Partii na Vysočině režírovali skvělí gólmani i štěstí, kterému šli víc naproti domácí bojovníci

22.10.2016 22:57, autor: Pavel Šácha

Sobotní výprava táborského týmu do Pelhřimova skončila nezdarem. Hosté od Jordánu sice víc než třicet minut hry hájili nejtěsnější náskok, ale v úvodu závěrečné periody přišli během osmatřiceti vteřin o všechno. V emotivní partii jim nepomohl k bodovému zisku ani fantastický výkon brankáře Tomáše Klestila, už jen proto, že na opačné straně hřiště si neméně zdatně počínal americký gólman Christopher Groh.

Partii na Vysočině režírovali skvělí gólmani i štěstí, kterému šli víc naproti domácí bojovníci

L. Medvědi Pelhřimov - HC Tábor

2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Sobota, 22.10.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 42. Plachý (Vysloužil), 43. Port (Votápek). - 11. Kellner.

Rozhodčí: Veinfurter - Špringl, Pechánek.   Vyloučení: 13:15 - navíc Matušík (Tábor) 10 minut OT.   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 32:31   Diváci: 560

L. MEDVĚDI PELHŘIMOV: Groh (Černý) – Kubát, Port, Kasalý D., Hájek, Srdínko, Adam, Hadrava Marek, Kasalý F., Hadrava Martin, Kopic, Votápek, Plachý, Doležal, Duplijaku, Vysloužil, Bezděk, Siřiště.

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Černý, Havran, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Košař, Tesař - Kellner, Krátoška, Seidl - Severa, Matušík, Kýhos - Blažek, Točík, Březina.

 Podstatné dění v první části hry otevřela táborská přesilovka po faulu na Krátošku, kterou ovšem hosté nezvládli. V dalších minutách vyrukovali pelhřimovští hráči na Kohouty s ohromným nadšením. Hostující družina jejich živelný hokej neopětovala a na střelu, která by donutila k zásahu Američana ve službách Ledních Medvědů Groha k zákroku čekali fanoušci obou mužstev marně. O to větší šok jim připravil táborský rychlík Kellner, který se jako had protáhl mezi obránci a ještě stihl svůj výpad úspěšně zakončit – 0:1. Tento stav vydržel na tabuli za brankou až do první sirény, a to i proto, že Klestil zázračně zlikvidoval dvě tutovky bratří Hadravů, zatímco jeho protějšek podržel domácí celek při jasné příležitosti Březiny.

 Skvělé zákroky obou brankářů ozdobily i druhou třetinu poměrně pikantního duelu. Hostující Klestil vytáhl svůj nejlepší zásah v čase 27:03, kdy pobýval na trestné lavici jeho spoluhráč Tesař. Pelhřimovský Groh předvedl svůj zákrok večera o pět minut později, kdy rovněž v oslabení svého týmu zastavil holí dorážku Krátošky směřující do zcela odkryté branky. Strážce táborské klece byl v příštích minutách zaměstnanějším z obou gólmanů, ale nebezpečnější šance se přece jen rodily na druhé straně. Dvě nejvýraznější měl na hokejce jeden z nejlepších hráčů zápasu Kellner, v obou případech ale svůj souboj s Grohem prohrál.

 Nevyužitých možností navýšit skóre na rozdíl dvou branek mohli táborští hokejisté litovat hned v nástupu do závěrečné dvacetiminutovky. Dlouho hýčkaný a urputně hájený náskok se během chvilky rozplynul jako mlha nad podzimní krajinou, a navíc velmi nešťastným způsobem. V čase 41:26 nahodil domácí Plachý puk před táborskou branku, a ten se od brusle mladičkého obránce Tesaře odrazil za záda zkoprnělého Klestila – 1:1. Jen osmatřicet vteřin poté držel táborský gólman ve skrumáži puk před brankovou čarou, důsledný pelhřimovský obránce Port ho ale nakonec přece jen „dorval“ do branky. Nohou… Následovaly protesty Jihočechů, poměrně dlouhá porada všech tří sudích a… gól byl uznán – 2:1! Jen několik minut po tomto sporném momentu si vyžádala pozornost diváků situace za domácí klecí, kde se strhla hromadná šarvátka. Sudí Veinfurter ji ocenil čtyřmi dvouminutovými tresty na obou stranách a obě trestné lavice prošly ostrou zatěžkávací zkouškou. Série vyloučení se poté promítla i do poslední desetiminutovky zápasu. V 53. minutě se před Ledními Medvědy otevřela téměř minutová přesilovka pěti proti třem, ale hostující celek v čele s mágem Klestilem se ubránil. Táborské družině dala v závěru naději na vyrovnání série domácích vyloučení. Toho posledního využili trenéři hostů k odvolání brankáře; kýžený efekt se však nedostavil a namísto vytoužené branky přišel jen dvouminutový, a následně i desetiminutový osobní trest pro kapitána Kohoutů Matušíka.

 Domácí po závěrečném hvizdu mohutně oslavovali výhru, Táborští si přibalili na cestu domů velké zklamání, a jejich trenéři i nové hluboké vrásky na čele.

Slovo trenéra

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: „Hodnotit takový zápas je vážně těžké. Chtěli jsme v Pelhřimově uhrát dobrý výsledek a potvrdit předchozí herní zlepšení. Začátek zápasu jsme ale bohužel odehráli absolutně bez nasazení. V první třetině jsme se sice dostali do vedení, ale klidně to mohlo být obráceně. Ve druhé části jsme si vytvořili tři tutovky a mohli se uklidnit druhým gólem, ale to se nestalo. Ve třetí třetině jsme během čtyřiceti sekund vinou nedůrazu dostali dva hloupé góly. Musíme přiznat, že výsledek bohužel odpovídá hře, kterou jsme předvedli. A to nás ještě držel Tomáš Klestil v brance. Soupeř nám jasně ukázal, jak se dají zvládnout zápasy ryzí bojovností. K poctivé práci a chuti rvát se o výsledek se nutně musíme vrátit i my.“         

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality