Předvánoční utkání v Příbrami lépe vyšlo Baníku. Ze svého manka ukrojil tři body

22.12.2021 23:30, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté se budou muset o nadcházejících svátcích obejít bez dárku, který si hodně přáli. Na ledě Příbrami tahali za kratší konec vánočního provazu a po šedesáti minutách hry opouštěli led s porážkou 2:4.

Předvánoční utkání v Příbrami lépe vyšlo Baníku. Ze svého manka ukrojil tři body

HC Baník Příbram - HC Tábor

4:2 (1:0, 2:2, 1:0)

Středa, 22.12.2021 18:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Gengel (Pinkas, Svoboda), 29. Tlačil (Rohlík, Hlaváček), 39. Bečvář (Rohlík, Tlačil), 48. Tlačil (Rohlík) - 28. Zíb (Prášek, Zayml), 32. Černý (Šulek, Matušík)

Rozhodčí: Pastier - Hradil, Maňák.   Vyloučení: 3:4 - navíc Dančišin (Tábor) 5 min + do konce utkání   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 39:24   Diváci: 431

HC BANÍK PŘÍBRAM: Šorf (Jiroušek) – Malý, Jelínek, Hlaváček, Havlín, Gruvbner, Zdeněk, Vinš – Káník, Gengel, Josefus, Panna, Furch, Tlačil, Pinkas, Bečvář, Rohlík, Svoboda, Seniov, Chlouba, Kolouch.

HC TÁBOR: Kolář (Dvořák) - Kříž, Hajič, Černý, Havelka, Pařízek, Radoš, Hubata - Hasman, Dančišin, Endál - Seidl, Matušík, Šulek - Prášek, Zayml, Zíb - Švec, Bárta, Matiášek.

Dění v ostře sledovaném utkání 25. kola otevřel dravý výpad táborského Práška, jehož zakončení však brankář Šorf přečetl. Od té chvíle se chopili iniciativy příbramští hráči a v prostoru před Kolářem bylo trvale velmi nebezpečno. Právě táborský gólman měl hlavní zásluhu na tom, že se aktivní Středočeši museli po první části hry spokojit s pouze jednobrankovým náskokem. Na začátku 6. minuty jim ho obstaral zkušený Gengel, jenž bez potíží doklepl puk do odkryté hostující branky po předchozí ráně Pinkase do tyče – 1:0. Další vyložené příležitosti domácího celku, jejichž hlavní personou byl útočník Panna, skončily právě na výstroji Koláře.

Ve druhém dějství už táborští hokejisté dokázali otupit ostří domácí ofenzívy a hra byla vyrovnaná. Na začátku 27. minuty podruhé zvonila konstrukce táborské branky, tentokrát po střele Seniova Nepřízně osudu mohl domácí forvard dvojnásob litovat o minut později, kdy Prášek nasměroval přihrávku z brankové čáry na najetého Zíba, a ten umně dopravil neposedný kotouč za Šorfova záda – 1:1. Z vyrovnání se mužstvo z jihu Čech radovalo jen necelou minutu. Náladu jeho hráčům pokazil snajpr Tlačil, jenž parádním bekhendovým zakončením našel skulinku nad ramenem táborského brankáře – 2:1. Půlminuty poté, co se zápas přehoupl do své druhé poloviny, propadla střídačka Baníku v matematice; záhy za to zaplatila nejen vyloučením, ale následně také inkasovanou brankou, to když za Šorfova záda zapadla třetí ze střel obránce Černého – 2:2. Jeho tvrdý gólový direkt domácími značně otřásl, protože v následujících minutách převzal zápasové otěže tým z Tábora. Ze svého náporu pohříchu nic nevytěžil: ani góly, ani přesilovky, po kterých minimálně dvě situace volaly. To na druhé straně sudí Pastier s potrestáním faulů Kříže a Hubaty neotálel. První oslabení Táborští přečkali bez úhony, při tom druhém ale nechali rozkvést vydařenou domácí kombinaci zakončenou Bečvářem a Baník potřetí získal vedení – 3:2.

Jakkoliv bojovná nálada mezi oběma týmy panovala, po skončení druhé třetiny ustoupila tato řevnivost do pozadí. Členy táborského týmu totiž nenechal chladnými velmi smutný příběh o tragickém úmrtí kamaráda domácího hráče Ladislava Gengela. Toho po cestě z ryb srazilo auto a zanechal po sobě manželku a tříměsíčního synka, navíc ve svízelné finanční situaci. Právě Ladislav Gengel proto inicioval dražbu dresu a permanentky, jejíž výtěžek i část příjmu ze vstupného na středeční duel putovala k nešťastné rodině. Táborský tým se po cestě na zápas spontánně rozhodl akci podpořit a poskládal částku 4000 Kč. Přímo na ledě ji pak prostřednictvím kapitána Radka Seidla předal iniciátorovi akce.

Do závěrečné dvacetiminutovky rukovali hosté od Jordánu s úmyslem co nejdříve vyzmizíkovat náskok svých hostitelů, ti už jim toho ale příliš nedovolili. Sami naopak přidali pojistku na své cenné vítězství. Už ve 46. minutě se ji pokusil do vývoje střetnutí našroubovat Gengel, kotouč do Kolářovy klece ovšem usměrnil vysokou holí, což hlavní arbitr nepřehlédl. O necelé dvě minuty později už domácí příznivci jásali právem. Pozoruhodné déjà vu jim připravil Tlačil, který si zopakoval svůj bekhendový husarský kousek ze druhé třetiny a znovu ho přetavil v gólovou radost – 4:2. Téměř vzápětí skončil zápas pro táborského forvarda Dančišina, jemuž rozhodčí Pastier vyměřil na základě svědectví čárového sudího trest 5 minut a do konce utkání za faul kolenem. Oba okamžiky vzaly kohoutům vítr z plachet, tolik potřebný k tomu, aby se ještě pokusili s výsledkem něco udělat. Nestalo se, a protože nepadla na úrodnou půdu ani jejich závěrečná hra bez brankáře, rozhostila se v útrobách příbramského stadionu oprávněná domácí radost.

ARPÁD GYÖRI, trenér A-týmu HC Tábor:

"Zápas měl vysokou kvalitu a takových bychom potřebovali v sezoně odehrát víc. Domácí velmi dobře bruslili, důsledně nás napadali a my jsme s tím měli problémy. Nakonec jsme se postupně do utkání přece jen dostali a za stavu 2:2  jsme přebírali iniciativu. Pak jsme se ale po zbytečném faulu ocitli v oslabení; v něm jsme při jedné situaci měli puk na holi a mohli ho vyhodit, to se nám ale nepodařilo a inkasovali jsme třetí gól. To byl zlomový moment zápasu. Do poslední třetiny jsme šli s cílem otočit výsledek, bohužel branka na 4:2 a následný pětiminutový trest nás v tomto úmyslu přibrzdily a už jsme nenašli sílu s utkáním něco udělat. Musím uznat, že Příbram odehrála velmi dobrý zápas a vítězství si tentokrát zasloužila."  

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality