenéři své ovečky upozorňovali, že zápasy v Klášterci bývají zpravidla hodně těžké. A především druhá část hry jim dala plně za pravdu. Hokejisté Tábora narazili na důrazný a poctivě bránící tým. Naproti tomu sami působili ve hře křečovitým dojmem, nedařilo se jim rozvinout obvyklý pohyb, a především vyslali na brankáře Dlouhého minimální množství střel. Blízko ke gólu měli jen při jedné ze svých přesilových her, kdy střela Kanova orazítkovala tyč klášterecké klece. V rozmezí 34. - 36. minuty usedli na trestnou lavici hostů v krátkém sledu po sobě Polodna, Černý a Přibyl, a před celkem od Ohře se otevřela dvojnásobná početní výhody. Přes trvalý zámek se v ní jeho hráči dlouho nedokázal prosadit; když už to vypadalo, že táborský soubor přečká horké chvíle bez úhony, vystřelil od modré Koblitz a od prsou jeho spoluhráče Mály se puk odrazil zcela mimo dosah nešťastného brankáře Nováka - 2:1. Do poslední části si tak Kohouti přenesli nelehký úkol: smazat jednobrankové manko, a navrch se pokusit překlopit skóre na svou stranu.

III. třetina

Poslední dějství se podle očekávání proměnilo v marné dobývání klášterecké branky. Táborští hráči se snažili stupňovat svůj tlak, ale nakonec si puk za celých dvacet minut hry cestu za záda Dlouhého nenašel. Žluto-modří se semkli k urputné defenzívě, a tu a tam ještě stihli nebezpečně zahrozit. Střelecky se rovněž neprosadili, ke spokojenosti jim však nakonec stačilo, že proti vysoce favorizovanému soupeři uhájili mimořádně cenné vítězství. Naproti tomu trenéři Kohoutů mají před šňůrou prestižních sousedských bitev rozhodně o čem přemýšlet....

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality