Po dlouhé pauze tu je hokej, přijedou Klatovy!

06.02.2014 22:10, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Klatovy

9:8 (3:1, 1:4, 5:3)

Sobota, 8.2.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 4. Mařík (Matušík, Kanov), 8. Nedorost (Hájek), 13. Černý (Mrkvička, Seidl), 27. Matušík (Krätzer), 43. Matušík, 45. Hájek (Heršálek), 47. Matušík (Krätzer), 49. Krätzer (Kellner), 56. Krätzer (Matušík, Mařík) - 5. Tulačka, 29. Uhlík (Pejchar), 32. Pejchar (Slavík), 32. Uhlík (Tulačka), 33. Uhlík (Blumentrit), 51. Pacanda, 54. Topinka (Moravčík), 60. Pejchar (Čuban)

Rozhodčí: Mertl - Matějček, Dančišin   Vyloučení: 9:6 navíc 10min OT NESP Moravčík (KLA)   Využití: 1:3   Góly v oslabení: 1:2   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 4:1, 4:5, 8:5, 8:7, 9:7, 9:8   Diváci: 1380

HC TÁBOR: Panec (32. Klestil) - Heršálek "A", Kanov "A", Hájek A. (21. Liška), Klíma, Černý, Havran - Mařík, Matušík "C", Krätzer - Seidl, Kolomý, Hájek T. - Nedorost, Mrkvička, Kellner

HC KLATOVY: Pravda (49. Lejsek) - Škrak, Zeman, Hucl, Blumentrit, Slavík, Moravčík - Kodýtek, Vraný, Pacanda, Topinka "A", Pejchar, Tulačka, Němec, Pouska, Pitel, Uhlík, Čuban "C"

Preview

Po předlouhé čtrnáctidenní pauze, zaviněné jedním volným kolem táborských hokejistů, zavítá na horký táborský led celek západočeských Klatov.

Klatovům letošní sezona příliš nevychází a nalézají se až na nelichotivé patnácté příčce, horší je už jen Bílina a Milevsko. Po loňské úspěšné sezoně je to jistě zklamáním. Jenže tým Západočechů opustilo několik zkušených borců a to se muselo projevit. I přesto Klatovští dokáží překvapovat favorizované soupeře. Schytal to například Žďár, Kobra nebo Nymburk. Právě nad Nymburkem přišla poslední výhra sobotního soupeře. Utkání se ale odehrálo už 4. ledna, tedy v prvním povánočním kole. Od té doby sbírají Klatovy jednu prohru za druhou a z pěti utkání vyšli se skóre 10:32.

Králem bodování v týmu SHC je Pavel Čuban s 19 body, o něž se dělí branky a asistence v poměru 9:10. Stejně bodů nastřádal Roman Vondryska, ale je v pořadí druhý, protože má méně branek (6+13). Třetím je Jan Topinka a následuje jej obránce Lukáš Martinec, ten má na kontě slušných 15 bodíků. V brankovišti dostává nejvíce prostoru Vladislav Pravda, dalšími jsou Antonín Štelmach a Tomáš Mastík. Ani jeden z brankářů ale nedokázal stlačit průměr branek pod číslo 4.

Táborská sestava nehlásí žádné nově zraněné hráče. Do posledního utkání táborského béčka zasáhl i Jaroslav Ošmyk, je tedy možné, že se na ledě objeví i v sobotu. Pravděpodobný je i start kanonýra Vojtěcha Mrkvičky, který může být jedním z lákadel pro táborské fanoušky. Dalším aspektem, který může přilákat další fanoušky do ochozů je to, že se tito soupeři pravděpodobně utkají i v první kole play-off. Můžete si tedy případného soupeře obhlédnout již o dva týdny dříve.

Druholigové utkání, po čtrnáctidenním půstu, začíná v tradičních 18:00 na táborském zimním stadionu a bude jej řídit hlavní rozhodčí Stanislav Mertl. 


 

 2.  Umístění  15.
63  Počet bodů  25
 137:74  Skóre  84:141
19 Počet výher 7
6 Počet proher 18
 9:2 (Řisuty, Bílina)  Nejvyšší výhra 7:3 (Milevsko)
 3:6 (Řisuty)  Nejvyšší prohra 2:12 (Děčín)
Kellner, Matušík (21)  Nejvíce branek Čuban, Topinka,
Pacanda, Vizinger  (9)
Martin Mařík (22)  Nejvíce asistencí R. Vondryska (13)
Martin Mařík (42)  Nejlépe bodovaný hráč Čuban, Vondryska (19)
5:3 První vzájemné utkání 3:5
1 053 Divácký průměr doma 262
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality