Smutný evergreen Kohoutů… Aktivní hra byla znovu k ničemu, góly dával rival

07.02.2018 23:49, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté mají starosti. Další z dlouhé šňůry porážek museli strávit ve středečním derby na ledě David Servisu České Budějovice a umístění v elitní čtyřce se jim kvapem vzdaluje. Také tentokrát sice po dvě třetiny diktovali tempo hry, od pohodou nabitého domácího souboru ale zaslouženě dostali nemilosrdnou lekci z produktivity.

Smutný evergreen Kohoutů… Aktivní hra byla znovu k ničemu, góly dával rival

HC David servis ČB - HC Tábor

5:1 (3:0, 1:1, 1:0)

Středa, 7.2.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 11. Káník (Dančišin), 14. Šulčík (Radoš, Trummer), 18. Šulčík (Marek, Trummer), 31. Bláha (Káník, Dančišin), 41. Zayml (L. Kříž, Šulčík) - 32. K. Černý (Blažek, Doktor).

Rozhodčí: Malota - Samuel, Sedláček.   Vyloučení: 8:7   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 28:30   Diváci: 212

HC DAVID SERVIS ČB: Dudáček - Rsadoš, L. kříž, Michal, Macháček, Babchuk, Škopek, J. kříž, farka - Šulčík, marek, Trummer, Ferebauer, Bárta, Sumerauer, Dančišin, Bláha, Káník, Šesták, Zayml.

HC TÁBOR: Klestil (21. D. Novák) - Tesař, Havran, K. Černý, Kachyňa, Dvořák, Duben, od 41. Raiterman - Blažek, Matušík, Heřman - Seidl, Doktor, Březina - Pechánek (41. Syrovátka), Pastyřík, Šulek.

 

Táborské mužstvo rozehrálo utkání v Pouzar centru velmi aktivně a hned od úvodních minut střetnutí mělo hru ve své moci. Několik nebezpečných střel především v početní převaze skončilo na výstroji brankáře Dudáčka a Havranova střela zazvonila na tyč domácí klece. V době, kdy převaha Kohoutů vyústila ve druhou přesilovou hru, ovšem prožili první velkou nepříjemnost. Domácí dvojice Káník – Dančišin se při oslabení svého týmu dostala do přečíslení a prvně jmenovaný její výpad přetavil ve vedoucí branku střetnutí – 1:0. Jen o čtyři minuty později – ze třetí střely na svou branku a podobné herní situace - inkasoval táborský gólman Klestil podruhé, to když ho překonal extáborský Šulčík2:0. Už tak pošramocené sebevědomí táborských hokejistů dostalo další povážlivou trhlinu a jejich aktivita navzdory střelecké převaze přece jen ochabla. Naopak českobudějovičtí hráči se těšili přízně paní Štěstěny a tři minuty před první sirénou zvýšili na 3:0, to když za Klestilova záda zapadla vysoko plachtící a několikrát tečovaná střela z hokejky Šulčíka – 3:0.

Do druhé třetiny vstoupil táborský celek s Davidem Novákem v brance a viditelnou touhou vzepřít se osudu. V její úvodní desetiminutovce vykazoval viditelnou herní nadvládu, ovšem opravdu nebezpečných střel na Dudáčkovu klec bylo jako sněhu v parném létě. Není proto divu, že se znovu dostalo ke slovu mužstvo David Servisu. Ve své třetí početní převaze ještě jeho hráč trefil jen tyč, bezprostředně po jejím skončení ovšem prokázal příkladný důraz na soupeřově brankovišti Bláha a rozjásal domácí střídačku důležitým pojišťovacím gólem – 4:0. Ani tento okamžik obraz hry příliš nezměnil. Jen minutu a půl po inkasované brance se táborský soubor konečně za svou aktivitu odměnil gólem. Doktor vyhrál buly v útočném pásmu přesně na hůl K. Černého a jeho parádní dělovka rozdmýchala plamínek hostujících nadějí na potřebný bodový zisk – 4:1. V tu chvíli si Táborští určitě nepředstavovali, že zůstane jen u té jedné jediné branky… Ve zbytku druhé části hry nedokázali využít ani další přesilovku, a nakonec mohli být rádi, že Radošova střela znovu pouze orazítkovala tyč.

Táborské bodové akcie ztratily svou hodnotu hned na začátku třetího dějství. Už po osmačtyřiceti vteřinách hry nezkrotil brankář Novák ránu L. Kříže a volně ležící puk za jeho zády pohodlně uklidil do prázdné branky Zayml (táborský forvard ve službách Servismanů) – 5:1. Tento okamžik hosty v jejich úsilí definitivně zabrzdil a zápas vcelku poklidně plynul k závěrečné siréně. Ještě před ní znovu zvonila branková konstrukce – na domácí straně opřel svou střelu do horní tyče domácí L. Kříž a přesně minutu před koncem totéž zopakoval táborský kapitán Matušík.                

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality