Po pár nejistých počátečních krocích proměnili Táborští duel s Vrchlabím v úchvatný galavečer

31.01.2015 22:22, autor: Pavel Šácha

Druholigoví táborští hokejisté sehráli v sobotu na domácím ledě další fantastické představení. Na jeho konci stálo drtivé vítězství 9:1 nad obávaným soupeřem z Vrchlabí a důležitý zisk tří bodů. Absolutorium si zaslouží i fanoušci – v době, kdy město nad Jordánem ožilo světovým šampionátem cyklokrosařů, si našlo cestu na stadion patnáct stovek příznivců a společně s domácími hráči prožily báječný hokejový večer.

Po pár nejistých počátečních krocích proměnili Táborští duel s Vrchlabím v úchvatný galavečer

HC Tábor - HC Stadion Vrchlabí

9:1 (2:1, 5:0, 2:0)

Sobota, 31.1.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Hlaveš (Kanov, Matušík), 17. Mařík z trestného střílení, 21. Kellner (Mrkvička), 25. Mařík (Matušík), 26. Mrkvička (Kellner, Seidl), 28. Mařík (Březina, Matušík), 36. Hlaveš (Mařík), 47. Györi (Mrkvička, Březina), 57. Mrkvička (Březina, Hlaveš) - 12. Matějka (Urban, Fořt)

Rozhodčí: Jechoutek - Matějček, Dančišin.   Vyloučení: 8:9 - navíc Panec (Tábor) a Vlach (Vrchlabí) 10 minut OT, Klement |(Vrchlabí) 5 + OK.   Využití: 5:0   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 9:1   Diváci: 1482

HC TÁBOR: Panec (Klestil) - Černý, havran, Kanov, Hlaveš, Heršálek, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Seidl - Březina, Matušík, Mařík - Kolomý, Zayml, Györi.

HC STADION VRCHLABÍ: Neužil (28. Sobotka) - Hamerský, Lenoch, Kadavý, Jebavý, Klment, Hlaváč, Skočovský - Jakubec, Filip, Šťastný, Bláha, Jirků, Vlach, Matějka, Urban, Fořt - Kerekanič, Srnský.

.

Do důležitého střetnutí s pátým týmem tabulky nastoupil domácí celek bez útočníků Jakuba Krätzera s Jana Boháče, divákům se však představil jeden novic. Seniorský dres mateřského Tábora poprvé oblékl juniorský útočník Sparty Praha Marek Györi, syn současného asistenta trenéra Arpáda Györiho.

I. třetina

Začátek střetnutí se podobal jako vejce vejci podzimnímu souboji obou soupeřů ve Vrchlabí. Reprezentanti Krakonošova kraje vlétli do utkání jako uragán a byli podstatně nebezpečnějším týmem. Vinou liknavosti táborských hráčů se ocitli v několika stoprocentních šancích, a jen série výborných zákroků brankáře Pance zachránila Kohouty od pohromy. A tak si domácí trenéři vzali už v čase 5:02 oddechový čas… Tento impuls padl na úrodnou půdu, hra se vyrovnala a živo bylo před oběma brankami. Domácí tým si díky zlepšenému pohybu vynutil dvě přesilové hry v řadě, a ta druhá mu přinesla první gólovou radost. Střelu Kanova od modré vychýlil z dosahu vrchlabského brankáře Neužila Hlaveš a táborské vedení bylo na světě. O tři minuty později už bylo ale opět vyrovnáno. Hosté si počínali mimořádně důrazně v táborském brankovišti a Matějka nakonec dotlačil puk za brankovou čáru. Rozhodčí gól uznal a protesty domácích hráčů na tom vůbec nic nezměnily. Oboustranně útočná a dravá partie pokračovala i v dalších minutách hry. Ve 13. minutě zazvonila střela domácího Mrkvičky jen na tyč, přesto však odešli Táborští do šatny spokojenější. Postarala se o to situace ze 17. minuty, kdy sudí Jechoutek nařídil trestné střílení za faul Kerekaniče na domácího navrátilce Maříka. Ten se vzápětí rozjel  k penaltové exekuci a střelou pod horní tyč vrátil svému týmu vedení – 2:1.

II. třetina

Před startem prostředního dějství byli diváci v očekávání vyrovnané a urputné bitvy, domácí hokejisté ovšem připravili zápasu jiný scénář. Jeho další vývoj předurčila už dvacátá sedmá vteřina hry, kdy se táborský Kellner ocitl tváří v tvář Neužilovi a povedeným bekhendovým blafákem zvýšil na 3:1. V úvodu 23. minuty měl ještě vrchlabsý Urban na holi vyrovnání, našel ovšem jen připraveného Pance. K dalšímu náporu mělo Východočechům dopomoci vyloučení Seidla, místo toho ovšem prožili další nepříjemnost. V oslabení táborského týmu adresoval Matušík milimetrovou žabičku na hůl spoluhráče Maříka, jenž z první usměrnil kotouč do levého růžku Neužilovy klece – 4:1. O necelou minutu později rozbouřil halu další gólový moment, tentokrát ale v početní výhodě Kohoutů – do Kellnerovy nabídky se před brankou opřel Mrkvička a bylo to už 5:1. Ve 28. minutě skončilo zápasové účinkování brankáře Stadionu Neužila. Při další domácí přesilovce sice dokázal zastavit v cestě do sítě pokus Dvořáka, na dvojí dorážku Maříka už byl ale krátký – 6:1. Hostující brankoviště obsadil náhradník Sobotka a brzy musel čelit tutovce Györiho, táborský mladík ovšem nezkrotil neposedný puk a ze zakončení sešlo. Poté, co se zápas přehoupl do své druhé poloviny, se krátce dostali ke slovu i hosté, ale Bláhu vychytal Panec a Fořtovu střelu zastavila tyč. Na začátku 26. minuty naopak znovu uhodilo na druhé straně, a opět to bylo v přesilovce. Dlouhotrvající zámek zakončila Maříkova přihrávka na Hlaveše, jenž vzápětí přidal svůj druhý gól v zápase – 7:1. Poslední podstatný moment druhé části neměl se sportem a lidským myšlením nic společného. Vrchlabský obránce Klement zasáhl úmyslně holí Heršálkův obličej a za svůj slaboduchý čin vyfasoval trest pět minut a do konce utkání. Táborský bek musel podstoupit ošetření, ale do utkání se v poslední třetině vrátil.

III. třetina

Závěrečnou dvacetiminutovkou střetnutí prošli táborští hokejisté lehkou chůzí a pobavili své příznivce dalšími pohlednými akcemi. Naproti tomu v defenzívě otevřeli pro vrchlabské mužstvo několik okének, jenže výtečně naladěný brankář Panec bavil diváky dalšími skvělými zákroky. Ani jedno z toho už neviděla skupinka vrchlabských fanoušků, kerá po druhé části stadion opustila. Ve 47. minutě ozdobil svůj první seniorský start vstřeleným gólem domácí mladíček Györi, který usměrnil za Sobotkova záda pobídku Mrkvičky – 8:1. Právě posledně jmenovaný útočník vtiskl v 57. minutě krásnou pečeť na domácí vítězství a svým druhým zásahem v zápase ustanovil konečné skóre 9:1.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality