Nesmlouvavý souboj na klatovském ledě nasměroval cenné tři body do Tábora

08.01.2022 13:04, autor: Pavel Šácha

Táborští celek v sobotu otevřel sérii tří zápas v pěti dnech. Na ledě Klatov se musel vypořádat s několika citelnými absencemi, přesto dovedl utkání k mimořádně cennému bodovému zisku. Ze západu Čech si po vyrovnaném a dramatickém průběhu přivezl těsnou výhru 4:3.

Nesmlouvavý souboj na klatovském ledě nasměroval cenné tři body do Tábora

HC Klatovy - HC Tábor

3:4 (1:0, 0:1, 2:3)

Sobota, 8.1.2022 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 14. Eret (Houdek), 49. Roubal D. (Uhlík), 58. Kolda (Eret, Vajner). - 21. Bárta (Endál, Černý), 49. Hasman (Hubata, Kříž), 53. Černý (Hasman, Havelka), 59. Hubata (Seidl, Radoš).

Rozhodčí: Červenka - Rubáš, Hlinka.   Vyloučení: 5:4   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4   Střely: 28:38   Diváci: 150

HC KLATOVY: Polívka (19. - 25. Pitel) - Walter, Moravec, Jánský, Vajner, Brtník, Houdek, Kovařík - Eret, Kosnar, Kolda, Tulačka, Kolář, Uhlík, D. Roubal, J. Roubal, Procházka.

HC TÁBOR: Kolář (Dvořák) - Kříž, Hubata, Černý, Havelka, Pařízek, Radoš, Čížek - Seidl, Zayml, Šulek - Hasman, Bárta, Endál - Chocholoušek, Zíb, Prášek - Švec, Matiášek.

Úvodní minuty střetnutí servírovaly hrstce diváků svižný, vyrovnaný hokej, ale obezřetnějším z obou brankářů musel být domácí Polívka. Situace se proměnila v 8. minutě, kdy nejprve usedl na trestnou lavici hostů Seidl a brzy po něm i Pařízek. Více než minutové oslabení tří proti pěti přestáli táborští hráči bez úhony, byť v jednom případě musel až na brankové čáře zaskočit za již překonaného gólmana Koláře Kříž. Přesto to byli Západočeši, kteří se nakonec postarali o první změnu skóre. V polovině 14. minuty se ocitl za zády obránců zapomenutý Eret a neomylnou střelou k tyči potvrdil, že patří k elitním hráčům celé soutěže – 1:0. Ve zbylých minutách byl pod výraznějším tlakem klatovský Polívka. I s přispěním štěstí žádnou z táborských střel za svá záda nepustil, záhy se ale při jedné z ošemetných situací před svou brankou zranil a byl nucen přepustit své místo mladému kolegovi Pitlovi. Také jemu hned při prvním pokusu směřujícím na jeho klec pomohlo štěstí, když nepříliš tvrdou střelu Havelky zastavila horní tyč.

Na začátku druhé části hry se nad klatovským ledem strhla mohutná táborská bouře. Rozpoutal ji bleskový úder kohoutů ze sedmačtyřicáté vteřiny hry – Hasman nahrával, Černý střílel, Endál tečoval a Bárta pohodlně doklepl puk za brankovou čáru – 1:1. V následujících pěti minutách se Pitel, a následně i navrátivší se Polívka ocitli v ohni dalších devíti nebezpečných táborských střel, zatímco jejich protějšek Kolář si vlastně poprvé sáhl na puk až v polovině 10. minuty. Brzy po příchodu druhé poloviny zápasu ale domácí hokejisté prudce vytrhli herní otěže z rukou Jihočechů a zatlačili je do defenzívy. Hned v úvodu jejich náporu se také narodila největší příležitost na proměnu skóre, jenže Kolář si skvěle poradil nejen s nebezpečnou střelou, ale také s ještě nebezpečnější dorážkou do odkryté části své branky. A protože se ani žádný z dalších střeleckých pokusů na obou stranách nezařadil do gólových kolonek, zůstal v platnosti stav 1:1.

Ani v závěrečné dvacetiminutovce zápas nikterak neztratil svůj energický ráz, a navrch se mu dostalo mimořádně napínavé a divácky atraktivní zápletky. Její první kapitolu napsali ve 49. minutě hráči Tábora. Obránce Hubata v těžké pozici u mantinelu vyslal na zteč Hasmana, a ten následně dokonale seznámil gólmana Polívku se svým střeleckým uměním – 1:2. Odpověď šumavských hostitelů byla blesková. Jen padesát vteřin po táborském gólovém výpadu využil propadu hostující obrany D. Roubal a vrátil skóre do rovnovážné podoby – 2:2. V příštích minutách došlo k repríze této situace. V čase 52:13 střílel od modré táborský obránce Černý a klatovský brankář zareagoval na jeho pokus příliš pozdě – 2:3. Jenže domácí mladíci se konečné kapitulaci ještě jednou hrubě vzepřeli. V polovině 58. minuty zůstal ležet kotouč u tyče táborské branky, Kolář ho jen na chviličku ztratil z dohledu, ale důsledným domácím útočníkům to stačilo k tomu, aby ho v následné skrumáži dopravili za brankovou čáru. Šťastným střelcem byl Kolda3:3. Když už si diváci i samotní aktéři zápasu pustili do hlav myšlenky na prodloužení, iniciovali Táborští rozhodující zdrcující úder. V čase 58:30 vypálil od levého mantinelu na Polívkovu klec Hubata a po úniku z hloučku nadšených spoluhráčů mohl hledat puk, připomínající jeho první druholigovou trefu – 3:4. Klatovská střídačka ještě stihla zorganizovat krátkou hru bez brankáře, ale ta už zápasu žádný další příběh nedarovala.    

ARPÁD GYÖRI, trenér A-týmu HC Tábor:

„Naše cesta za vítězstvím rozhodně nebyla snadná. Věděli jsme, že má soupeř kvalitní a bruslivé mužstvo, se kterým je to vždycky těžký zápas. V situaci, kdy máme oslabenou sestavu a museli jsme v ní určitým způsobem improvizovat, jsou pro nás tyto tři body velice cenné a důležité. Utkání bylo vyrovnané a my jsme v něm byli šťastnější, ale to k hokeji občas patří. Věřím, že se nám teď povede pondělní dohrávaný zápas na Kobře.“  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality