Severočeská mise se nezdařila, nad týmem Tábora visí ostrá hrozba vyřazení

15.03.2017 02:49, autor: Pavel Šácha

Pod táborským týmem se stále více sesouvá čtvrtfinálová půda a po úterní porážce 2:5 v Jablonci nad Nisou se ocitl na pokraji vyřazení. Ve čtvrtečním třetím utkání tak musejí Kohouti odvracet konec sezony a rozfoukávat naději na obrat v sérii, ve které prohrávají už 0:2.

Severočeská mise se nezdařila, nad týmem Tábora visí ostrá hrozba vyřazení

HC Vlci Jablonec n/N. - HC Tábor

5:2 (1:0, 1:1, 3:1)

Úterý, 14.3.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 2. Havlas (TS), 26. Babec (Mulač, Pavlů), 41. Pavlů (Bříška, Havlas), 47. Havlas (Nevyhoštěný), 56. Babec (Mulač, Demel) - 26. Vaniš (Matušík, Pechánek), 50. Pechánek (Kellner, Kýhos).

Rozhodčí: Barek, Kopeček - Potůček, Pechánek.   Vyloučení: 12:9 - navíc Hlaveš (Tábor) TS - Havlas proměnil.   Využití: 2:1   Góly v oslabení: 2:0   Průběžné skóre: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2   Střely: 27:32   Diváci: 400

HC VLCI JABLONEC N/N.: Stejskal - Moravec, Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Žalud, Bílek, Hubáček - Nevyhoštěný, Bříška, Havlas, Mulač, Demel, Babec, Pulec, Homolka, Frk, Gecko, Brokeš.

HC TÁBOR: Klestil (41. Novák) - Hlaveš, Tesař, Krätzer, Pechánek, Heršálek, Blažek, Seidl - Kellner, Mrkvička, Kýhos - Severa, Matušík, Vaniš - Březina, Boháč, Krátoška.

 

Z již tak zdecimované sestavy táborského týmu vypadli pro úterní duel u Nisy obránce Tomáš Černý (pracovní povinnosti) a zraněný forvard Dominik Točík. Do hry se naopak po zranění zapojil Radek Seidl, jenž si stejně jako někteří jeho ofenzivní kolegové střihl alternaci v obranných řadách.

 Do utkání vstoupili táborští hráči výtečně. Už po minutě hry čelil domácí gólman Stejskal šanci Vaniše, ze které sice nevzešel gól, ale přesilová hra Kohoutů. Právě v ní ale inkasovali tvrdý úder. Po chybě na modré se vyřítil do brejku Havlas, kterého sice Hlaveš zabrzdil faulem „poslední záchrany“, ale z následného trestného střílení jablonecký forvard vykouzlil brzké domácí vedení – 1:0. U tohoto výsledku také zůstalo až do konce první dvacetiminutovky. Na stran hostů to mohly změnit slibné příležitosti Vaniše a Březiny, také domácí tým ale několikrát pořádně vystrašil brankáře Klestila i jeho spolubojovníky. Jihočeši navíc nevyužili dvě přesilovky, z nichž ta druhá po zákroku Mulače na Mrkvičku měla být podstatně delší, než jen dvouminutová.

 Úvod prostřední části hry patřil oběma brankářům. Táborský Klestil nejprve vychytal dvě stoprocentní šance Vlků, jeho protějšek Stejskal zase podržel svůj tým při dvou „gólových“ dělovkách Krátošky. Hosté se v tu chvíli nadechovali k viditelnému náporu, ale v polovině 26. minuty je zmrazila přesně mířená střela Babece zpoza obránce, jenž znamenala navýšení jabloneckého náskoku – 2:0. Na tento nepříjemný okamžik ovšem našli táborští hokejisté bleskovou odpověď a pohlednou přímočarou akci po ose Pechánek – Matušík – Vaniš přetavil posledně jmenovaný v kontaktní trefu – 2:1. V příštích minutách přežili hráči od Jordánu vyloučení mladíčka Tesaře a od té doby se pevně chopili iniciativy. Herní nadvláda Kohoutů byla ve zbytku druhé třetiny zřetelná, ale v kýžené vyrovnání i vinou dalších dvou nevyužitých přesilovek nevyústila.

 Do poslední dvacetiminutovky nastoupil táborský celek s jasným úkolem přežít minutu a půl oslabení a pustit se do honby za výsledkovým obratem. Jeho plány ovšem rázně přeškrtala už sedmadvacátá vteřina hry, ve které napřáhl z hranice kruhu Pavlů a Klestil na jeho ránu nedosáhl - 3:1. Pro táborského gólmana tímto momentem utkání skončilo a v brance ho nahradil Novák. Ten už jako aktivní hráč nejprve sledoval, jak jeho spoluhráč Blažek pořádně vystrašil domácího Stejskala, aby v následném oslabení svého týmu sám předvedl tři výtečné zákroky. V polovině 37. minuty přišla pro hráče v bílých dresech další ledová sprcha. Při vlastní početní převaze nezachytili soupeřův brejk, neobsazený Havlas dostal puk mezi kruhy a Novák se mohl za jeho střelou už jen smutně ohlédnout – 4:1. O tři minuty později Táborští konečně protrhli nelichotivou bilanci z přesilových her a důsledný Pechánek zaznamenal z hranice brankoviště gól naděje – 4:2. Už na začátku 54. minuty se ale vydařila přesilová hra také Vlkům a druhý gól Babece definitivně zhatil jakékoliv myšlenky hostů na zvrat nepříznivého skóre – 5:2. V 58. minutě vychytal Stejskal ve stoprocentní šanci Kellnera. V samém závěru se jali hlavní arbitři se zpožděním srovnávat počet vyloučených na obou stranách a tým Tábora si zahrál v pěti proti třem. Jediným vyústěním jeho dvojnásobné početní výhody se ale stala Vanišova střela do tyče.

 Táborský soubor se tak vracel od Nisy smutný a s vědomím, že jen tři výhry v řadě ho posunou do dalších bojů. Těžký, přetěžký úkol, ale…      

Hodnocení trenéra

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: „Do utkání jsme vstoupili aktivně, hned jsme si vytvořili první šanci a vysloužili si přesilovku. V ní jsme ale bohužel udělali chybu na modré čáře, soupeř dostal výhodu trestného střílení a využil ji.V tom okamžiku jsme ho zbytečně dostali na koně, i tak jsme ale byli aktivnějším týmem. Hlavně ve druhé třetině jsme si vypracovali dost šancí, ale s těmi prostě nenakládáme dobře. Domácí naopak přidali druhý gól, na který jsme ale dokázali hned odpovědět a vrátili se do hry. Na začátku poslední třetiny jsme hráli v oslabení a hned po dvaceti vteřinách jsme dostali branku, která nás srazila do kolen. Znovu se ukázalo, že nás v celkovém herním projevu výrazně trápí nevyužité příležitosti, navíc jsme znovu neuměli využívat přesilové hry. Bude to teď pro nás strašně moc těžké, ale samozřejmě nic nebalíme.“    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality