Před téměř třemi tisíci diváky se nerozhodlo

28.03.2013 11:54, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Řisuty

3:4p (1:1, 2:1, 0:1 - 0:1)

Středa, 27.3.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 19. Hájek (Heršálek), 27. Seidl (Kanov), 27. Mrkvička - 17. Hudíček (Sedláček), 36. Bílek (Kraus, Křepelka), 43. Krpata (Hlusička, Sedláček), 67. Kos

Rozhodčí: Mertl, Pražák - Polonyi, Kreuzer   Vyloučení: 5:7 navíc 10 minut OT Trieb (TA)   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 0:1, 3:1, 3:4   Diváci: 2812

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Heršálek "A", Trieb, Kanov, Černý, Hlaveš, Liška - Šulčík, Mrkvička, Kellner - Seidl, Matušík "C", Hájek - Pechánek T., Pechánek R., Kolomý, Zayml, Kratochvíl

HC ŘISUTY: Dlouhý (Schwamberger) - Kašák "A", Sedláček, Čermák, Babický, Fiala, Čížek, Bílek, Slánský - Landa, Kos "A", Hlusička, Kraus "C", Křepelka, Veselý, Krpata, Vlček, Hudíček

Souhrn

Včerejší utkání začalo velice podobně jako to ve Slaném. První akci měl Tábor a opět po zachycené rozehrávce. Chybu hostí se snažil zužitkovat Kellner, ale mířil nad. O chvíli později měli šanci hosté. Sedláček nahazoval od modré čáry, jeho pokus Klestil pouze vyrazil a musel čelit nepříjemným dorážkám. Na další akci se čekalo až do čtrnácté minuty. Kohouti jeli tři na dva, Mrkvička vzal vše na sebe, udělal kličku do středu hřiště a přízemní ranou vyprášil Dlouhého betony. I přes větší aktivitu domácích se opět prosadili Buldoci, stejně jako ve Slaném. Na modré čáře napřáhl agilní Sedláček a jeho tečovaná střela Hudíčkem skončila až v domácí brance – 0:1. Vedení však hostům nevydrželo dlouho. V přečíslení tři na dva nejprve mířil Šulčík do brankářova ramena, domácí navíc dostali možnost přesilové hry. S tou opět nepohrdli, přesilovkovou kombinaci zakončoval Hájek do odkryté branky – 1:1. Touto akcí skončila také první třetina.

V prvních pěti minutách druhé části nebylo k vidění mnoho brankových příležitostí. Za to se velmi bojovalo a nikdo nikomu nic nedaroval. Úvodní šanci si připsal znovu Tábor. Jan Kanov byl v obrovské příležitosti, dostal puk na modrou čáru, udělal dva kroky vpřed a tvrdě vypálil. Dlouhý však byl na svém místě. Další střela Jana Kanova už v brance skončila. Tečoval ji Radek Seidl a kohouti šli poprvé do vedení – 2:1. Vedení bylo za 30 vteřin dvojnásobné, přečíslení dva na jednoho vyřešil Vojtěch Mrkvička střelou na vzdálenější tyč – 3:1. A Táboráci měli i další šance. David Kellner střílel jen do brankáře Dlouhého. O pár vteřin později měl obrovskou šanci Jakub Matušík po přihrávce z rohu, ten trefil jen rameno obrovitého brankáře hostí. Jan Dlouhý o chvíli později lehce chyboval, střelu Radka Pechánka jen lízl lapačkou a puk se dokutálel těsně vedle branky. Poté se rozsvítilo červené světlo i za Tomášem Klestilem. Při hře čtyři na čtyři, po buly v útočné třetině, napřáhl Filip Bílek a bombou o břevno snížil – 3:2. Po návratu z trestné lavice uháněl sám na Dlouhého Radek Seidl, zkusil střelu mezi betony, ale neuspěl. Následovala přesilovka Řisut, ve které měli jednu obrovskou šanci. Do odkryté klece střílel Tomáš Landa, jeho střelu na poslední chvíli přizvedl táborský obránce Liška a skóre se tak do konce třetiny neměnilo. V posledních vteřinách třetiny byl ještě brutálně naražen Luboš Heršálek, k údivu všech se to obešlo bez trestu.

Na začátku třetí třetiny se stalo to, co nikdo nechtěl. Po několika odrazech dorážel do prázdné táborské svatyně Ondřej Krpata a bylo srovnáno – 3:3. Vzápětí měli Středočeši další velkou šanci v přesilové hře. Ladislav Vlček opět střílel do poloodkryté branky, tu nakonec uchránil tygřím skokem Tomáš Klestil a také Ondřej Liška. Následných 8 minut se nehrálo ve standartním počtu hráčů na ledě, přesto si ani jeden z týmu nedokázal vytvořit kloudnou příležitost. Až v 53. minutě se zjevil sám na kruhu domácí kapitán, ale mířil mimo. Pak přihrával Vojtěch Mrkvička zpoza branky Tomáši Černému na brankoviště, tomu ale střela nesedla. Dvě minuty před koncem třetí části měl gigantickou příležitost na rozhodnutí zápasu Tomáš Pechánek. Jel sám na brankáře hostí, ale skloplil hlavu a Dlouhý mu tygřím skokem puk vypíchl. Skvělá práce hostujícího brankáře!

Prodloužení začali domácí jako z hororu. Buldoci jeli hned dvakrát sami na Tomáše Klestila, ten však pokaždé odolal. V šesté minutě prodloužení dostali domácí možnost k rozhodnutí utkání, přesilovou hru. Rozhodnutí měl na holi Heršálek, který trefil spojnici tyče a břevna. Dorážku Jakub Matušíka do odryté klece vykryl obránce Řisut, další dorážku do téměř prázdné branky chytil se štěstím Dlouhý. A tak se potvrdilo staré otřepané pravidlo „nedáš, dostaneš“. Ještě v přesilovce chybovali domácí na útočné modré čáře a Matěj Kos prchal sám na Klestila. Ranou mezi betony mu nedal šanci na zákrok – 3:4.

Hosté tak vybojovali čtvrté utkání play-off, které se odehraje již tento pátek od 19 hodin na zimním stadionu na Kladně.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

"Dnes se to opravdu těžko hodnotí. Včera se přiklonila štěstěna k nám a dnes k nim. Tak to v hokeji chodí. Šancí na to, abychom dnes vyhráli, jsme měli dost. Řekl bych, že se na nás ten včerejší zápas podepsal více, než jsem čekal. V závěru zápasu už jsme trochu tahali nohy. Je to škoda, teď je to zase otevřené."

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality