Sněhová vánice odnesla do Klášterce jeden bod

05.12.2012 22:39, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - Klášterec nad Ohří

4:3p (0:1, 2:1, 1:1 - 1:0)

Středa, 5.12.2012 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 34. Šulčík (Heřmánek), 39. Heršálek (Hájek), 53. Pospíšil (Heršálek, Matušík), 65. Kolomý (Matušík) - 13., 22. Řepík (Miklovič), 54.

  Vyloučení: 5:6   Využití: 3:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:2, 3:2, 3:3, 4:3  

HC TÁBOR: Panec (Klestil) - Škulina, Heršálek (A), Pospíšil, Adamec, Havran, Hlaveš, Kolomý - Nedorost, Mrkvička, Kellner - Hájek, Matušík (C), Seidl - Heřmánek, Pechánek R., Šulčík - Kratochvíl

Sourhn

V dnešním utkání, které probíhalo před menší návštěvou, než jsou domácí hokejisté zvyklí, ztratili Táborští jeden bod. Vyhráli totiž až v prodloužení 4:3, vítěznou branku zaznamenal Filip Kolomý. Na prachbídné návštěvě se jistě podepsala sněhová kalamita, která postihla Tábor asi hodinu před utkáním. Sníh jakoby zavalil i dobrý hokej a první polovina utkání příliš krásy nenabídla.

Domácí přitom do utkání nevstoupili špatně, v úvodu se vystřídal v šanci Heršálek a Šulčík ani jeden však Damaška nepřekonal. Dobrou šanci ke skórování měla i táborská první lajna těsně před polovinou první třetiny, ale razantně proti byl beton hostujícího brankáře. A tak přišla řada na hosty, ti využili hned svou první přesilovou hru. Na střelu z první ještě dokázal Panec reagovat, ale na dorážku již byl krátký – 0:1. Po brance se hra přelévala ze strany na stranu, ale bez větších příležitostí. Přesně čtyři minuty do konce první části dostali hosté možnost čtyřminutové přesilovky za hru vysokou holí. Ale naložili s ní velice špatně, pouze jedinkrát vystřelili na branku.

Druhá třetina začala velice zostra. Po minutě hry se hrnuli dopředu Miklovič s Řepíkem a druhý jmenovaný nedal domácímu brankáři šanci střelou nad lapačku – 0:2. Do poloviny utkání se mnoho dalších příležitostí neurodilo, od poloviny zápasu domácí prakticky nepouštěli Klášterec z obranné třetiny a to se začalo projevovat ve skóre. Ve 34. minutě vybojoval za brankou puk Heřmánek, předložil jej na brankoviště Šulčíkovi a ten se střelou mezi betony nemýlil – 2:1. Obrovský závar poté vytvořili hosté, ale domácí silou vůle udrželi kotouč před brankovou čarou. A tak opět úřadovali domácí a znovu v přesilové hře. Od modré vystřelil Hájek a jeho střelu tečoval mezi brankářovy betony Heršálek – 2:2.

První část třetí třetiny probíhala ve velmi opatrném tempu. Ačkoliv měli domácí více ze hry, vyložené šance nepřicházely. Ujala se až další přesilová hra. Heršálkovu dělovku od modré čáry dorazil za Damaškova záda Pospíšil – 3:2. Ten tak ve 36 letech zaznamenal svou první branku v druhé lize. Domácím však vedení vydrželo pouhé dvě minuty. Rozhodčí pustil ostrý souboj na modré čáře a hosté se tak hrnuli do protiútoku. Střelu z ostrého úhlu Panec vyrazil, ale na dorážku byl opět krátký – 3:3. Těsně před koncem třetí třetiny byl ještě vyloučen domácí hráč a hosté tak šli do prodloužení v početní výhodě.

Z té však vůbec nic nevytěžili a do útoku se hrnuli domácí. Matušík unikal hostujícím obráncům a byl necelou minutu před konce prodloužení faulován. Domácí nabídnutou přesilovkou nepohrdli. Jakub Matušík poslal nezištnou přihrávku napříč brankovištěm a Filip Kolomý trefil odkrytou klec – 4:3. Domácí tak mohli slavit vydřené dva body.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Jak byste hodnotil dnešní utkání?
"V poslední době na nás padla malinko deka, na všechno se hrozně nadřeme. Také na nás doléhají zranění obránců. Dnešní body jsou opravdu hodně vybojované, i když ke třem bylo blízko. Klášterec si ale nezasloužil odjet s prázdnou. Teď jdou zápasy rychle za sebou, musíme se nějak dostat z té únavy. Kdybychom dneska neměli tři kluky z béčka do obrany, tak bychom to asi nezvládli. Moc nám pomůže vánoční přestávka, až si všichni odpočineme a potrénujeme."

Obránce/útočník Filip Kolomý

Dneska jsi hrál obránce, bylo to pro tebe něco nového, jak si se cítil?
"Pro mě to byl první zápas v seniorské soutěži, kdy jsem hrál obránce. A myslím si, že mi dnešní zápas celkem vyšel. Dokonce jsem dal branku, ale to byla taková situace, kdy by byla ostuda to nedát. Po výborné přihrávce jsem střílel do prázdné branky. Jsem za to moc rád, hlavně že nějaké bodíky zůstaly doma."

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality