Silné hokejové vojsko z Kotliny rozklížilo táborské šiky a rázně odmítlo drama

23.09.2017 21:19, autor: Pavel Šácha

Poprvé v nové mistrovské sezoně opouštěli táborští hokejisté druholigový led s nepořízenou. Favorizované a ambiciózní družině z Havlíčkova Brodu kladli po dvě třetiny sympatický odpor. V poslední části hry stvrdili Bruslaři svou herní nadvládu čtyřmi brankami a vtiskli výsledku jednostranný ráz.

Silné hokejové vojsko z Kotliny rozklížilo táborské šiky a rázně odmítlo drama

HC Tábor - BK Havlíčkův Brod

2:6 (0:1, 1:1, 1:4)

Sobota, 23.9.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 23. Heřman (Prokeš, Havran), 53. Pípal (Andres, Prokeš) - 14. Milfait (T. Semrád), 32. Voříšek (Kulhánek, Milfait), 41. T. Semrád (Třetina, Přidal), 52. Voříšek (Vala, Milfait), 53. Třetina (Přidal), 54. Milfait (Voříšek, Novák).

Rozhodčí: St. Mertl - Štětina, Šimánek.   Vyloučení: 9:6 - navíc Havlík (H. Brod) 10 minut OT.   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:6   Střely: 23:35   Diváci: 1662

HC TÁBOR: Klestil (D. Novák) - Tesař, Košař, Havran, Pípal, Duben, Dvořák - Heřman, Prokeš, Andres - Seidl, Matušík, Urbanec - Blažek, Pechánek, Březina - od 41. navíc Škrdleta.

BK HAVLÍČKŮV BROD: Novák (Marek) - T. Semrád, Vašíček, Vala, Kulhánek, Havlík, Kříž, Kříž, Balgalvis - Přidal, Třetina, Endál - Voříšek, Milfait, Šuhaj - Pipek, Kozlík, Spratek - Chlubna, Kuchta, Beneš.

Očekávané střetnutí dvou čelních týmů tabulky přilákalo na táborský stadion bezmála sedmnáct stovek diváků. Tempo a úsilí, s jakým oba celky do utkání vyrukovaly, je rozhodně nezklamalo. První výrazné příležitosti se urodily před domácí brankou při úvodním táborském oslabení, ale její strážce s nimi poradil a zastavil také samostatný výpad Kozlíka. Na druhé straně Novákovi hodně zatápěla první táborské formace a k ohrožení brodské klece se prodral také Seidl, ale také na druhé straně zůstalo pro střelce zavřeno.  Se stavem střetnutí zahýbal až závěr 14. minuty a postaral se o to Milfait, který se uvolnil na útočné modré a svůj únik zakončil povedeným blafákem – 0:1. Na inkasovaný gól mohl v samém závěru třetiny odpovědět Andres, ale přihrávce Heřmana nestihl vtisknout gólový směr.

Do prostředního dějství vlétli Táborští s ohromným elánem a několik zahajovacích minut se ocitlo v jejich režii. Na konci 23. minuty se jim za to dostalo sladké odměny. Po vyhrané buly posunul Havran kotouč na Heřmana a za jeho pohotovou dělovkou z mezikruží se Novák nestihl ani ohlédnout – 1:1. Euforie domácího týmu usnula po nevydařené přesilovce z 27. minuty. Vzápětí se ocitli v oslabení také Kohouti, a přestože Bruslaři přesilovku nevyužili, získali znovu pevnou půdu pod nohama. Brzy poté, co se utkání zlomilo do své druhé poloviny, si vzal favorit vedení zpátky. Tutovku Třetiny ještě parádním zákrokem zlikvidoval Klestil, ale o pár vteřin později hráli hosté přesilovku a Valovu odraženou střelu bez potíží uklidil do odkryté branky Voříšek – 1:2. Tento stav zůstal v platnosti až do druhé sirény, přestože táborský gólman čelil ještě několika dalším výpadům soupeře. Na druhé straně si v posledních vteřinách vypracoval obrovskou příležitost Matušík, ale minul Novákovu branku, stejně jako následně jeho spoluhráč Březina.

Odhodlání táborských bojovníků zabojovat o bodový zisk dokázali hráči z Kotliny rozprášit hned na startu závěrečné dvacetiminutovky. K navýšení svého náskoku jim postačilo pouhých devětatřicet vteřin, kdy se trefil nekompromisní ranou ze druhé vlny T. Semrád – 1:3. Následující minuty ztratily výrazný náboj z předchozích period. Hostující celek hrál pozorně do defenzívy, ale dokázal úřadovat i v útočné fázi, zatímco početně okleštěná sestava Jihočechů postupem času ztrácela elán. Definitivní zlom nastal v úvodu poslední desetiminutovky. Na povedenou přesilovkovou teč Voříška při vyloučení Seidla (po zranění Košaře byl trenéry převelen do obranných řad) ještě stihli domácí hokejisté zareagovat přesnou střelou Pípala od modré, jenž snížil na 2:4, ale naděje na výsledkový zvrat neměla dlouhého trvání. Jen o necelou minutu později zužitkoval luxusní volnost před Klestilem Třetina za dalších třináct vteřin uštědřil táborským hráčům šestý drtivý úder Milfait – 2:6. Zasloužená, leč možná krutá porážka Tábora tím byla zpečetěna. 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality