Nepohledné utkání kohouti zvládli vítězně

31.08.2013 10:04, autor: Jiří Jelínek

SC Kolín - HC Tábor

1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Pátek, 30.8.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 11. Morkes (Pácal) - 18. Zayml (Kratochvíl), 48. Matušík (Seidl)

Rozhodčí: Coubal - P. Špringl, R. Špringl st.   Vyloučení: 3:5   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:2   Diváci: 200

SC KOLÍN: Moravec (Sejpal) – Pácal, Pýcha, Skokan, Barták, Chaloupka, Hanzl, Výborný, Špringl – Šifta, Kadlec, Morkes – Valášek, Mejzr, Malý – Šafránek, Ježek, Kočí – Kubát, Zumr, Semirád

HC TÁBOR: Panec (Havlátko) - Černý, Heršálek, Kakos, Ošmyk, Liška, Klíma - Kellner, Kouřil, Sladký - Seidl, Matušík, Šimák - Kratochvíl, Kolomý, Zayml - Perník

Souhrn

 Nepříliš pohledné utkání na velice nekvalitní ledové ploše odehráli kohouti v pátek v Kolíně s místními kozli. Prvních deset minut utkání bylo spíše oťukávacích, kdy si ani jeden tým nevytvořil větší příležitost. Mírně více ze hry měli domácí kozlové, ani ti však neměli vyloženou příležitost. Největší šanci měl Šimák, na něhož propasíroval puk obránce Michal Klíma, ale táborský mladík tváří v tvář Moravcovi selhal. A tak přišel trest, po kolínské přesilovce dostal puk Pácal na úplně osamoceného Morkese a ten střelou pod vyrážečku nedal Pancovi šanci – 1:0. Kohouti se pak spíše bránili, protože slušné šance měl Morkes a Kočí, pokaždé se však předvedl Michael Panec. A tak jako blesk z čistého nebe udeřil Tábor. Po buly v útočné propadl puk mezi kruhy na Patrika Zaymla a ten vymetl pavučinky v levé šibenici – 1:1.

Velká příležitost kozlů se urodila hned v úvodu druhé třetiny. Střelu od modré Michael Panec vyrazil, hostující obránci zaspali a dva domácí byli sami před táborským brankářem. Kozli však byli natolik překvapeni množstvím prostoru, že neskórovali. Hra byla hodně neurovnaná a šance se rodily velice obtížně, jednu měli kohouti přesně v polovině zápasu. Dva na jednoho ujížděli Zayml s Kolomým. Patrik Zayml poslal přihrávku přes obránce na Kolomého a ten střelou z první vyprášil Moravcův beton. Posledních pět minut prostřední části hry jasně patřilo Kolínu. Domácí mačkali Tábor pět minut u jeho branky, k čemuž jim pomohli i dvě přesilové hry, ale Tábor neinkasoval hlavně díky vynikajícímu Michaelu Pancovi.

Ve 43. minutě propadl puk na volného Šafránka, ale skvělý zákrok opět předvedl Michael Panec. Početní výhodu pak dostal i Tábor. Kohouti v ní předvedli krkolomnou kombinaci, která, i díky špatnému ledu, vyšla. U pravé tyče doklepával puk do opuštěné branky Jakub Matušík – 1:2. Ve třetí části si kohouti vytvářeli více příležitostí a mohli rozhodnout utkání. Jednu takovou šanci měla dvojice Matušík, Seidl, kdy první jmenovaný obehrál dva obránce a předkládal puk Radku Seidlovi, ten ale domácího brankáře prostřelit nedokázal. V závěru utkání ještě kozli odvolali brankáře a snažili se o vyrovnání. To se jim nepodařilo a Tábor navíc trefil tyč prázdné kolínské branky.

Ohlasy z táborské kabiny

 Asistent trenéra Radek Jindra

 Dnes to byl hodně utahaný zápas, nebyl moc pohledný a ani povedený. Led byl hodně špatný, rolbovalo se na sucho, domácí nám říkali už před zápasem, že je to špatné. Ale podmínky byly pro oba týmy stejné. Dnes nám chybělo několik hráčů základní sestavy a určitě se to projevilo. Pozitivem na dnešním utkání je určitě výhra a výtečný výkon Míši Pance, stále však děláme spoustu individuálních chyb, na kterých musíme zapracovat.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality