Program druhé ligy přichystal fanouškům u Jordánu lákavé menu: souboj s Kobrou

14.02.2020 23:12, autor: Pavel Šácha

Dlouhé dva týdny čekali táborští hokejoví fandové na další domácí zápas svého týmu. Ten sobotní jim ale nedobrovolný půst jistě vynahradí. K zápasu 38. druholigového kola zavítá k Jordánu silné mužstvo pražské Kobry. Úvodní vhazování padne v 18 hodin.

Program druhé ligy přichystal fanouškům u Jordánu lákavé menu: souboj s Kobrou


Vizitka soupeře

Pražané, resp. jejich šéf Miloslav Šeba se netají úmyslem zaútočit na postupovou kótu. Hned
v létě přilákal do komorního prostředí haly na Braníku několik mimořádně kvalitních hráčů v čele s jabloneckými esy Kamilem Bříškou, Lukášem Tondrem, Tomášem Mrkvičkou a Tomášem Plíhalem, který ovšem poměrně brzy pražský klub opustil. Už tak silný kádr dostal po tomto posílení mohutný rozměr a zdálo se, že minimálně základní částí projde jako nůž máslem.
To se ovšem nestalo a několik fatálních výsledkových klopýtnutí donutilo vedení Kobry k další aktivitě na hráčském trhu. Během podzimu tak přibyla na soupisku jména vyššími soutěžemi ošlehaných hokejistů, konkrétně obránce Lukáše Popely, útočníka z kobří líhně Milana Davídka, a především někdejšího hráče Liberce či Mladé Boleslavi Michala Bártu.

Ten opravdu požadovaný efekt to však nepřineslo a vítězná cesta pražského celku nadále lemovala hrozivá selhání. Za příklad může sloužit porážka 4:8 od trápícího se Písku či další domácí neúspěch s David servisem (2:4). Pouhých osm bodů z posledních sedmi utkání – byť s dvanáctigólovou kanonádou v zatím posledním střetnutí s píseckými Králi – není výslužka, se kterou by měli být kluboví činovníci spokojeni. Odrazilo se to ostatně i v aktuálním postavení Kobry v tabulce, kde namísto očekávaného boje o první příčku hledí na záda čtyřem soupeřům. Tím nejbližším je právě Tábor, na který ztrácejí Pražané tři body, a mají na kontě o jeden odehraný zápas víc.

Pohled na týmovou produktivitu mužstva z Braníku stáčejí údivem všichni fandové i činovníci napříč celým druholigovým spektrem. Může za to fenomenální bilance Kamila Bříšky, jenž dokázal ještě výrazně povýšit své tažení v dresu jabloneckých Vlků a ve 38 utkáních zaznamenal 86 bodů za 48 branek a 37 asistencí. Ve stínu tohoto neuvěřitelného příspěvku zůstávají i další velice výtečné devětačtyřicetibodové osobní zisky Lukáše Tondra (17+32) a Tomáše Šťastného (20+29).  Hranici třiceti kanadských bodů překonali další tři hráči, jmenovitě Filip Hlinka (15+23), Denis Heldák (18+19), bojovník Dominik Novák (18+17) a také ostřílený obránce Tomáš Mrkvička (4+26).
 V brance Kobry měl dlouho pevnou pozici Lukáš Sochůrek. Zřejmě ani on ale náročného bosse Miloslava Šebu úplně nepřesvědčil, a tak se poměrně nedávno „upekla“ spolupráce s robustním sparťanským mladíkem Adamem Wolfem, jehož hlavní sezónní štací je prvoligová Kadaň.

Dosavadní vzájemné zápasy

Oba sobotní soupeři už mají za sebou pět vzájemných střetů a vykázali v nich zajímavou bilanci. Navrch mají Pražané, kteří po více než šťastné první výhře na domácím ledě (4:3) dokázali dvakrát dobýt táborský stadion (4:2, 5:3). Naproti tomu kohouti svému protivníkovi zle zatápěli v jeho hájemství. Ve druhém vzájemném zápase šokovali Kobru osmigólovou výhrou (8:1) a ze zatím posledního setkání vytěžili v hlavním městě dva body za vítězství 6:5 v prodloužení.

Z táborské šatny

Zatímco hosté z Prahy v týdnu našli potřebnou pohodu a již zmiňovaným dvouciferným výsledkem nemilosrdně srazili Písek (12:1), táborští hokejisté prožívali směs smutku a rozhořčení. Na ledě Příbrami odvedli po předchozí jedenáctidenní herní přestávce „bodový“ výkon, přesto se museli smířit s více než sporným zásahem sudího do vývoje zápasu, a především s konečnou porážkou 2:3.

V sobotní bitvě s Kobrou nemohou trenéři počítat se službami nemocného centra a velkého smolaře Jana Trummera, a na tréninku jim chyběl také brankář David Novák. Barvy Milevska odjedou hájit na led lídra krajské ligy do Pelhřimova obránce Petr Bouška a útočník Štěpán Kadilák. Ostatní členové kádru jsou připraveni do hry naskočit a porvat s vysoce ambiciózním soupeřem o důležité tři body.                 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality