Plameny po domácí výhře opět plápolají, táborskému týmu zlomily vaz výhradně jejich přesilovky

17.03.2016 01:36, autor: Pavel Šácha

Táborská hokejová výprava do hájemství žďárských Plamenů skončila neúspěchem. Po výtečné první části hry se entuziasmus hostujících Kohoutů z ledu vytratil a domácí celek je za to nemilosrdně potrestal. Dokonale k tomu využil příliš vysoký počet vyloučených táborských hráčů a všech pět gólů zaznamenal v početní výhodě.

Plameny po domácí výhře opět plápolají, táborskému týmu zlomily vaz výhradně jejich přesilovky

Žďár nad Sázavou - HC Tábor

5:1 (0:1, 3:0, 2:0)

Středa, 16.3.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 27. Krupka (Kaňka, Štěpánek), 37. Gregar (Střecha, Hron), 40. Štěpánek (Kaňka, Lojek), 51. Štěpánek (Beneš), 60. Gregar (Hron, Střecha) - 20. Vaniš (Boháč).

Rozhodčí: Dědek, Volf - Polák, Rampír.   Vyloučení: 7:12 - navíc Střecha (Žďár), Zayml, Kellner (Tábor) 10 minut OT.   Využití: 5:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 5:1   Střely: 32:27   Diváci: 1464

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU: Sláma (Joska) – Lojek, Smejkal, Klíma, Beneš, Rašner, Pleva – Gregar, Štěpánek, Kovářů, Pazourek, Kunstmüller, Kaňka, Krupka, Vítek, Hron, Střecha

HC TÁBOR: Klestil - Liška, Havran, Klíma, Kolomý, Heršálek, Dvořák, Hlaveš, od 50. Tesař - Vaniš, Boháč, Polodna - Kellner, Matušík, Seidl - Blažek, Zayml (39. Pechánek).

 Zahajovací dějství odehráli táborští hokejisté nadmíru aktivně a měli hru pevně ve své moci. Domácí celek je dostal do úzkých v podstatě jen dvakrát, v obou případech ale ukončil velice nepříjemné manévry před brankou hostů pozorný gólman Klestil. Ty opravdu vyložené šance se rodily na druhé straně ledové plochy. Hned v úvodu střetnutí při první početní převaze Tábora měl gól na hokejce Liška, ale z mezikruží pálil jen do připraveného gólmana Slámy. V 6. minutě podnikl bleskový výpad do žďárské obrany Kellner a jeho rána zazvonila na horní tyč. Navzdory herní nadvládě to už už vypadalo na bezbrankovou první třetinu, nakonec se však hostující tým dočkal zasloužené gólové odměny. Necelou půlminutu před koncem se dostali do přečíslení Boháč s Vanišem, prvně jmenovaný předložil puk přesně na hůl svého spoluhráče, a ten nedal Slámovi šanci zasáhnout – 0:1. V tu chvíli snad nikoho v ochozech nenapadlo, že se tento okamžik stane labutí písní táborské družiny…

 Prostřední část otevřela velká příležitost Kellnera, který ovšem z ideální pozice Slámovu branku minul. Tento okamžik byl nadlouho posledním výrazným počinem táborského celku. Na konci 25. minuty usedl na trestnou lavici kapitán hostů Matušík, kterého navíc brzy následoval i obránce Heršálek Táborští se tak ocitli ve třech proti pěti, což ještě umocnil další trest pro příliš mnoho hráčů na ledě. Žďárští hráči nabídnutou příležitostí nepohrdli. Dlouho sice naráželi na pozornou hostující defenzívu, pak ale vykouzlily před Klestilem krásnou rychlou kombinaci a Krupka ji přetavil ve yvrovnávající gól – 1:1. Červeno-bílému souboru vlil tento radostný moment mimořádný elán, přidal na bruslení i důrazu, zatímco Kohouti totéž postrádali. Když se k tomu přidala vlna dalších táborských vyloučení, nenechali se hráči od Sázavy pobízet a uštědřili mužstvu Tábora tuplovaný gólové úder. V době, kdy pobýval na trestné lavici Kolomý využili Žďárští další početní výhodu a Gregar rozjásal většinu diváků v ochozech – 2:1. Na konci 38. minuty hrálo domácí mužstvo další přesilovku, po kterém navíc pokračoval desetiminutový osobní trest mladíka Zaymla. Když už do jejího konce chybělo pouhých deset vteřin, dostal od hostů příliš volného prostoru obrovitý Štěpánek a prohloubil brankový rozdíl mezi oběma soupeři – 3:1.

 Táborská parta vstupovala do poslední dvacetiminutovky s jasným cílem pokusit se o výsledkový obrat. Posloužit jí k tomu mohla i čtyřminutová přesilová hra, která se navíc na poměrně dlouhou dobu změnila ve dvojnásobnou. Na kontaktní trefu ovšem hráči v modro-bílých dresech líčili marně a neujala se ani největší příležitost, kterou měl před odkrytou brankou na holi Matušík. A tak přišla na řadu další žďárská lekce s názvem Jak využít přesilovky V závěru 52. minuty nezkrotila emoce hostující střídačka a sudí ji za to udělil menší trest. V následném oslabení si tentokrát Kohouti vybrali i kus smůly, to když si Klíma při obětavém zákroku srazil holí puk do vlastní branky – 4:1. Gól byl připsán Štěpánkovi. Poslední přesilovkový úder domácích bojovníků se narodil pouhých pět vteřin před koncem zápasu, kdy Klestila už podruhé v utkání překonal Gregar – 5:1.

 O malou chvíli později už žďárské Bouchalky pohltila euforie, zatímco Táborští cestovali domů hodně skleslí…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality