První ligová mise byla úspěšná, Táborští bez potíží skolili Zlatého draka

11.09.2019 23:01, autor: Pavel Šácha

Táborský tým prožil veselý nástup do nové druholigové sezony 2019 – 2020. Na zimním stadionu ve Slaném si bez potíží poradil s bojovným, leč nevyzrálým výběrem China Golden Dragon a uložil do své mistrovské torby první tři body.

První ligová mise byla úspěšná, Táborští bez potíží skolili Zlatého draka

Golden Dragon - HC Tábor

0:7 (0:4, 0:2, 0:1)

Středa, 11.9.2019 19:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: - 3. Matējka (Havelka, Kadilák), 6. Heřman (Zayml), 10. Dančišin (Černý, Heřman), 11. Šulek (Seidl, Jan Bárta), 34. Hajič (Seidl), 37. Havran (Kadilák, Matējka), 42. Jan Bárta (Šulek, Seidl).

Rozhodčí: Škrobák - Kučera, Beneš.   Vyloučení: 6:6   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 16:60   Diváci: 82

GOLDEN DRAGON: Sia (Chan) – J. Wang, Jao, Čchang Ťiou-jüan, Č. Wang, S', Siao-tung Wang, Si-chan Wang, J. Kučera – M. Li, M. Kučera, Jen, Čang, Čeng, Husarik, Siang, Chou, Ch. Li, Ma.

HC TÁBOR: M. Novák (Šorf) - Černý, Havelka, Havran, Hajič, Skočovský, Radoš, Dvořák - Jiří Bárta, Dančišin, Heřman - Šulek, Jan Bárta, Seidl - Prášek, Zayml, Březina - Pejchal, Kadilák, Matějka.

 

Táborští hokejisté vyrukovali do zápasu s avizovanými čtyřmi formacemi a odhodláním co nejdříve otupit nadšení nevyzpytatelného čínského protivníka. Předzápasový plán do puntíku splnili a hned v úvodních minutách hry setřásli ze svých hokejek hrozící nervozitu. Už v polovině 3. minuty zatáhl puk středem hřiště do útočného pásma Havelka a jeho následnou nabídkou nepohrdl pohotově zakončující Matějka – 1:0. O dvě a půl minuty později si hosté vpravili do žil další dávku potřebného klidu, to když se Zayml elegantně zbavil obránce a předložil Heřmanovi nabídku, kterou střelec jeho formátu neodmítá – 2:0. Na sklonku 10. minuty se skóre měnilo potřetí. Hráči od Jordánu se ke gólu vydali nejpřímější možnou cestou. Heřman vyhrál čistě buly na Černého a jeho rychlou střelu od modré tečoval Dančišin mimo dosah gólmana Xiaa – 3:0. Časomíra od tohoto momentu odkrojila sotva sedmdesát vteřin a spolupráce Seidla se zakončujícím Šulkem obstarala další změnu průběžného stavu utkání – 4:0. V závěru úvodního dějství se poprvé přihlásili o slovo i hráči čínského souboru; po hrubce hostů v obranném pásmu a následné střele aktivního Houa zvonila tyč Novákovy klece.   

V nástupu o druhé části hry se stalo přesně to, před čím táborští trenéři své svěřence varovali. Do hry hostujícího týmu se za jednoznačného stavu vkradl úbytek koncentrace a na jeho výkonu se to okamžitě projevilo, což mimo jiné ukončilo dosud téměř nerušenou dovolenou táborského brankáře Nováka. V úvodních deseti minutách navíc Táborští hned třikrát usedli na trestnou lavici a v jednu chvíli se dokonce museli bránit půlminutové přesilovce Golden Dragon. Domácí celek ale veškerou početní výhodu promarnil a vzápětí dostal od hostů lekci na téma Jak naložit s přesilovou hrou. Ve 33. minutě se jejich druhá formace usídlila v útočném pásmu a z dobře načasované přihrávky Seidla před branku Číňanů těžil neomylně zakončující obránce Hajič – 0:5. Tento okamžik kohouty viditelně zklidnil a ve zbytku druhé periody se jejich hra vrátila na požadovanou úroveň. V polovině 36. minuty se to promítlo i do skóre a líbivou kombinaci Kadiláka s Havranem přetavil druhý jmenovaný v šestý gól Tábora – 0:6.

Závěrečnou dvacetiminutovku měli Jihočeši pevně ve své moci a mohou jen litovat, že z jednadvaceti střel na branku čínského protivníka vytěžili jedinou branku. Hned v nástupu do třetí části viděl Šulek před brankou hlídkujícího Jana Bártu, a také on si připsal na konto svůj první gól v táborských službách – 0:7. S tímto pro domácí ještě lichotivým skóre už táborští hokejisté navzdory dalších šancím nezahýbali. Pozápasová vítězná lodička tak odvezla k oslavám do hostující šatny sedm branek znamenajících pohodový zisk tří bodů.

Ohlas z utkání

Arpád Györi, trenér HC Tábor: „Očekávali jsme, že soupeř bude houževnatý a připravený klást odpor, ale podařilo se nám to zlomit hned na začátku, kdy jsme mu odskočili. Pod dojmem čtyřgólového náskoku se nám pak trochu zbortila hra ve druhé třetině. Místo toho, abychom se stále tlačili do brány, jsme začali tvořit nějaké věci, které bychom měli řešit jinak. Každopádně ale byla znát chuť kluků do hry a poměr střel i všechno ostatní jednoznačně vyznělo pro nás. Směrodatný není výsledek 7:0, ale fakt, že jsme ten první zápas zvládli, Je to pro nás důležitý
krok do dalších utkání a klukům za něj děkuju."      

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality