Po deseti výhrách v řadě Tábor padl

07.12.2013 23:40, autor: Jiří Jelínek

HC Kobra Praha - HC Tábor

3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Sobota, 7.12.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 7. Slanina, 56. Čurda (Kocman, Jakeš), 58. Čurda (Kocman, Cafourek) - 11. Matušík (Hájek, Heršálek)

Rozhodčí: Luczkow - Marek, Štěchmüller   Vyloučení: 5:6   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 3:1   Diváci: 150

HC KOBRA PRAHA: Mouček (Malík) - Pohl, Ton, Cafourek, Verbík R., Sem, Verbík J. - Jakeš "A", Kocman, Čurda - Paris, Bárta "A", Slanina - Strnad, Žáček "C", Malý

HC TÁBOR: Panec (Klestil) - Havran, Černý, Kanov "A", Heršálek "A", Klíma, Hájek Adam, Liška - Kellner, Kolomý, Mařík - Seidl, Matušík "C", Hájek Tomáš - Sladký, Pechánek R., Pechánek T.

Souhrn

Táborští hokejisté vstoupili do utkání na pražském Braníku velice dobře. Ve druhé minutě střílel z pěkné pozice Matušík, ale trefil jen rameno obrovitého brankáře Moučka. Obrovskou šanci měl David Kellner, ten jel sám na brankáře domácích, ale vyprášil jen jeho pravý beton. O několik sekund později si obránce obhodil Tomáš Hájek, ale z mezikruží přestřelil. A tak z ničeho nic udeřilo na druhé straně. Klímovu svou zadovkou ze středního pásma zpět ke své brance nikoho nenašel, puk dojel Slanina a dělovkou z úhlu vymetl šibenici nad ramenem Michaela Pance – 1:0. Příležitost měl i táborský Kolomý, kličkou obelstil Romana Verbíka a střelou z kruhu mířil nad branku. Následovala přesilovka Tábora pěti proti třem a vyrovnání. Kanovova rána od modré čáry byla sražená, puk do kraje přistrčil Hájek a Jakub Matušík jej zasunul do odkryté klece – 1:1. Dvě přesilovky přišly i na stranu Kobry, ale Pražané si v nich nevedli příliš dobře. Až v poslední minutě přihrával zpoza branky Kocman na brankoviště Pohlovi, ale ten minul branku.

I druhou periodu začali lépe hosté povzbuzováni přibližně osmdesátkou svých fandů, pomohla jim k tomu přesilová hra. Obranu domácích vykombinovala dvojice Mařík Kellner, ale druhý jmenovaný netrefil odkrytou klec. Za dvě minuty předvedl pěknou individuální akci táborský šikula Mařík, prokličkoval po levém křídle a předkládal puk skrz brankoviště Kolomému. Filip Kolomý ale skákavý puk minul. Na straně Kobry se hrnul do útoku obránce Pohl, Pražan se protáhl po pravém křídle, vystřelil a ještě předvedl příkladný tlak na brankovišti. Od 34. minuty hrála Kobra v přesile jednoho muže v poli. V minutě další už to byla dokonce výhoda dvojnásobná. Kohouti se dobře bránili a dokonce si vytvořili obrovskou šanci. Matušík a Seidl jeli do přečíslení dva na jednoho, dobře jej vyřešili, ale ani jeden nedokázal dotlačit puk do odkryté branky. Kobra měla v těchto chvílích optickou převahu, ale velké šance nepřicházely.

A je to už ohraná písnička, i třetí třetinu začali kohouti lépe a vytvářeli si šance. Nahození od modré čáry Mouček jen vyrazil a ke dvěma dorážkám se dostali Táboráci, brankář ale zůstal nepřekonán. Pět minut po začátku poslední části hry špatně rozehrál domácí golman a Mařík z úhlu zakončoval do odkryté klece, bohužel pro Tábor minul. Hitparáda táborských šancí ještě nekončila. V přesilovce poslal pumelici od modré čáry Kanov, golman ji pokryl a pak předvedl úchvatný zákrok betonem proti Hájkově dorážce. Ještě v téže přesilovce za modrou čárou vystřelil Jan Kanov a rozezvučel břevno za domácím brankářem. Neuběhly ani dvě minuty a branková konstrukce zvonila znovu. Tomáš Pechánek projel po levém křídle a jeho střela zápěstím cinkla o levou tyč. Čtyři minuty před koncem utkání bylo v ochozech hodně ticho. Od levého mantinelu našel Kocman najíždějícího Čurdu a ten nedal Pancovi šanci – 2:1. Kobra udeřila jako blesk z čistého nebe. Za minutu už to s Táborem vypadalo hodně špatně. Vyloučen byl Kellner, Tábor prohrával a do konce zápasu už mnoho nezbývalo. V oslabení se vydal na zteč obránce Klíma, ten obehrál brankáře, ale byl již ve velkém úhlu. Puk z brankoviště odvrátili beci Kobry, a protože táborský obránce chyběl vzadu, Kocman s Čurdou se řítili do přečíslení dva na jednoho. Vyřešili jej ukázkově a Čurda se trefil nad Pancovu vyrážečku – 3:1.

Kohouti už na další korekci skóre neměli příležitost a po deseti výhrách se museli sklonit před celkem z Braníku. Táborští hokejisté měli spoustu šancí, ale bohužel doplatili na vlastní impotenci v zakončení a individuální chyby.

Ohlasy z táborské kabiny

Asistent trenéra Radek Jindra

Bohužel jsme dnes neproměnili spoustu šancí, hlavně ve třetí třetině a neměli jsme ani trochu štěstí. Spíše jsme měli smůlu, protože jsme nastřelili nejméně dvě tyčky. Ikdyž bylo to utkání hodně vyrovnané, ve druhé třetině nás chvíli tlačili oni a v té poslední my je prakticky až do gólu na 2:1. Bohužel nám to tam nespadlo, několikrát to tam skákalo okolo brankoviště a nedokázali jsme to tam dotlačit. Stále nás trápí zranění. Ondra Liška dnes nebyl stoprocentně fit, má neustále problémy se zády a nemůže jít naplno do souboje. Stejný případ je Martin Havran, tam je problém operované rameno. Jarda Ošmyk má problémy v oblasti břicha, odtrénuje jeden trénink a druhý den skoro nechodí. Kubovi Krätzerovi vypršela stopka, ale bohužel má problémy se žebry. Dneska hrál na beku junior Adam Hájek a odehrál výborné utkání. Teď jsme deset zápasů vyhráli a jednou ta prohra přijít musela, bohužel nejsme kapela, abychom pořád vyhrávali. Za týden proti Žďáru se za tenhle zápas budeme chtít rehabilitovat a věřím, že to bude úplně jiné.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality