Okouzlující! Tábor prožil opojný hokejový večer zdobený první kvalifikační výhrou

26.03.2016 23:10, autor: Pavel Šácha

Před skvělou návštěvou téměř 3700 diváků rozehráli táborští hokejisté první střetnutí v kvalifikaci o postup do WSM ligy. Na druhé straně barikády stanuli Vlci z Jablonce nad Nisou.

Okouzlující! Tábor prožil opojný hokejový večer zdobený první kvalifikační výhrou

HC Tábor - HC Vlci Jablonec n/N.

8:2 (1:1, 3:0, 4:1)

Sobota, 26.3.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 11. Pechánek (Dvořák), 33. Klíma (Boháč), 39. Matušík (Březina), 40. Kanov (Matušík, Kolomý), 41. Seidl (Matušík), 49. Matušík, 53. Havran (Boháč), 58. Kellner (Boháč) - 10. Frk (Bříška, Petrmichl), 42. Pilař (Bříška, Šulc).

Rozhodčí: Čech, Kopeček - Kotlík, Zídek.   Vyloučení: 5:9   Využití: 2:1   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 0:1, 5:1, 5:2, 8:2   Střely: 55:23   Diváci: 3692

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Černý, Havran, Klíma, Kolomý, Heršálek, Dvořák, Kanov - Vaniš, Boháč, Polodna - Kellner, Matušík, Seidl - Blažek, Pechánek, Březina - od 50. navíc Zayml, Dudák.

HC VLCI JABLONEC N/N.: Stejskal (49. Bouška) - Petrmichl, Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Abraham - Šulc, Bříška, Tondr - Mulač, Demel, Peřina - Homolka, Brokeš, Frk, Hric.

Očekávané kvalifikační utkání přilákalo na hokej také ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka, jihočeského hejtmana Jiřího Zimolu a místostarostku Tábora Olgu Bastlovou. Při slavnostním úvodu zazněla státní hymna v líbivém podání dvou mladých dívek a mimořádnou atmosféru dokreslilo pár minut po zahájení zápasu i zdařilé fanouškovské choreo.

Herní nadvláda bez efektu

Domácí mužstvo si hned od úvodních minut vynutilo výraznou herní převahu a chvilek odpočinku pro jabloneckého gólmana Stejskala bylo jako šafránu. Na přehlídku slibných, leč nevyužitých šancí Jihočechů odpověděla už v 7. Minutě gólové příležitost Petrmichla, jenž ovšem zamířil těsně vedle Klestilovy branky. Vzápětí táborský celek nevyužil svou první přesilovku a v 10. minutě toho mohl litovat dvojnásob, to když se k dorážce Petrmichlovi střely dostal Frk a poslal Vlky do vedení – 0:1. O necelé dvě minuty později se Štěstěna konečně přívětivě usmála i na Kohouty a důrazný Pechánek usměrnil za Stejskalova záda odraženou střelu Dvořáka – 1:1. Centr třetí táborské formace si řekl o pozornost fanoušků i v 15. minutě, kdy doslova prosvištěl mezi dvěma hostujícími obránci, ale tentokrát už na jabloneckého gólmana nevyzrál.

Ofenzivní stavidla povolila

Podstatně dění ve druhé třetině otevřel samostatný únik táborského kapitána Matušíka při oslabení jeho týmu, Stejskal ovšem Severočechy výrazně podržel. V dalších minutách si hráči Tábora vynutili na soupeři hned tři dvouminutové tresty, ale dlouho se v početní převaze nedokázali prosadit. Úspěch se zčistajasna dostavil až v úvodu 23. minuty, a rozhodně se nejednalo o standardně využitou přesilovku – obránce Klíma od levého mantinelu nahodil kotouč na Stejskalovu klec, a ten si k překvapení všech našel cestu za jeho záda – 2:1. Šťastný, leč důležitý a zasloužený okamžik vnesl do domácích řad potřebné uklidnění a zbytek prostředního dějství se odehrál v táborské režii. Po slibné příležitosti Kellnera orazítkoval Seidl ve 37. minutě tyč jablonecké svatyně, opravdová euforie ovšem pohltila stadion až v čase 38:13. V době, kdy se domácí hokejisté bránili soupeřově početní výhodě, se Matušík s Březinou nastěhovali do útočného pásma; prvně jmenovaný se nadechl k parádní individuální akci a proměnil obránce i brankáře Stejskala v nehybné sousoší – 3:1. O pár desítek vteřin později otřel Pechánek svůj pokus o pravou tyč jablonecké branky, a už to vypadalo, že zůstane po druhé části v platnosti dvoubrankový náskok Kohoutů. Ti ovšem ještě jednou stihli rozbouřit zaplněné ochozy – pouhých pět vteřin před sirénou si v přesilovce připravil palebnou pozici navrátilec Kanov a Stejskal se po jeho nechytatelné střele jen smutně ohlédl – 4:1.

Opojná "koupel v mexických vlnách"

Někteří z diváků se ještě nestihli vrátit na svá místa, a už to bylo o čtyři branky – Matušík vysunul na zteč Seidla, jenž donutil Stejskala už popáté ke kapitulaci. Za stavu 5:1 se ovšem podruhé a naposledy přihlásili o slovo i Vlci, kteří díky obránci Pilařovi bleskově potrestali prohřešek Heršálka a snížili své manko na tři góly. Pak už ale na ledě znovu kralovala domácí družina. Ve 45. minutě vyslal Boháč fotbalovou patičkou na zteč Polodnu, jehož zakončení zazvonilo na horní tyč. Jen o chvíli později zahrozili při své další přesilové hře i hosté, Klestil se ovšem blýskl parádním zákrokem a nebezpečí zažehnal. Ve 49. minutě nechal diváky ochutnat další hokejovou laskominu Matušík a podobným způsobem jako při své předchozí brance ukončil působení brankáře Stejskala v sobotním střetnutí – 6:2. Ani jeho nástupce Bouška ovšem nebyl ušetřen od inkasovaných gólů. V polovině 53. minuty ho propálil od modré čáry Havran a tři minuty před koncem se po třetí gólové asistenci Boháče nádherně trefil Kellner – 8:2. V těchto chvílích už bylo pro táborské hráče i trenéry hodně těžké soustředit se na hokej. Hledištěm obíhala mohutná mexická vlna, zněl skandovaný potlesk a vynikající diváci dávali svému týmu jasně najevo, jak se jim sobotní večer líbil.

V sítích HC Tábor uvízli první tři kvalifikační body a už v úterý se vypraví ke druhému střetnutí do nové frýdecko-místecké haly Polárka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality