Příprava mužů HC Tábor odstartovala, v kabině týmu panoval hodně čilý ruch

09.05.2017 01:09, autor: Pavel Šácha

V pondělí krátce po sedmnácté hodině zazněl pomyslný startovní výstřel přípravy mužských výběrů HC Tábor. Na listině trenérů Tomáše Matušíka a Arpáda Györiho aktuálně figurují jména téměř čtyř desítek hráčů.

Příprava mužů HC Tábor odstartovala, v kabině týmu panoval hodně čilý ruch


Tradičním výběhem na Harrachovku a fotbálkem po návratu na stadion odstartovala letní příprava táborských Kohoutů na nejbližší sezonu 2017 – 2018.

Seznam hráčů, kteří se vrhnou do víru nepopulárního, leč nutného období čítá nezvykle vysoký počet 37 hokejistů. Důvod je prostý – do přípravy zasáhnou společně hráči z A-týmu, B-mužstva i loňské juniorky, jejíž soutěž byla pro příští mistrovský ročník zrušena. Všichni dohromady se budou scházet třikrát v týdnu, a to s výjimkou gólmanů, u kterých se ocitnou v hlavní roli specializované brankářské tréninky. Mladí hráči navíc absolvují další jednotky se svou věkovou kategorií. Dodejme, že k premiérové běžecké výzvě vyrazilo do bahnitého terénu v údolí Lužnice 26 borců. V úterý čekají na hráče vstupní testy.

Aktuální seznam hráčů

Brankáři: David Novák, Michal Novák.
Obránci: Petr Bouška, Filip Brabec, Marek Duben, Pavel Dudák, Marcel Dvořák, Michal Hastrman, Martin Havran, David Hlaveš, Petr Hošek, Filip Hubáček, David Košař, Jaroslav Ošmyk, Jan Raiterman, Josef Růžek, Michal Samec, Jan Tesař, Petr Trieb.
Útočníci: David Blažek, Jan Březina, Jakub Drda, Petr Dudák, Tomáš Fencl, Tomáš Heršálek, Michal Jelínek, Richard Ježek, Štěpán Kadilák, Tomáš Kratochvíl, Jakub Matušík, Radek Pechánek, Pavel Pospíchal, Radek Seidl, Jiří Severa, Tomáš Syrovátka, Jan Škoda, Radim Škrdleta.

Oproti předchozí sezoně panuje kolem seniorské hráčské enklávy HC Tábor podstatně čilejší ruch.
 Po uplynulé sezoně ohlásilo konec aktivní činnosti v táborském týmu několik letitých a zkušených opor, jmenovitě například brankář Tomáš Klestil, obránce Luboš Heršálek či útočníci Vojtěch Mrkvička a Jakub Krätzer (jeho zájem pokračovat s hokejem je odvislý od nového zaměstnání).
 S některými dalšími členy dosavadní úspěšné party probíhají jednání a totéž platí i pro potencionální posily, které by se mohly v táborském dresu objevit. Vedení klubu přislíbilo informovat fanoušky vždy bezprostředně po uzavření jednotlivých dohod. V současnosti se rovněž dolaďuje skladba zápasové přípravy na sezonu. 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality