Poslední štace na ledě soupeřů zavede táborské hráče do Valašského Meziříčí

09.02.2019 01:33, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté vyrazí v sobotu ráno na svou poslední výpravu v letošním kostrbatém ročníku druhé ligy. Jejím cílem se stane zimní stadion ve Valašském Meziříčí. Duel s domácími Bobry začne v 17 hodin.

Poslední štace na ledě soupeřů zavede táborské hráče do Valašského Meziříčí


Vizitka soupeře

Soupeř z Beskyd se aktuálně řadí k nejsilnějším týmům na druholigové scéně. Od poloviny prosince stihl dvě pětizápasové vítězné série, které od sebe oddělily jen domácí porážky od Havlíčkova Brodu a Písku. S nepořízenou odešlo ze zápasů proti Bobrům hned několik renomovaných mužstev. Havlíčkův Brod od nich doma v Kotlině vyfasoval debakl 0:5, Moravské Budějovice si z Valašska odvezly hladkou porážku 2:6 a ze Žďáru nad Sázavou odcizili svěřenci trenéra Weintritta dva body za výhru 5:4 po prodloužení.
 Vzhledem k těmto výsledkům není divu, že si celek z Valašského Meziříčí hoví na 3. místě skupiny Východ za dvojicí Šumperk, Hodonín. Na druhého z obou ambiciózních favoritů navíc ztrácí jediný bod.

Produktivita Valachů má svého lídra v hrajícím manažerovi klubu Petru Dvořákovi, jenž posbíral už 40 bodů za 15 branek a 25 asistencí. O šest bodů pozadu je Rostislav Vaněk se 34 body (13+21). Fenoménem je bezesporu Michal Žák, jenž coby obránce připojil ke svým 8 brankám úctyhodných 25 gólových přihrávek a drží si pozici třetího nejproduktivnějšího hráče týmu. Už tak kvalitní mužstvo se navíc na sklonku přestupního období posílilo o další kvalitní forvardy Tomáše Vávru (ve 2 utkáních 3+2) a Josefa Fojtíka (2, 0+3)
 Obrovskou kvalitu a zkušenost mají Bobři na brankářském postu. Michal Šurý a dvojnásobně vytížený Jiří Slovák patří už pěknou řádku let ke gólmanským ikonám moravské části druhé ligy. Do trojice je navíc doplňuje velezkušený Lukáš Plšek, který byl v převážné části své kariéry živým inventářem vsetínské hokejové družiny. Zajímavé je, že barvy Valmezu poprvé hájil už před čtrnácti lety (!).

První vzájemný zápas

Hokejisté z Valašského Meziříčí se stali hosty předvánočního utkání v Táboře, které mívá už tradičně charitativní ráz. Sváteční atmosféra je ale nikterak neuchvátila a domácí hráče i diváky rozesmutnili svým vítězstvím v poměru 5:2. Těsný náskok přitom zpečetili dvěma góly až v posledních deseti minutách.

Z táborské šatny

Táborský soubor ve středu mocnil smutná ráz letošní sezony a přivezl si bolestnou porážku 2:4 z ledu svého píseckého rivala. K úspěšnému výsledku jim v něm nakonec nepomohla ani pomoc čtyř prvoligových pendlů.
 Do sobotního střetnutí by mohl vyrukovat jediný z nich, a to obránce Ondřej Kachyňa. Při mnoha dlouhodobých zdravotních absencích, ke kterým přibyly strasti obránců Luboše Adama a Marcela Dvořáka, tak pomůže trenérům v poskládání tří kompletních formací. Po delší době do nich naskočí i bek David Košař.

Ve výpravě už bude stejně jako v případě píseckého derby chybět gólman Milan Dudáček, který se na sklonku sezony rozhodl své působení v táborských barvách ukončit.             

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality