Přípravný zápas táborského týmu s Kolínem nenudil, domácí v něm vládli na všech frontách

02.09.2014 23:25, autor: Pavel Šácha

Domácí vítězství, devět branek, a také dvě nefalšované bitky – to všechno naservíroval hokejovým příznivcům od Jordánu úterní přípravný zápas táborského týmu s jeho druholigovým rivalem z Kolína.

Přípravný zápas táborského týmu s Kolínem nenudil, domácí v něm vládli na všech frontách

HC Tábor - SC Kolín

6:3 (2:1, 3:1, 1:1)

Úterý, 2.9.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 5. Zayml, 14. Krätzer (Mařík), 22. Bílek (Březina, Dvořák), 24. Mařík (Matušík), 27. Dvořák (Heršálek), 60. Kellner

Rozhodčí: Macák - Kostka, A. Novák   Vyloučení: 0:0   Využití: 2:1   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 5:1, 5:3, 6:3   Střely: 38:26   Diváci: 200

HC TÁBOR: Klestil - Černý, Hlaveš, Dvořák, Heršálek, Havran, Hájek - Krätzer (31. Kellner), Matušík (31. Mrkvička), Mařík (31. Seidl) - Kolomý, Pechánek, Zayml - Březina, Kratochvíl (31. Barbora), Bílek

SC KOLÍN: Moravec - Pácal, Pýcha, Skokan, Klíma, Hanzl, Barták, Fiala - Morkes, Kadlec, Jankovský, Malý, Valášek, Ježek, Zumr, Šafránek, Šifta, Semirád, Mejzr, Hlavatý.

V domácím dresu se divákům představili také dva mladíci z českobudějovické extraligové juniorky – táborský odchovanec Jan Březina a jeho spoluhráč od Vltavy David Bílek (oba ročník 1994)

 Na průběhu střetnutí bylo jasně patrné, že se blíží ostrý start do sezony. Především táborské mužstvo vyrukovalo do boje velmi rázně a v úvodní části hry drželo nad soupeřem vrch. Do vedení se dostalo už v 5. minutě, kdy prosvištěl za záda kolínského gólmana Moravce povedený projektil z hole Zaymla. V polovině 9. minuty srovnali Středočeši krok velmi šťastným gólem, kdy se puk směřující zpoza branky odrazil od brusle Černého do táborské klece. K zápisu do střelecké listiny tak přišel téměř zadarmo Malý. O pět minut později jakoby chtěla paní Štěstěna domácím toto příkoří vynahradit. V přesilovce Kohoutů nasměroval kotouč před kolínskou branku Krätzer, a přestože nenašel adresáta, byl z toho gól – 2:1. Ve zbytku první části si táborský celek vytvořil další příležitosti, ale průběžný stav se nezměnil. Stejně dopadly i dva nebezpečné výpady Kozlů.

 První polovina druhé části hry se odvíjela podle scénáře psaného táborskými hokejisty. V úvodu 22. minuty narýsovali pohlednou přímočarou akci Dvořák, Březina a zakončující Bílek, jenž zvýšil na rozdíl dvou branek. O necelé dvě minuty později podnikla v oslabení svého týmu rychlý výpad dvojice Matušík – Mařík a druhý jmenovaný dostal luxusní prostor k trojí dorážce – 4:1. Nejvydařenější část střetnutí pak vyšperkoval gólem také obránce Dvořák, jenž v početní převaze Jihočechů usměrnil do sítě střelu Heršálka. V tu dobu Táborští na ledě vládli, ale kolínský soubor rozhodně nehodlal zápas jen tak odevzdat. Do sedla mu pomohl Valáškův snižující gól ze 31. minuty po příkladně sehrané přesilovce čtyři na tři. Obměněná domácí sestava najednou čelila podstatně bruslivějšímu a urputnějšímu soupeři, který zavelel ke zteči a připravil brankáři Klestilovi několik velmi horkých chvil. Strážce táborské svatyně si ovšem plnil svou práci skvěle a změnu skóre nepřipustil, stejně jako jeho protějšek Moravec.

 Závěrečná dvacetiminutovka nabídla divákům úplně jinou podívanou. Kvalitní hokej se nesměle schoulil do kouta a vystřídala ho emotivní partie plná tvrdých zákroků a rozmíšek. Dvě z nich přerostly v nefalšované bitky. Nejprve se u střídaček ocitli v pěstní „diskuzi“ dvě jedenáctky Barbora s Klímou. Obsazení tohoto souboje bylo pozoruhodné – prvně jmenovaný hráč je odchovancem Kolína, druhý ještě v minulé sezoně hájil barvy Tábora a nyní působí ve středočeském klubu. O necelých pět minut později se do sebe bez milosti pustili Dvořák s kolínským forvardem Jankovským. Domácí obránce tím opepřil divákům úterní večer hattrickem Gordieho Howea. Ke vstřelené brance a asistenci si připsal i bitku, navíc vítěznou a oceněnou potleskem. Navzdory úbytku sportovní krásy se fanoušci dočkali ještě dvou gólových zápisů. V 58. minutě přiživil kolínské naděje svým druhým přesným zásahem Valášek. Hosté díky tomu zkusili sáhnout ke hře bez brankáře, v ní se ale zmocnil puku Kellner a z poloviny hřiště ustanovil konečné skóre.

Ohlas z táborské kabiny

Tomáš Matušík, hlavní trenér: „Do zápasu jsme dobře vstoupili a konečně jsme měli i dobrý pohyb. Díky tomu jsme vcelku rovnoměrně navyšovali skóre. Kolín se dostal do hry v podstatě až po svém druhém gólu a my v tu dobu trochu vypadli z role. Poslední třetina už byla špatná. Hra se rozdrobila do tvrdosti, což samozřejmě nechceme. Ať už to bylo na ledě jakkoliv, budu na tohle téma s klukama mluvit. Jinak jsme ale spokojeni, protože jsme v naší hře viděli určitý posun vpřed. Máme ale pochopitelně stále na čem pracovat.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality