Odpor oslabeného David Servisu kohouti zlomili a po prohře Příbrami na Kobře mají jisté semifinále

29.02.2020 13:39, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté v sobotu zapečetili svůj domácí program v základní části druholigové soutěže. V duelu s oslabeným celkem David Servisu se po šedesáti minutách hry radovali z vítězství 6:3, ke kterému ovšem vedla přes houževnatý obranný val soupeře poměrně klikatá cesta. Jednoznačným pozitivem sobotního střetnutí je počet návštěvníků zápasu. Ve zcela netradičním odpoledním termínu si našlo cestu do ochozů skvělých 1231 diváků.

Odpor oslabeného David Servisu kohouti zlomili a po prohře Příbrami na Kobře mají jisté semifinále

HC Tábor - HC David servis ČB

6:3 (1:1, 4:2, 1:0)

Sobota, 29.2.2020 15:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 10. Matušík (Skočovský, Dvořák), 21. Heřman (Černý), 22. Dančišin (Trummer, Prášek), 34. Černý (Heřman, Zayml), 38. Zayml (Černý, Seidl), 50. Černý (Matušík) - 1. Marek (Kronus, Šulčík), 24. Šulčík (Marek, Vak), 27. Sičák (Vak).

Rozhodčí: Reich - Horký, Roupec.   Vyloučení: 5:11 - navíc Tintěra 10 minut OT a Vak 5 +OK. (oba David Servis).   Využití: 4:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 3:1, 3:3, 6:3   Střely: 54:15   Diváci: 1231

HC TÁBOR: Šorf (M. Novák) - Hajič, Havran, Černý, Havelka, Skočovský, Radoš, Dvořák - Březina, Bárta, Heřman - Šulek, Matušík, Seidl - Blažek, Zayml, Dančišin - Prášek, Řepík, Pejchal - Trummer.

HC DAVID SERVIS ČB: Hauser (Němec) - Sičák, Svach, Tintěra, Dudáček, Krtek, Kubeš - Šulčík, Vak, Marek, Hřebejk, Ferebauer, Tejko, Pecka, Hrala, Kronus.


Početně oslabený českobudějovický tým si nemohl přát lepší vstup do utkání. Postačila mu k němu první vyhraná buly, vpád do útočného pásma a přízemní střela Marka z prostoru mezi kruhy, která proklouzla Šorfovi mezi betony - 0:1. Na konci 3. minuty si vysloužil uznání protivníků i publika Bárta, jenž odvolal původně odpískaný faul na svou osobu. První nebezpečnější střela zamířila na Hauserovu klec až v 7. minutě z hole Zaymla a od té chvíle se táborští hráči přece jen dostali do bdělého stavu, soupeřova úporná obrana středního pásma jim ale příliš nevoněla. V podstatě jediným opravdu zářivým momentem první třetiny se stal parádní průnik Matušíka znamenající vyrovnání na 1:1. O chvíli později zazvonil Dančišin na tyč Hauserovy klece. Poměrně široká cesta k vedoucí brance se před domácím týmem otevřela v závěrečných šesti minutách úvodní části, kdy se hrál po sérii hostujících vyloučení v součtu víc než minutu v pěti proti třem, ale Hauserovo konto zůstalo bez poskvrnky.

Do prostřední periody vyrukovali táborští hokejisté mnohem svědomitěji a okamžitě se to promítlo do skóre zápasu. Už po sedmačtyřiceti vteřinách usedl na trestnou lavici hostů Kubeš a domácí toho okamžitě využili – střela Černého vyklouzla brankáři servismanů za jeho záda a u dorážky byl první domácí kapitán Heřman2:1. O necelou minutu později úřadovali v blízkosti českobudějovické svatyně Trummer s Práškem a těžil z toho Dančišin, který pohodlně přetavil přihrávku prvně jmenovaného ve třetí gól kohoutů – 3:1. V tu chvíli se zdálo, že už dvanáctka hráčů David Servisu nenajde vůli k dalšímu odporu. Téměř vzápětí ovšem dostali od domácího celku darem dvě přesilové hry a využili toho dokonale. V čase 23:54 využil trestu Černého a špatného střídání Táborských Šulčík a při následném vyloučení Pejchala si našla cestu za Šorfova záda nekompromisní rána obránce Sičáka3:3. Třetí táborské vyloučení v řadě za útočný faul Matušíka už hosté nepotrestali, a navíc mohli být rádi, že domácí hráči nedotáhli do konce několik rychlých útočných výpadů. S příchodem druhé poloviny zápasu kohouti výrazně zesílili svou ofenzivní převahu a učinili klíčové kroky k tříbodovému triumfu. Se šancemi Šulka a Blažka si ještě poradil pozorný Hauser, na konci 32. minuty už se ale jen smutně ohlédl po střele Černého, který tak potrestal už třetí dvouminutový trest budějovického obránce Kubeše – 4:3. Ve 37. minutě usedli v rychlém sledu po sobě na trestnou lavici David Servisu Vak s Tintěrou a tentokrát už domácí parta dvojnásobnou početná výhodou nepohrdla – před Hauserovou brankou se nejlépe zorientoval Zayml a chladnokrevně vrátil svému týmu dvoubrankové vedení – 5:3.

Závěrečná dvacetiminutovka už zásadní obrat ve vývoji zápasu nepřinesla. Už ve 42. minutě napálil tyč hostující branky Šulek, ale v dalších minutách bylo k vidění více vyloučení než pohledných okamžiků. Ve dvou nejvýraznějších šancích se v těchto fázích hry objevili po hrubkách táborského celku Kubeš s Kronusem, v obou případech ale zachránil situaci doposud minimálně vytížený brankář Šorf. V poslední desetiminutovce vzruchu přece jen přibylo.
Na konci 50. minuty se podruhé v utkání odepsal pod jásot diváků Černý, který si připsal do statistik další přesný přesilovkový zásah – 6:3. U toho výsledku už také zůstalo. Nejblíže k jeho změně měli hostující Kronus, kterého znovu vychytal Šorf, a táborský Prášek, jemuž se nepodařilo dovést k úspěšnému konci spolupráci s Pejchalem a později ani vydařený slalom soupeřovou obranou.

Táborští hokejisté tak oslavili se svými příznivci vítězství v poměru 6:3 a v následné přípravě na večerní plesové veselí po očku sledovali vývoj večerního zápasu mezi Kobrou a Příbramí. A protože Pražané svého soka udolali, získalo mužstvo HC Tábor jistotu druhé příčky v tabulce a přímé účasti v semifinále. Ve středu se tak utkání u Labe s prvním Kolínem a společně pak budou vyhlížet své budoucí soupeře ze sérií Příbram - David Servis a Klatovy - Kobra Praha.   

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „David Servis není naším zrovna oblíbeným soupeřem. Tentokrát navíc přijel v okleštěné sestavě a my jsme se tím utkáním tak trochu protrápili. Bylo to dáno i jeho hrou,  kdy zavíral střední pásmo a my jsme se přes něj těžko prosazovali. Mrzí mě, že jsme soupeři za stavu 3:1 znovu sami umožnili, aby se dostal do hry. Bylo to tak už v zápase s Pískem, a teď znovu. To by se nám rozhodně nemělo stávat. Zápas jsme nakonec zvládli, což je samozřejmě dobře, ale z mého pohledu to nebylo úplně ideální.“

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality