Pozoruhodný test s pražskou Kobrou dovedl táborskou družinu znovu až k vyhraným nájezdům

22.08.2015 22:46, autor: Pavel Šácha

Na táborský led v sobotu zavítalo mužstvo Kobry Praha, se kterým se Kohouti v uplynulém ročníku úspěšně prali o postup do baráže. Tentokrát se oba soupeři střetli na přípravném poli a užitečný duel skončil výhrou Jihočechů po samostatných nájezdech.

Pozoruhodný test s pražskou Kobrou dovedl táborskou družinu znovu až k vyhraným nájezdům

HC Tábor - HC Kobra Praha

4:3sn (1:2, 0:0, 2:1)

Sobota, 22.8.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 14. Semrád (Polodna), 43. Březina (Boháč, A. Hájek), 59. Zayml (Semrád), nájezd Boháč - 12. Hampl, 13. Hovsepjan (Borovanský), 41. Antončík (Slanina, Drábek).

Rozhodčí: Talpa - Matějček, Urban.   Vyloučení: 8:7 - navíc Hovsepjan do konce utkání a Slanina (oba Kobra) 10 minut   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3 - 4:3   Diváci: 390

HC TÁBOR: Do 30. min: Klestil (Novák) - Semrád, Havran, Hlaveš, Kanov - Kellner, Mrkvička, Polodna - T. Hájek, Matušík, Seidl. Od 30. min: Klestil (Novák) - Semrád, Hlaveš, Heršálek, A. Hájek - Březina, Boháč, Blažek - Krätzer, Zayml, Dudák.

HC KOBRA PRAHA: Bílek (30. Langer) - Drábek, Kulich, Šteiner, R. Verbík, Bureš, Cafourek, Žáček - Antončík, Slanina, Kučera, Hampl, Hanták, Škop, Borovanský, Hlinka, Strnad, Hovsepjan, Kysela.

Táborští trenéři v sobotu svým ovečkám pořádně naložili. Utkání s Kobrou rozehrály jen dvě formace, zatímco členové zbylých dvou pětek se potili v posilovně pod vedením asistenta Zdeňka Šťastného. V polovině střetnutí se obě party s výjimkou obránců Semráda a Hlaveše vystřídaly.

 O první rušný moment střetnutí se postaral domácí Polodna, který se rázně prodral mezi obránci až k zakončení, ale po soupeřově ataku zamířil mimo. Hosté odpověděli jen o pár desítek vteřin později výpadem dvou hráčů na jediného táborského obránce,  ale ani Klestil v domácí brance zasahovat nemusel. Od tohoto okamžiku táborští hráči přiložili pod kotlem a ze své aktivity vykouzlili celou řadu slibných příležitostí, brankář Bílek ovšem udržel své konto bez poskvrnky, a navíc mu při střele Semráda pomohla tyč. Po dvanácti minutách hry ovšem Pražané zmrazili nabuzený táborský celek dvěma bleskovými gólovými výpady, jimž předcházely individuální chyby na straně Jihočechů. V čase 11:04 překonal Klestila Hampl a o necelou minutu později neměl táborský gólman nárok proti zakončení Hovsepjana. Posledně jmenovaný forvard Kobry se jen o chvilku později dostal do roztržky s domácím obráncem Havranem a byl v ní natolik horlivý a nezkrotný, že si od rozhodčích vysloužil trest do konce utkání (jeho sok vyfasoval 2+2 minuty). Následná hra čtyři proti čtyřem přinesla Táborským radost z kontaktní branky, o kterou se přesně mířenou ranou postaral obránce Semrád - 1:2. Za tohoto stavu a při pokračující sérii vyloučení měl blízko k vyrovnání Matušík, jeho svižný projektil ovšem zastavila tyč Bílkovy klece.

 Druhé dějství příliš hokejové krásy nepobralo a servírovalo divákům v ochozech víceméně jen směsici soubojů a nepřesností na obou stranách. Více klidu se postupem času usídlilo na hokejkách hráčů z pražského Braníku, byli i důraznější, a tak měl táborský gólman Klestil mnohem více práce než jeho protějšek. V polovině střetnutí došlo na avizované manévry v domácí sestavě a střídali také hosté, do jejichž branky se postavil exsparťanský mladík Langer. Druhá kohoutí parta se v úvodu ocitla pod tlakem, ale postupem času získala pevný led pod nohama. Zlepšení vyústilo ve slibné možnosti  Zaymla a Březiny, skóre z první části hry ovšem zůstalo v platnosti.

 Bezprostředně po nástupu do závěrečné periody postihla domácí celek nepříjemnost v podobě inkasované branky, o kterou se ve skrumáži před Klestilem zasloužil Antončík - 1:3. Táborští hráči ovšem nesložili zbraně a naopak se v nich probudilo bojovné srdce. Impulsem k útočnému tažení se pro ně stala situace ze 43. minuty, kdy si Březina nabruslil na přihrávku A. Hájka a procedil kotouč mezi Langrovými betony do sítě - 2:3. Opravdové odměny za nasazení se domácí navzdory viditelné fyzické únavě dočkali necelé dvě minuty před koncem; luxusní volnosti před Langrem využil Zayml a mazácky obstaral vyrovnávající třetí gól.

 Už potřetí ve čtyřech přípravných vystoupeních Kohoutů tak přišly na řadu samostatné nájezdy, a potřetí také nastěhovaly do táborské šatny vavříny vítězství. Rozhodnutí vzal do svých rukou hned první úspěšný domácí exekutor Boháč. A protože brankář Klestil vychytal dva střelce pražského týmu (mezitím neproměnil nájezd Krätzer) a zakončení třetího z nich zastavila branková konstrukce, překulilo se vítězství na stranu Tábora. 

   

  

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

Starší aktuality