Nymburská první lajna hodně zlobila, kohouti nakonec berou bod navíc

08.01.2014 23:20, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - NED Hockey Nymburk

5:4sn (1:2, 3:1, 0:1 - 0:0)

Středa, 8.1.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 19. T. Hájek (Černý), 22. Krätzer (T. Hájek, Heršálek), 36. Mařík (Seidl, T. Hájek), 38. Matušík (Seidl, T. Hájek), rozhodující nájezd Matušík - 1. Král (Maďar, Stehlík), 8. Král (Stehlík, Maďar), 27. Stehlík (Král), 53. Král (Stehlík)

Rozhodčí: Hornáček - Matějček, Dančišin   Vyloučení: 4:4 navíc Hájek (TA) 10min OT nesportovní chování, TS Král (NB) - neproměněno   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:4, 5:4   Diváci: 832

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Havran, Černý, Kanov "A", Heršálek "A", Klíma, Liška, 21. Hájek A. - Mařík, Matušík "C", Kellner - Kolomý, Krätzer, Hájek - Seidl, Pechánek R., Sladký, 21. Pechánek T.

NED HOCKEY NYMBURK: Bílek (Matoušek) - Cicvárek, Kříž "A", Procházka, Herna, Dvořák, Bodnár - Stehlík "A", Král "C", Maďar - Bičiště, Dulovec, Šimek - Tregl, Toma, Chvojka

Souhrn

Táborští hokejisté vstoupili do dnešního utkání velice vlažně a už v první minutě za to byli potrestáni. Po zaváhání u mantinelu poslal přihrávku přes brankoviště Maďar na hostujícího kapitána Krále a bylo to 0:1. Kohouti pak měli několik obrovských příležitostí. Nejprve Matušík projel obranou, přihrál na pravé křídlo Seidlovi, který si potáhl puk do středu, ale tlačenici před brankou nezvládl. Stejný hráč přihrával z rohu na kruhy úplně osamocenému Hájkovi, jenže ten trefil jen brankářovy betony. Stejně si z téže pozice vedl i Radek Pechánek. A tak se radovali hosté. Lukáš Král zachytil rozehrávku domácích na modré čáře a krásnou střelou zápěstím vymetl šibenici Klestilovy branky – 0:2. Domácí se nadále snažili, ale chyběla jim lehkost, která by se přenesla do zakončení. Tu neměl ani kapitán Matušík, když se zjevil tváří v tvář Bílkovi, trefil jen jeho nastavenou lapačku. Stejný hráč zle dotíral na hostujícím brankovišti o chvíli později, ale neúspěšně. Příležitost měl i Nymburk, po buly pěkně vystřelil Maďar, Tomáš Klestil dobře zasáhl ramenem. Poté konečně svítilo červené světlo za hostující svatyní. Tomáš Hájek přebral puk do jízdy, skvěle si jej pokryl před dvěma obránci a zavěsil do horního růžku – 1:2.

Do druhé periody domácí nastoupili v naprosto změněném složení útoků a daleko aktivněji než hosté. Okamžitě se vrhli do útoku a vytvořili si slušný tlak. Ten zužitkoval Jakub Krätzer, dostal přihrávku na brankoviště zpoza branky a propasíroval puk pod rukou hostujícího brankáře – 2:2. Dvě možnosti měli táborští štírci Kellner a Seidl, oba ztroskotali na Bílkovi. V sedmadvacáté minutě měla nymburská formace vedená Králem minutový tlak, který nakonec přetavila v branku. Domácí špatně střídali a hosté šli dva na jednoho, Stehlík to vzal na sebe a trefil se nad Klestilovu lapačku – 2:3. Král měl i další příležitost, po vybruslení zpoza branky ho ale vychytal Klestil. Po menší šarvátce se pak hrálo ve čtyřech a z branky se radovali kohouti. Domácí kapitán krásně obehrál dva obránce NED, a když všichni očekávali, že vystřelí, nalezl úplně neobsazeného Maříka a ten dával do odkryté klece – 3:3. Po návratu obou provinilců na led pokračoval Tábor v tlaku, Seidl byl úplně sám před brankou, to jej ještě vychytal Bílek, ale útočníci Jihočechů nakonec dotlačili puk do branky, tím posledním byl Jakub Matušík – 4:3.

Třetí třetinu rozjížděl Nymburk v přesilovce, ale k ničemu se nedostal. Dokonce hrozili domácí, Mařík obkroužil branku, jenže zasunutí k tyči se mu nepovedlo. Domácí se snažili utkání rozhodnout pátou brankou, a tak se hrnuli dopředu. Martin Havran si sjel od modré čáry až na kruhy a jeho bomba zaduněla o mantinel. Táboráci dostali i první výhodu přesilovky v utkání, která se vzápětí proměnila i v kratičkou výhodu dvojnásobnou. Loženku měl Martin Mařík, ten mohl puk uklidit u tyče do prázdné branky, ale zákrok večera předvedl brankář Bílek. Udeřilo tedy na druhé straně. V oslabení přišlo zaváhání na útočné modré čáře a přečíslení dva na jednoho využil Král krásnou střelou k tyči po přihrávce Jana Stehlíka – 4:4. A pak se začali dít věci. Tři minuty před koncem dostali hosté výhodu jednoho muže v poli, tu zahráli prachbídně. Ale pak zaúřadoval hlavní rozhodčí Hornáček, jenž působil po celé utkání poměrně zmateně. Lukáš Král svedl souboj za brankou s táborským obráncem, kterého natlačil na branku, a ta se vychýlila ze své pozice. Král pokračoval v pohybu před branku a vystřelil, puk poté zaduněl o některou z tyčí a rozhodčí nejprve ukázal do branky. Poté se bez jakékoliv signalizace rozhodčího jelo trestné střílení. To jel kapitán Lukáš Král, ale čtvrtý gól nepřidal, vychytal jej Tomáš Klestil.

V prodloužení byli domácí aktivnější a hned v první minutě měl možnost Matušík, Havranovu nabídku na teč nezužitkoval. I pak měli optickou převahu kohouti, ale výraznější šance se do konce prodloužení neurodila.

Na řadu přišly samostatné nájezdy. První šestice hráčů neuspěla, nejblíže měl k brance táborský Matušík, který hned v prvním nájezdu po pěkném blafáku trefil spojnici břevna a tyče. Poté se pořadí otočilo a první jel nymburský Bičiště. Jeho střela zapadla přesně do podpaždí jako teploměr. Matušík musel dát, klička do forehandu mu vyšla náramně a zakončoval do odkryté klece. Za Nymburk jel znovu Bičiště, kterému forehandový blafák také vyšel. Podruhé jel i Matušík a vykoupal hostujícího brankáře úplně stejným nájezdem jako poprvé. Potřetí už Bičiště neuspěl, Klestil jeho střelu dobře vyrazil. I za domácí se rozjel stejný hráč a brankáře zostudil střelou mezi betony.

Bod navíc tak zůstal u Jordánu a kohouti se vyhoupli na druhé místo v tabulce. Táborští se hodně natrápili v koncovce a ani v obraně to neklapalo jak má. Po průběhu utkání mají dva body dobrou cenu.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Dneska nás hodně zlobila jejich první lajna. My jsme prakticky nebyli schopní nic s Králem udělat, vždyť i Luboš Heršálek od něho padal. To je opravdu výjimečný hráč. My jsme ale do utkání vstoupili hrozně vlažně, dostali jsme strašně hloupé góly a spoustu šancí jsme nevyužili. Potom už to šlo přes závit a zcela zjevně prostě nejsme v pohodě. Hodně nám to dnes skřípalo odzadu, kluci po sobě spíš stříleli, než přihrávali. Rozhodčí dvě třetiny prakticky nepískal nic a ve třetí se do toho začal zbytečně montovat. Navíc ten naprosto neopodstatněný nájezd, kdy Král hodil našeho hráče na branku. No, ale z toho jak se to vyvíjelo, jsou to dobré dva body, jenže takovéhle soupeře musíme porážet. A teď jedeme do Pelhřimova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality