Skvěle! Třetí zápas se ocitl pod nadvládou táborské party, Bruslaře tlačí na krku ostří konce sezony

07.03.2016 16:54, autor: Pavel Šácha

Pondělní večer u Jordánu na sebe oblékl slušivý modro-bílý háv. Táborští hokejisté dokázali rozehnat černá mračna ze sobotního utkání v Havlíčkově Brodě a oplatili soupeři stejnou mincí. Ke čtvrtému střetnutí v Kotlině si tak povezou vedení 2:1 na zápasy a spolu s ním i čerstvou porci potřebného sebevědomí.

Skvěle! Třetí zápas se ocitl pod nadvládou táborské party, Bruslaře tlačí na krku ostří konce sezony

HC Tábor - BK Havlíčkův Brod

6:3 (3:0, 1:0, 2:3)

Pondělí, 7.3.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 2. Polodna (Havran, Boháč), 10. Kellner (Matušík, Klíma), 15. Seidl (Matušík), 34. Hlaveš (Boháč), 46. Heršálek (Kellner), 58. Matušík (Kellner) - 43. Endál (Třetina), 49. Přidal (Lacina), 69. Vlasov.

Rozhodčí: Sýkora - Rubáš, Tvrdík.   Vyloučení: 16:14 - navíc Klíma (Tábor) a Třetina (H. Brod) 10 minut OT.   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3   Střely: 38:25   Diváci: 2471

HC TÁBOR: Klestil (D. Novák) - Liška, Havran, Klíma, Kolomý, Heršálek, Dvořák, Hlaveš - Vaniš, Boháč, Polodna - Kellner, Matušík, Seidl - Blažek, Zayml, Březina.

BK HAVLÍČKŮV BROD: Č. Novák (Zvolánek) - Kořínek, Lacina, Duben, Vala, Loginovskij, Kolda - Přidal, Třetina, Endál, Kuchta, Kozlík, Beneš, Kondratěv, Vlasov, Chlubna, Hlídek, Cejpek, Ludvík.

.

 Táborští hokejisté v úvodním dějství jasně ukázali, jak bouřlivé a velké srdce jejich mužstvo má. Od úvodních vteřin dostali soupeře pod obrovský tlak a už po necelých dvou minutách hry se za to odměnili přesilovkovou trefou Polodny – 1:0. Také v dalších minutách byl hostující gólman Novák v ohni táborských střel a druhý gól visel na vlásku. Počkat si na něj diváci museli do 10. Minuty. V předchozí stoprocentní šanci ještě táborský forvard Kellner mířil nad, o několik desátek vteřin později si ale v přesilovce spravil chuť a díky důrazu na brankovišti rozjásal diváky podruhé – 2:0. Ve 13. minutě usedli v krátkém sledu po sobě na trestnou lavici domácí hráči Vaniš a Dvořák. Hostující tým tak získal více než minutu a půl dlouhou přesilovku pěti proti třem a prahnul po kontaktním gólu, místo toho ale prožil šok. Kotouče se zmocnil Matušík, mezi třemi protihráči našel parádně najetého Seidla, a ten celou akci vyšperkoval nádhernou trefou do horního růžku Novákovy klece – 3:0. Ve zbytku dvojnásobné početní výhody Havlíčkova Brodu se ve vůbec první šanci hostů ocitl Rus Kondratěv, z ideální pozice však odkrytou táborskou klec minul.

 Před druhou třetinou byli diváci v očekávání další pohledné hokejové partie, tu však zcela znehodnotilo obrovské množství vyloučených na obou stranách. Díky pozoruhodnému metru rozhodčího Sýkory se jen zřídkakdy sešli soupeři na ledě v plném počtu a nejzaměstnanějšími muži byli ti, kteří otvírali dvířka na obou trestných lavicích. Nebezpečnější a aktivnější byli však i nadále táborští hokejisté a například šance Polodny a Matušíka při jedné z přesilovek po gólu vyloženě volaly. Červené světlo za brodskou klecí se nakonec skutečně rozsvítilo. Domácí obránce Hlaveš se po návratu z trestné lavice dostal k útočnému výpadu, hezky se uvolnil a střelou nad ledem našel skulinku mezi Novákovými betony – 4:0. Na konci 17. Minuty si pobyl pár vteřin na ledě také jinak odpočívající táborský útočník Pechánek. Pár vteřin poté, co odseděl menší trest za desetiminutového hříšníka Klímu, se ocitl ve stoprocentní střelecké pozici, Novák ovšem tentokrát svůj tým podržel.

 Závěrečná dvacetiminutovka plynule navázala na tu předchozí. Trestná lavice byla v časté permanenci, nutno ale dodat, že daleko víc oprávněně než ve druhé části hry. V čase 42:46 se první formace hostů usadila v útočném pásmu a Endál střelou z otočky vymazal nulu na kontě domácího brankáře Klestila – 4:1. Havlíčkobrodští po tomto okamžiku přece jen ožili, ale už po dvou minutách maličké světýlko na konci jejich tunelu znovu pohaslo – obránce Heršálek potrestal přesně mířenou střelou od modré čáry vyloučení Valy a Jihočeši znovu vedli o čtyři branky. Naděje Bruslařů znovu oživila až 49. minuta, kdy využil zaváhání domácího týmu před jeho brankou Přidal a snížil na 5:2. V čase 53:36 vykázal rozhodčí Sýkora na lavici hanby domácího Blažka a hostující střídačka se rozhodla pro hru bez brankáře. Když si pak havlíčkobrodský kapitán Třetina doslova vyskákal faul na Polodnovi a domácí putovali do třech. Šance Bruslařů na zdramatizování skóre tím rapidně vzrostly (hráli bez brankáře v šesti proti třem), ale celá situace měla nakonec zcela odlišný efekt, než si přáli. Kellnerovi se podařilo vyvézt puk z obranného pásma a posunul ho na Matušíka, který pohotově dovršil půltucet táborských zásahů - 6:2. Čtyřiadvacet vteřin před koncem ještě využil hrubky v táborské rozehrávce Vlasov a zblízka překonal Klestila potřetí, zasloužený osud střetnutí byl ovšem zpečetěn už dávno předtím.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality