Sezónní restart začal výtečně: neúnavní táborští bojovníci srazili na kolena soupeře z Kolína

29.10.2016 23:22, autor: Pavel Šácha

Mužstvo HC Tábor se v sobotu úspěšně vydalo na náročný výstup z potemnělých druholigových končin do vyšších sfér tabulky. Díky nezměrné bojovnosti dokázali jeho hráči položit na lopatky silného soupeře z Kolína; udělali tak radost nejen sami sobě, ale také více než dvanácti stovkám fanoušků, kteří je i v těžkých chvílích hnali za veledůležitým tříbodovým ziskem.

Sezónní restart začal výtečně: neúnavní táborští bojovníci srazili na kolena soupeře z Kolína

HC Tábor - SC Kolín

3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Sobota, 29.10.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 20.Hlaveš (Krátoška, Kanov), 30. Mrkvička (Kellner, Seidl), 54. Mrkvička (Blažek) - 58. Zumr (Nedbal).

Rozhodčí: Sýkora - Rubáš, Tvrdík.   Vyloučení: 8:7 - navíc Kadlec (Kolín) 10 minut OT.   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 3:0, 3:1   Diváci: 1210

HC TÁBOR: Klestil (D. Novák) - Havran, Černý, Hlaveš, Kanov, Duben, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Seidl - Severa, Krátoška, Točík - Blažek, Pechánek, Březina - M. Novák, Václav Prchal, Vojtěch Prchal.

SC KOLÍN: Sejpal (Koutský) - Hanzl, Nedbal, Voženílek, Skokan, Havlík, Horyna, Barták - Březina, Malý, Semirád, Kadlec, Morkes, Zumr, Jelínek, Pipek, Krajňák.


Domácí sestava pro sobotní duel byla pro mnohé fandy překvapivá. K početné enklávě zraněných hráčů (viz předchozí článek) se zařadil i kapitán Jakub Matušík, kterého už delší dobu sužují nepříjemné problémy s třísly. Svůj debut v druholigovém “áčku“ si naopak odbyli bratři Vojtěch a Václav Prchalovi, po jejichž boku bojoval v juniorské čtvrtou letce Martin Novák.

 Už průběh úvodního dějství jasně ukázal, na jaké zbraně táborský celek v cestě „za lepšími zítřky“ vsadí. Jeho hráči se dravě rvali v každé situaci, kterou dění na ledě přineslo. Z jejich ohromného úsilí se v první třetině zrodilo i několik velice slibných příležitostí. Mladík Novák v dobré pozici netrefil dobře puk, Severa s Krátoškou neměli při svých individuálních akcích dostatek času k důraznějšímu zakončení a Kellner před odkrytou částí branky hájené Sejpalem nezkrotil kotouč. Hosté od Labe se ocitli blízko ke gólu v úvodu 18. minuty, po tutovce Nedbala ale zazněl stadionem hromový potlesk na adresu táborského gólmana Klestila. Zasloužené odměny za svou dřinu se ale Kohouti přece jen dočkali, a to jen  pětapadesát vteřin před první sirénou. Při jejich druhé přesilovce nestihl Sejpal ukrýt do své výstroje dělovku Krátošky a pohotová dorážka Hlaveše poslala domácí mužstvo do vedení – 1:0.

 Dění ve druhé části hry otevřela početní výhoda Středočechů. Po dlouhotrvajícím zámku si v ní vydobyli i jednu stoprocentní brankovou příležitost, proti ní se ale vytasil s dalším skvělým zákrokem Klestil. Další minuty už znovu patřily táborskému souboru a s příchodem druhé poloviny střetnutí vytryskla i velká domácí radost. V čase 30:17 zatáhl puk do útočného pásma Kellner, přenechal ho Mrkvičkovi a za jeho ranou se nestihl Sejpal ani smutně ohlédnout – 2:0. Zkušený forvard se tak prosadil už ve druhém utkání, ke kterému nastoupil po téměř roční vynucené pauze. Jen o pár desítek vteřin později mohl knokautovat kolínské hokejisty třetím gólem Severa, to když se řítil sám na Sejpala, ale ten jeho úmysl vystihl. Ve zbytku prostřední periody prošpikované častými vyloučeními se na ledě stále častěji jiskřit a zápas dostal poměrně emotivní náboj. Ve 35. minutě opět exceloval Klestil, který „ukradl“ téměř jistý gól pětačtyřicetiletému matadorovi Kadlecovi. Také strážce kolínské klece měl ještě v závěru druhé části dost práce, ale dvoubrankový domácí náskok zůstal v platnosti.

 Už po půlminutě hry se po chybné rozehrávce Táborských ocitl sám před Klestilem Semirád, ale zamířil prachbídně. O pár minut později se ocitl za zády domácích obránců Morkes, v poslední chvíli mu však překazil samostatný únik zaskakující kapitán Kohoutů Kanov. V dalších minutách už toho domácí hokejisté soupeři moc nedovolili a strážili své vedení jako ten nejdražší diamant. V 54. minutě navíc přispěchali s rozhodujícím úderem, to když Mrkvička umně přetavil ve svůj druhý gól krásnou přihrávku Blažka – 3:0. O osudu střetnutí tím bylo prakticky rozhodnuto. V čase 17:17 sice zašpinil Klestilovi čistotou zářící štít Zumr, jenž v přesilovce Kozlů usměrnil do sítě střelu Nedbala, další komplikace už ale domácí parta nepřipustila.    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality