Skvělý start vydláždil táborskému týmu cestu za triumfem na ledě David servisu

02.10.2019 23:50, autor: Pavel Šácha

Jen čtyři dny po vítězství na píseckém stadionu dokázali táborští hokejisté položit na lopatky dalšího jihočeského rivala. Tentokrát jim v českobudějovického Pouzar centru padla za oběť nebezpečně vyhlížející sestava David servisu. Milým bonusem k páté sezónní výhře kohoutů se stal jejich posun do čela tabulky druholigové skupiny Střed.

Skvělý start vydláždil táborskému týmu cestu za triumfem na ledě David servisu

HC David servis ČB - HC Tábor

1:4 (0:3, 1:1, 0:0)

Středa, 2.10.2019 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 32. Škopek (Vak) - 3. Radoš (Jiří Bárta, Zayml), 4. Prášek (Pejchal), 12. Šulek (Jan Bárta, Seidl), 37. Havelka (Zayml, Jan Bárta).

Rozhodčí: Marek - Roupec, Bělohlav.   Vyloučení: 5:4   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 31:27   Diváci: 214

HC DAVID SERVIS ČB: Vl. Marek (Němec) – Škopek, Kříž, Kohút, Dudáček, Sičák, Svach – J. Marek, Vak, Hřebejk - Silný, Kronus, Tejko - Matys, Pecka, Schmidmayer - Šulčík, Sumerauer, Ferebauer.

HC TÁBOR: M. Novák (Šorf) - Černý, Havelka, Hajič, Havran, Skočovský, Radoš, Dvořák - Matějka, Dančišin, Heřman - Šulek, Jan Bárta, Seidl - Jiří Bárta, Zayml, Březina - Prášek, Kadilák, Pejchal.

 

Sestava domácího David servisu, která navzdory dosavadním rozpačitým výsledkům vzbuzuje u soupeřů respekt, zbohatla před utkáním o výraznou defenzivní posilu: proti Táboru vyrukoval do boje osmatřicetiletý obránce Vladimír Sičák, který hrál ještě na jaře nejvyšší soutěž za Karlovy Vary a má na kontě 507 extraligových startů, 332 zápasů v nejvyšší finské soutěži, a také 39 utkání v barvách českého národního týmu. Ani jeho přítomnost ale nakonec servismany v duelu s příjemně naladěným táborským týmem k úspěchu nedovedla.

Odhodlání domácí družiny zaútočit na třetí sezónní výhru rozstříštil na malé titěrné kousky famózní nástup táborského mužstva. Už v polovině 3. minuty narýsoval Jiří Bárta od zadního mantinelu přesnou přihrávku na Radoše a spolupráce dvou loňských členů kádru David servisu obstarala první gól zápasu – 0:1. Nadšení v části ochozu okupovaném táborskými příznivci ještě neutichlo, a už se jejich tým radoval znovu. Tentokrát si před soupeřovou brankou počínala důsledně čtvrtá letka kohoutů a Prášek po přihrávce Pejchala zvýšil na rozdíl dvou branek – 0:2. V následujících minutách si hosté vypracovali další velice slibné příležitosti, ale gólový uragán přece jen ochabl. Ani na druhé straně ledové plochy nepanovalo čiré bezvětří a  českobudějovičtí hráči se dostali do několika velmi zajímavých střeleckých pozic, radost jim ovšem pokazil pozorný brankář Novák. V úvodu 12. minuty uštědřili Táborští svým hostitelům další ostrý direkt. Jan Bárta nakopl v obranné třetině své turbomotory, prosvištěl až do útočného pásma a v situaci dva na jednoho přesně našel Šulka, který kotouč úspěšně uklidil pod horní tyč Markovy klece – 0:3. O dvě minuty později usedl na domácí lavici hanby Ferebauer, ale hostující tým jeho prohřešek na Skočovském nepotrestali.

Jednoznačný průběžný stav derby se k nelibosti táborských trenérů promítl do změny obrazu hry. Nevyslyšeným signálem ke zvýšení koncentrace se stala situace z šestadvacáté vteřiny druhé části, kdy nahození domácího týmu skončilo za Novákovými zády, ale sudí Marek viděl v počínání dotírajícího útočníka prohřešek proti pravidlům a branku neuznal. Téměř vzápětí vystrašily budějovického gólmana Marka manévry třetí formace hostů, zakončení ale postrádalo přesnost. V příštích minutách bylo vidět, že domácí značně přidali na tempu, což je v kombinaci s viditelným uspokojením hokejistů Tábora dovedlo k mírné herní převaze. V čase 31:20 se za to borci v modrých dresech odměnili gólem naděje, o který se po Vakově vyhrané buly postaral přesně mířenou střelou od modré čáry Škopek1:3. O minutu později hledal odpověď na snižující trefu soupeř Dančišin, ale jeho blafák po vydařené individuální akci brankář Marek vystihl. Na konci 34. minuty ohodnotil rozhodčí zákrok Radoše u mantinelu dvěma trestnými minutami. Následné oslabení ale hostující celek s úlevou přečkal, a navíc v navazující početní výhodě sám udeřil – krásnou přesilovkovou kombinaci zakončil z prostoru mezi kruhy obránce Havelka, pro kterého to byla už třetí trefa ve třech zápasech v řadě – 1:4. Také díky tomuto okamžiku Táborští procitli z dosavadní mírné letargie a v závěru třetiny se znovu pustili do práce na konečném vítězství. Žádná ze tří gólových šancí ale nepřinesla kýžený efekt a tříbrankové vedení kohoutů přeskočilo o závěrečné dvacetiminutovky.

S průběžným výsledkem 1:4 nakonec závěrečné dějství zápasu nezahýbalo. Šance na to oba soupeři měli. Po necelých třech minutách hry domácí novic Sičák z otočky orazítkoval tyč a jen o necelé dvě minuty později dokonce Budějovičtí znovu reklamovali gól, ale sudí na rozdíl od nich puk za brankovou čarou neviděli. Nejvýraznější šance Tábora nesla rukopis Pejchala, kterého v úniku nezastavil ani Hřebejkův pád pod nohy, jenže souboj s brankářem Markem rtuťovitý forvard prohrál. A když pak gólem neskončila ani následná přesilovka hostů, zůstal v platnosti výsledek 1:4.

Slovo trenéra

Miloslav Čech, asistent trenéra HC Tábor: „Zápas na David servisu tradičně nepostrádá obvyklé atributy pravého derby. Měli jsme obavy, že bychom mohli být z takového utkání trochu nervózní, ale to se nepotvrdilo. Kluci vstoupili do utkání výborně a suverénně, a během krátké chvíle jsme vedli 2:0. V té první třetině jsme pak měli jasnou převahu, vytvořili jsme si i další šance a přidali třetí gól. Jak už to někdy bývá při takovém stavu, tým, který vede, obvykle povolí. My jsme vstoupili do takové letargické polohy; začali jsme ve hře hledat složitosti, které normálně neděláme, každý si chtěl udělat něco navíc, což samozřejmě vede k tomu, že se taktika zhroutí. David servis se díky tomu dostal častěji do tlaku a my měli najednou ve druhé části problémy, abychom ho nepustili zpátky do zápasu. Až na konci třetiny nám začala hra zase fungovat. Ve třetí části se hrál bojovný, rychlý a vyrovnaný hokej, a už se nic nezměnilo. Naše vítězství je podle mne zasloužené. Vyzdvihl bych tentokrát výkon Honzy Bárty v útoku, který tam připravil nejednu šanci.“      

    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality