Omlazený celek v Třebíči uhasil hrozbu debaklu, přesto žihadlům podlehl

29.08.2018 00:29, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté v úterý odkrojili ze svého letního zápasového programu už šestý díl. Na stadionu Horácké Slavie Třebíč nastoupili k odvetnému duelu s Moravskými Budějovicemi a na rozdíl od prvního vzájemného střetnutí tentokrát odešli z ledu poražení.

Omlazený celek v Třebíči uhasil hrozbu debaklu, přesto žihadlům podlehl

Mor. Budějovice 2019 - HC Tábor

4:2 (3:1, 1:0, 0:1)

Úterý, 28.8.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 3. Krutiš (Rytnauer, Horký), 5. Juráň (Pucher, Mikeš), 8. Hačecký, 33. Pelikán (Horký, Peroutka) - 19. Syrovátka (Kalaš), 52. Blažek (Syrovátka, Košař).

Rozhodčí: Ondráček, Pokorný - Mezlík, Kotrba.   Vyloučení: 5:5   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 35:24   Diváci: 50

MOR. BUDĚJOVICE 2019: Čáp (Vacek) – Peroutka, Pelikán, Kabelka, Kadela, Kliment, Wasserbauer, Sobotka – Rytnauer, Krutiš, Horký, Pucher st., Mikeš, Juráň, Lupač, Bulín, Hačecký.

HC TÁBOR: Novák (Dudáček) – Havran, Raiterman, Hlaveš, Duben, Košař, Růžek – Blažek, Březina, Seidl, Prášek, Kadilák, Drda, Syrovátka, Kalaš, Adamec (32. Komma).


Celek od Jordánu se vypravil na pomezí Moravy s řádně omlazenou a proměněnou sestavou. V obraně tentokrát trenéři nevyužili služeb Černého, Pípala, Dvořáka a Tesaře, v útočných řadách chyběli Matušík, Heřman, Pechánek, Točík, Škrdleta i testovaný novic Hrala. Poprvé po zranění naopak nastoupil bek Ladislav Hlaveš a ofenzivní vozbu doplnili Jakub Drda z B-týmu a sedmnáctiletý mladíček Maxmilian Komma.

 Průběh prvního dějství donutil trenéra Györiho k bouřlivému přestávkovému proslovu. Hráči Moravských Budějovic na ledě jasně kralovali, zatímco kohoutům chybělo snad všechno, od pohybu, důrazu a jednoduchosti až po kloudnou kombinační hru. Dokonale je za to vytrestala už úvodní desetiminutovka. V čase 2:47 zakončil přesilovkové manévry v táborském pásmu nepokrytý Horký a na konci 5. minuty přidal lajdácky obsazený Juráň z mezikruží druhý gól žihadel. O necelé dvě minuty později si navíc vybral slabou chvilku gólman Novák, to když si lehké nahození Hačeckého usměrnil sám holí do branky – 3:0. Od této nešťastné chvíle se ale mladý táborský brankář rozchytal k velmi dobrému výkonu a ve zbytku zápasu své mužstvo několikrát výrazně podržel. Jeho spoluhráči stihli ukončit velké herní trápení až v závěru první třetiny. Zápasový restart zažehla předposlední minuta hry, kdy Syrovátka usměrnil za záda domácího brankáře Čápa pěknou přihrávku Kalaše z rohu kluziště – 3:1.

Do druhé periody vyrukovali Jihočeši s podstatně lepším pohybem, přidali na důrazu i zodpovědnosti a Moravané rázem ztratili doposud neochvějnou moc nad utkáním. Mladičký táborský celek si během prostřední části vynutil na soupeři dvě přesilovky a prodral se i k několika výrazným šancím (Kalaš, Blažek, Drda), gólu se však nedočkal. Skóre se tak změnilo až zásluhou borců ve žluto-černých dresech, to když za Novákova záda zapadla skrytá a tečovaná střela Pelikána4:1.

V závěrečné dvacetiminutovce se hrál vyrovnaný a poměrně živelný hokej se šancemi, ale také s řadou dalších chyb. O jediný gólový moment se v ní tentokrát postarali Táborští, přesněji řečeno štírek Blažek, který prolétl kolem levého mantinelu a naše skulinku mezi Čápovou výstrojí a spojnicí tyčí – 4:2. Téměř vzápětí se před hosty otevřela výhoda páté přesilové hry, ale souvislý tlak, natož pak gólové příležitosti si nevypracovali.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: "V první třetině jsme měli hlavně v obraně obrovské problémy, navíc její průběh ovlivnily tři rychlé góly, které jsme dostali. Hráčům dělalo velké potíže silové pojetí domácího týmu. My jsme si naopak žádné šance nevytvořili. Probudil nás až první gól. Do druhé třetiny jsme vstoupili lépe, zvýšili jsme důraz v osobních soubojích a bylo to z naší strany o dost lepší. Dělali jsme sice chyby, ale na druhé straně jsme si už sami dokázali vytvářet šance. Pozitivní je, že jsme ve třetí třetině zápas nezabalili a dokázali jsme výsledek zkorigovat. Důležitými zákroky nás podržel Michal Novák v brance. Měli jsme tým plný mladých hráčů, pro které to bylo přece jen těžší. Příležitost ukázat se dostanou ještě v pátečním zápase s Yverdonem, a pak už budeme mužstvo ladit na začátek soutěže."           

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality