Pro táborský tým se stala Kotlina strašidelným zámkem, domácí je v odvetě vyprovodili osmi góly

05.03.2016 13:13, autor: Pavel Šácha

Zápas hrůzy! Hokejisté táborského HC i jejich příznivci si při odvetném čtvrtfinále na půdě Havlíčkova Brodu museli připadat jako ve zlém snu. První gól inkasovali už po necelé minutě hry, do deváté minuty prohrávali 0:3 a na konci utkání si odnášeli do kabin drtivou porážku 1:8. Těžko stravitelný a zkažený odvar navíc zapili pořádně hořkým pohárem v podobě zranění Adama Přibyla a zdravotních peripetií dalších hráčů.

Pro táborský tým se stala Kotlina strašidelným zámkem, domácí je v odvetě vyprovodili osmi góly

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor

8:1 (4:0, 2:0, 2:1)

Sobota, 5.3.2016 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 1. Vala (Kozlík), 6. Endál (Třetina, Kulhánek), 9. Kozlík (Beneš, Kuchta), 18. Kuchta, 29. Kořínek (Endál), 33. Endál (Třetina), 47. Přidal (Třetina), 59. Lacina (Kondratěv, Vlasov) - 56. Seidl (Matušík).

Rozhodčí: Veinfurter - Špringl st., Špringl ml.   Vyloučení: 9:10 - navíc Heršálek (Tábor) 5 + OK   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 7:0, 7:1, 8:1   Diváci: 1024

BK HAVLÍČKŮV BROD: Č. Novák (Zvolánek) – Kořínek, Kulhánek, Vala, Duben, Kolda, Lacina – Přidal, Třetina, Endál – Kuchta, Kozlík, Beneš – Chlubna, Vlasov, Kondratěv – Ludvík, Cejpek, Hlídek.

HC TÁBOR: Klestil (9. D. Novák) - Klíma, Havran, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Dvořák, Kolomý - Vaniš, Boháč, Polodna (21. Pechánek) - Kellner, Matušík, Březina - Seidl, Přibyl, Blažek.


.

I. třetina

Odhodlání porvat se na horkém ledě v Kotlině o druhý bod dostalo první vážnou trhlinu už po sedmapadesáti vteřinách hry. Domácí obránce Vala vyřešil přečíslení dva na jednoho svižnou střelou zpoza obránce a brankář Klestil na ni nedosáhl – 1:0. Táborský celek na tento okamžik odpověděl velmi solidním střídáním, po kterém si vzali domácí trenéři brzký oddechový čas. V tu chvíli asi nikdo na stadionu netušil, jakým směrem se bude zápas ubírat. Nápovědu poskytli havlíčkobrodští hráči fanouškům na konci 4. minuty. Hosté se dlouho výtečně bránili svému prvnímu oslabení. V jeho závěru ovšem vystřelil těsně nad ledem Endál, Klestil stihl puk jen ztlumit, ale ten se přesto došoural do branky 2:0. Na začátku 8. minuty se ocitl sám před táborskou brankou Třetina, a přestože na Klestila nevyzrál, donutil také táborskou střídačku k oddechovému času. Jeho kýžený efekt se však nedostavil, ba naopak. V 9. minutě si Kohouti znovu zkomplikovali situaci ve svém pásmu a záhy je za to ztrestal Kozlík – 3:0. V tu chvíli také skončilo utkání pro gólmana Klestila, jenž uvolnil své místo Davidu Novákovi. Ten zpočátku pouze přihlížel tomu, jak se jeho jmenovec v brance Bruslařů potí při minut a půl dlouhé přesilovce Tábora pěti proti třem. Jihočeši však jedinečnou příležitostí na oživení svých naději pohrdli a v 18. minutě toho litovali dvojnásob, neboť parádní ránu Třetiny zastavila až síť za zády Davida Nováka – 4:0.

II. třetina

Na úvod prostředního dějství se rázným průnikem prezentoval táborský Vaniš, ale na účinné zakončení neměl prostor ani čas. Na druhé straně D. Novák reflexivně vyrazil další jedovatou střelu Endála. V polovině 5. minuty putoval na trestnou lavici hostující obránce Klíma. Jeho prohřešek sice domácí mužstvo nepotrestalo, znovu se však chopilo pevné vlády nad utkáním. Pátý gólový úder uštědřili svěřenci kouče Tottera táborské družině ve 39. minutě, a navíc se tak stalo při její vlastní přesilové hře. Endál se při výpadu do táborského pásma uvolnil a naservíroval ideální přihrávku Kořínkovi, pro kterého už nebyl problém usměrnit puk do sítě – 5:0. O čtyři minuty později se rozvášnění brodští fandové pokochali další parádní akcí z dílny dvojice Třetina – Endál. Narodila se při domácí přesilovce pěti proti třem a druhý jmenovaný ji zakončoval v podstatě do prázdné branky – 6:0. Ve zbytku druhé části se na ledě hodně jiskřilo. V úvodu 36. minuty vykázal sudí Veinfurter do sprch táborského obránce Heršálka za zásah do oblasti hlavy a krku. O chvíli později byl hostující Vaniš u mantinelu nepříjemně „kontaktován“ brankářem Č. Novákem, ale dvěma minutami potrestaný zákrok si naštěstí žádné zranění nevyžádal. Podstatně smutnější událost se na ledě přihodila jinému táborskému útočníkovi Přibylovi, jenž si v nezaviněném souboji sám vymkl rameno a sezona pro něj skončila (zpět do kloubního pouzdra mu rameno vrátili až v brodské nemocnici). V závěru třetiny domácí fanoušci vyzdobili led pivními kelímky po dalších oboustranně tvrdých střetech, píšťalka rozhodčích už ale správně mlčela.

III. třetina

V úvodu poslední dvacetiminutovky si D. Novák v táborské brance připsal tři povedené zákroky při slibných šancích soupeře, jinak se dlouho nic podstatného nedělo. Bouři nadšení sklidila až další zdařilá kombinace elitního útočního tria Bruslařů, kterou ve 47. minutě pohodlně zakončil Přidal - 7:0. Utrápení hosté, kteří museli utkání dohrát jen se dvěma formacemi, nakonec alespoň jednou rozjařili své smutné příznivce. Postaral se o to v 56. minutě Seidl, jenž z poměrně velkého úhlu našel skulinku v postoji Č. Nováka – 7:1. Poslední slovo si však symbolicky vzali domácí hokejisté, kteří zásluhou Laciny využili další přesilovku a vtiskli konečnému výsledku krutou, leč výmluvnou podobu.

Ohlas po utkání


Tomáš Matušík, HC Tábor:
„Do utkání jsme měli strašidelný nástup, a když jsme v deváté minutě prohrávali, začal jsem tušit, že je po zápase. To se bohužel i potvrdilo. Havlíčkův Brod hrál výborně, ostatně stejně jako v Táboře a v poslední čtvrtině soutěže. Samozřejmě nejsme nadšení z toho, že jsme tak výrazně prohráli, ale je to teď 1:1 na zápasy a v pondělí začínáme od nuly. Pokud chceme uspět, musíme samozřejmě spoustu věci zlepšit. Utkání jsme bohužel dohrávali na dvě formace, protože se zranil Přibyl a už nám bude chybět, Heršálek dostal do konce, potíže s bruslí měl Polodna a odstoupil i Kanov. To je samozřejmě hodně nepříjemné, ale musíme se s tím nějak vypořádat."


Třetí třetí duel série se hraje už toto v pondělí od 18 hodin na táborském ledě.

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality