Pozlacené body! Oslabená táborská parta vydřela vítězství nad silným rivalem od Vajgaru

12.10.2014 00:21, autor: Pavel Šácha

Táborský zimní stadion prožil další fantastický hokejový večer. K souboji s oslabenou domácí družinou zavítal na jeho led osobnostmi nabitý rival z Jindřichova Hradce. Zatímco k Jordánu si hosté přivezli alespoň výraznou touhu po skalpu táborského souseda, domů odjeli úplně s prázdnou. Příčina? Obdivuhodný týmový výkon Kohoutů!

Pozlacené body! Oslabená táborská parta vydřela vítězství nad silným rivalem od Vajgaru

HC Tábor - KLH Vajgar J. Hradec

2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Sobota, 11.10.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 30. Kellner (Seidl, Mrkvička), 31. Semrád (Boháč, Kanov) - 44. Šperger (Kotaška).

Rozhodčí: Valenta - Černý, Malý   Vyloučení: 5:6   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 2:0, 2:1   Střely: 38:21   Diváci: 1482

HC TÁBOR: Klestil – Černý, Havran, Kanov, Semrád, Heršálek, Hlaveš – Seidl, Mrkvička, Kellner – Boháč, Matušík, Zayml – Heřmánek, R. Pechánek (41. Dvořák), Barbora.

KLH VAJGAR J. HRADEC: Gába - Jindra, Prtocházka, Kotaška, Kořínek, Jasečko, Zich - Kotrla (41. Kasalý), Voříšek, Trummer (41. Tomšík)- Lazorišák, Mazanec, Milotinský - Brabec, Šperger, Dvořák.

Na rozbruslení se s mužstvem Tábora objevil také forvard Martin Mařík, který ovšem do zápasu podle dohody obou klubů opravdu nenastoupil. Mimo hru se nedobrovolně ocitli také další stěžejní útočníci Filip Kolomý (zranění) a Jakub Krätzer (trest). Domácí sestavu tak ve třetí formaci doplnili Radek Pechánek s Jiřím Heřmánkem.

Nesmlouvavý boj bez branek

Od úvodních minut bylo patrné, jak prestižní duel se vlastně hraje. Reprezentanti obou jihočeských klubů do něj vyrukovaly s enormním úsilím, hýřily pohybem a hra byla plná nesmlouvavých střetů. Urodilo se sice poměrně dost rušných situací před oběma brankami, ale s vyloženými šancemi aktéři střetnutí šetřili. Na táborské straně se ocitli asi nejblíže vedoucí brance Mrkvička a Kellner, hosté připravili domácím několik horkých chvil ve svých třech přesilovkách. Patnáct stovek hokejových fandů v hledišti se přesto gólových okamžiků nedočkalo.

Pod táborskou nadvládou 

Prostřední dějství už bylo po pár zahřívacích minutách o něčem jiném. Bouři v ochozech rozpoutaly manévry první domácí formace, ze kterých vzešly šance Seidla s Kellnerem a orazítkovaná horní tyč Gábovy branky po „skryté“ střele Černého. Hráči Vajgaru ovšem našli na tyto momenty brzkou odpověď. Ve vyložené pozici před Klestilem nejprve nezkrotil puk Dvořák, o pár desítek vteřin později pokazil táborský brankář radost Milotinskému.

 A pak to konečně přišlo…! Při vyloučení Lazorišáka se Kohouti nastěhovali do útočného pásma, Seidl s Mrkvičkou připravili palebnou pozici pro Kellnera a českobudějovický host Gába stihl puk v cestě do sítě jen přibrzdit – 1:0. Vedoucí gól střetnutí padl při signalizovaném trestu pro hradeckého Procházku, a Táborští tak mohli pokračovat v početní převaze. Využili toho dokonale – Boháčovu střelu před brankou vychýlil z původního směru obránce Semrád a při svém druhém vystoupení v táborských službách slavil první gól – 2:0. Ve zbytku prostředního dějství kraloval nadšeně hrající domácí soubor a Gába se měl hodně co ohánět, aby neinkasoval potřetí. Vyznamenal se především při výpadech Matušíka a Semráda. Udeřit mohlo i na druhé straně, ale pouze v případě, že by Milotinský neprohrál i druhý vzájemný souboj s výtečným Klestilem.

Dramatický nádech, ale body jsou doma!

Také do třetí periody vstoupili táborští hokejisté velmi svědomitě, přesto dostal zápas už po necelých pěti minutách novou zápletku. Matador v hradeckých službách a někdejší kapitán prvoligového týmu HC Tábor Šperger připomněl domácím fanouškům své hokejové kvality; elegantně pronikl až před Klestila, a navíc stihl svou akci i přesně zakončit – 2:1. Tento okamžik zadělal na drama, které s přibývajícím časem mohutnělo. V 52. minutě dostal příležitost uklidnit svůj tým domácí obránce Kanov, jenž se po návratu z trestné lavice ocitl za zády svých jindřichohradeckých kolegů, k zakončení ale nedostal prostor ani čas. Táborské hokejové obci zase zatrnulo na konci 54. minuty, kdy zůstal sám před brankou Brabec, ale Klestil proti němu dvakrát famózně zasáhl. V době, kdy už se hosté připravovali na závěrečný nápor a hru bez brankáře, pokazili střídání a dvouminutový trest jim ukradl reálné naděje na bodový zisk.

 Radost táborských hráčů po skončení zápasu jasně dokumentovala, jak moc chtěli derby s velice kvalitním rivalem ozdobit vítězstvím.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality