Sokolov vzdoroval jen první třetinu, pak už kraloval Tábor

12.03.2013 22:36, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Baník Sokolov

9:2 (1:0, 4:1, 4:1)

Úterý, 12.3.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 5. Hájek (Liška), 25. Seidl (Mrkvička, Kellner), 29. Heršálek (Matušík), 32. Mrkvička (Černý), 34. Mrkvička (Pechánek T.), 42. Matušík TS, 50. Pechánek R. (Kanov), 53. Havran (Matušík, Šulčík), 56. Šulčík (Kolomý, Havran) - 34. Bauer (Dobřemysl, Kuncl), 52. Vrtek (Pražák)

Rozhodčí: Škrobák, Schmejkal - Marek, Rybáček   Vyloučení: 9:10 navíc 2+10min Heršálek (TA), Štrach (SO), TS Tábor - proměněno   Využití: 2:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 4:0, 4:1, 7:1, 7:2, 9:2   Střely: 48:21   Diváci: 1521

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Heršálek "A", Kanov, Liška, Černý, Hlaveš, Havran - Seidl, Mrkvička, Kellner - Šulčík, Matušík "C", Kolomý - Kratochvíl, Hájek, Pechánek T., 18. Pechánek R., 50. Heřmánek

HC BANÍK SOKOLOV: Nechvátal (Francisko) - Štrach, Kocek, Kuncl, Jakubal, Zmeškal, Hartman, Novák, Vilhelm - Táborský, Vrtek, Pražák, Soukup "A", Bauer, Dobřemysl "C", Říha, Kašpar "A"

Souhrn

První utkání semifinále začalo poměrně vlažně. Hosté byli takticky dobře připraveni a v pěti hráčích stáli na modré čáře. Odkud pouze vyhazovali puky zpět na táborské hole. První branka přišla z prakticky první šance zápasu. Po pravém křídle ujel Hájek a střelou zápěstím procedil puk mezi Nechvátalovými betony – 1:0. Okamžitě následovala přesilovka Tábora, s ní však domácí naložili zle nedobře. V jedenácté minutě přišla další šance kohoutů. Ti dvakrát přečíslili svého soupeře, ale ani jednou nedokázali pořádně zakončit. Ještě v téže minutě měl obrovskou šanci Hájek, od mantinelu mu nabil Tomáš Pechánek. Hájek však trestuhodně napálil jen hostujícího brankáře. O chvíli později dostali výhodu muže v poli také hosté. Ukázali v ní sice více než domácí, ale k výraznějšímu ohrožení branky stejně nedošlo. Závěrečná část první části hry byla ve znamení bojovného hokeje bez výraznějších šancí. Jedinou měl Kuncl, jenž zachytil špatnou rozehrávku domácích. Jeho bombu k tyči ale vytáhl vynikající Klestil.

Druhou třetinu začal Tábor velice zostra. Hned v první minutě protáhl Nechvátalovu lapačku Kellner. Ještě v téže minutě jeli domácí dva na jednoho. Roman Šulčík trefil po Matušíkově pasu jen břevno hostující svatyně. Pak přišli na řadu hosté, kterým trochu pomohl domácí brankář. Ten nešikovně tečoval nahození přímo na hůl Bauera, vše poté zachránil vynikajícím reflexivním zákrokem. O dvě minuty později zachytili Táborští rozehrávku hostů a velkou šanci měl Kellner. Jeho střelu ještě Nechvátal vyrazil, ale z následného tlaku se prosadil Radek Seidl další střelou mezi nohy – 2:0. Následující šanci domácí měl na svědomí agilní Šulčík. Trochu z úhlu se hnal sám na Nechvátala, jenž vytáhl dobrý zákrok ramenem. Vzápětí měli domácí přesilovku čtyř proti třem. V ní z posledních sil udržel Heršálek útočnou třetinu. Udělal krok vpřed a vypálil ránu, která div neprotrhla síť za hostujícím brankářem – 3:0. Již při hře pět na pět byl jednoznačně podražen jeden z táborských hokejistů, rozhodčí však důvod k trestu nenašel, a tak se spravedlnosti domohl Vojtěch Mrkvička. Táborský kanonýr zavezl puk do pásma a ranou nad beton nedal Nechvátalovi naději na dobrý zákrok – 4:0. Následoval oddechový čas hostů a jejich přesilovka. A tu využili zásluhou dvojice Dobřemysl, Bauer. První jmenovaný vypálil od modré čáry, jeho střelu Klestil příliš neviděl a vyrazil ji pouze na hůl volného Bauera, na nějž zívala prázdná branka – 4:1. Radost hostů ale vydržela jen pár vteřin. Při signalizovaném vyloučení Baníkovců ujížděli Pechánek s Mrkvičkou do přečíslení dva na jednoho. A právě druhý jmenovaný uklidil do úplně odkryté brány zblokovanou střelu svého parťáka – 5:1. V závěru druhé třetiny přišla ještě jedna příležitost pro Romana Šulčíka. Ten dostal úžasnou přihrávku mezi obránce a jel sám na hostujícího brankáře. Procedil mu puk mezi betony, ale ten se zastavil před brankovou čarou.

Poslední část základní hrací doby začala ve čtyřech na obou stranách. Při této herní situaci prověřil nahozením od modré čáry Klestila Zmeškal. Domácí brankář sklapl své betony na poslední chvíli a zastavil puku v putování do sítě. Na druhé straně hřiště vyslal do samostatného úniku Šulčík Matušíka, který byl faulován, a jelo se trestné střílení. S tím táborský kapitán naložil tak, jak umí nejlépe. Backhandovým blafákem poslal brankáře na jednu stranu a zakončil do okryté klece – 6:1. Od tohoto momentu se prakticky nehrálo ve standartním počtu mužů na ledě. Hosté neunášeli stav utkání a uchylovali se k brutálním zákrokům. V jakémkoliv nestandartním počtu hráčů však branka nepadla. Kohouti se prosadili až při hře pět na pět. Jan Kanov zachytil hostující rozehrávku a jel sám na Nechvátala. Kanov nehamounil a přihrál ještě Radku Pechánkovi, který se trefil přesně do teploměru – 7:1. Vzápětí následovalo vyloučení domácích, které bylo nekompromisně potrestáno. Tomáš Černý chyboval v rozehrávce, což dalo hostům přečíslení tři na jednoho. Vrtkovu přihrávku přes brankoviště si pak srazil do vlastní branky Martin Havran – 7:2. Kohouty branka nijak nerozhodila a roztočili se sokolovskými hokejisty obrovský kolotoč, který vyústil ve faul. Ten potrestal Martin Havran nekompromisní ranou od modré čáry – 8:2. Za tři minuty se táborská hala otřásala v základech podeváté. Situaci dva na jednoho vyřešila dvojice Kolomý, Šulčík s přehledem a druhý jmenovaný vymetl všechny pavouky z horního rohu hostující branky – 9:2. Zbytek utkání dohrávali domácí v pohodě a snažili se přidat jubilejní desátou branku, to se jim však nepodařilo.

Tábor se tak ujímá vedení v sérii 1:0. Další utkání se odehraje na sokolovské půdě již ve čtvrtek od 18:00.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

"Dnešní zápas začal trochu vlažněji. Sokolov bránil modrou čáru a my jsme se tomu trochu přizpůsobili. Na klucích byla malinko znát i nervozita. Do druhé třetiny jsme trochu změnili taktiku a začali jsme je hodně vysoko napadat. Od té doby prakticky nepřejeli červenou čáru s pukem. Na našem soupeři se asi trochu podepsala únava z dlouhé série s Děčínem, ale takové je play-off. V závěru utkání bylo důležité, že se nikdo nezranil a nemáme tak žádné šrámy do dalšího zápasu."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality