První táborská zkušenost? "Užíval jsem si to. A na novou sezonu se moc těším," říká Kristián Kolář

30.06.2020 02:14, autor: Pavel Šácha

První ohlášená posila táborské druholigové party pro nadcházející mistrovskou sezonu se přiřítila do brankoviště. Čerstvě dvacetiletý mladík Kristián Kolář se chystá navázat na svou krátkou, avšak úspěšnou epizodu z předminulé sezony a přichází k Jordánu na dlouhodobé hostování z kádru extraligové Škody Plzeň. Tento talentovaný rodilý Jihočech nahradí na týmové soupisce Dominika Šorfa, jehož služeb využívali Táborští v předchozí sezoně formou střídavých startů ze Slavie.

První táborská zkušenost? "Užíval jsem si to. A na novou sezonu se moc těším," říká Kristián Kolář


V uplynulém ročníku byl Kristián Kolář hlavním strůjcem pozoruhodného tažení mladičkého týmu Klatov, nyní se ale rozhodl přijmout novou výzvu. „Moc se na to těším,“ přiznává brankář z milevské líhně.       

Po krátké zkušenosti z ročníku 2018/2019 se opět chystáte obléci modro-bílý dres kohoutů. Jak se rodil váš návrat do služeb HC Tábor?
 „Rozhodl jsem se, že v Klatovech už nebudu chtít pokračovat a po sezoně jsem kontaktoval Tábor, o jehož zájmu jsem věděl z dřívějška. Samozřejmě jsem zpočátku čekal na to, jestli mi Plzeň nesežene nějaké angažmá v Chance lize. Určité možnosti se objevily, ale nakonec se žádná z nich neuskutečnila. S Táborem jsme zůstali v kontaktu, a protože byl ten zájem oboustranný, nakonec jsme se domluvili. Mám z toho radost a moc se na sezonu těším.“

Sehrála ve vašem rozhodování svou roli i sedmizápasová táborská epizoda z předminulé sezony?
 „Určitě ano, a docela důležitou. Našel jsem v Táboře skvělou partu kluků a hokej mě tu moc bavil. Užíval jsem si to. Navíc je super, jak parádní je tady atmosféra a kolik fanoušků na hokej chodí. V takové kulise se hned hraje mnohem lépe. I to mělo na moje rozhodnutí velký vliv.“

Pocházíte z Milevska, takže to máte domů z Tábora hodně blízko. Vaši blízcí asi přijali váš krok s radostí…
 „Nejen oni, ale i já. Konečně si zase budeme nablízku, za což jsem rád. Do Tábora je to od nás kousek, takže mohou na zápasy kdykoliv přijet. Třeba moje sestřenice s bratrancem budou určitě rádi, že mne uvidí chytat…“

Co si od sezony v táborském druholigovém dresu slibujete z osobního hlediska?
 „Jak už jsem říkal, předchozí působení jsem si tady opravdu užil a chytalo se mi výborně. Věřím, že mi můj návrat do Tábora dá příležitost znovu se nakopnout a někam se posunout. Chtěl bych chytat tak, aby dělal radost sobě, spoluhráčům i fanouškům.“

Máte představu o týmových plánech?
 „O něčem jsme se s vedením předběžně bavili a je dobře, že jsou tu opět vysoké ambice. Přál bych si, abychom co nejvíc vyhrávali, aby se lidé se na naše zápasy těšili a chodilo jich co nejvíc. Navíc se mi i jako soupeři líbilo, jaký hokej Tábor hrál. Jak už jsem říkal, mám radost, že jsem tady. Jsem ještě mladý a rád bych se v kariéře dostal někam výš. A pokud by se to povedlo třeba právě tady v Táboře, bylo by to super.“

Gratulujeme!

Právě dnes, ve středu 30. června, slaví Kristián Kolář jubilejní 20. narozeniny. Za všechny fanoušky HC Tábor mu touto cestou přejeme hodně zdraví, životního a sportovního štěstí i úspěchů v barvách HC Tábor.     

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality