Středeční derby s příchutí wasabi mělo pro táborské hokejisty sladkou tečku

22.11.2017 21:41, autor: Pavel Šácha

Klidné setkání sousedů? Ale kdeže…! Třetí vzájemná bitva hokejistů HC Tábor a David Servisu České Budějovice naservírovala divákům pořádně ostrou a emotivní druholigovou krmi. Po šedesáti minutách úporného boje s kupou rušných momentů, netrestaných ostrých zákroků a potyček slavili cenné tříbodové vítězství domácí Kohouti.

Středeční derby s příchutí wasabi mělo pro táborské hokejisty sladkou tečku

HC Tábor - HC David servis ČB

4:1 (0:0, 1:1, 3:0)

Středa, 22.11.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 37. Matušík (D. Novák), 47. Seidl (Březina), 52. Březina (Matušík, Heřman), 55. Rousek (Seidl) - 24. Dančišin (Káník).

Rozhodčí: Volf - Štěpánek, Žídek.   Vyloučení: 12:12 - navíc Dvořák (Tábor) a L. Kříž (DS) 10 minut OT.   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 4:1   Střely: 29:25   Diváci: 967

HC TÁBOR: D. Novák (M. Novák) - Kachyňa, Havran, K. Černý, Pípal, Raiterman, Dvořák, Tesař - Blažek, Matušík, Heřman - Seidl, Rousek, Urbanec - Pechánek, Kadilák, Březina.

HC DAVID SERVIS ČB: Dudáček (Němec) - L. Kříž, Popelka, Michal, Zich, Babchuk, Radoš - Šulčík, Trummer, Marek - Ferebauer, Zayml, Bárta - Vylíčil, Káník, Dančišin.


Předehrávané střetnutí 23. kola svedlo oba krajské sousedy k již třetímu sezónnímu střetu.  Ráznější nástup do zápasu měla českobudějovická družina. Své hostitele přehrávala nasazením i pohybem a vynutila si i tři přesilové hry, ale žádnou z nich k vedoucí trefě nedovedla. Táborský celek se dostal k výraznějšímu ohrožení Dudáčkovy klece v podstatě až v 9. minutě při početní převaze, ani jeho hráči ovšem gólové konto zápasu před první sirénou nezaložili.

Prostřední dějství otevřela už po dvanácti vteřinách vyložená šance Blažka, ale Dudáček jeho střelu i následnou dorážku zneškodnil.   V úvodu 24. minuty se rozhořela první, leč zatím nesmělá potyčka mezi domácím Rouskem a obráncem Zichem a její aktéři zamířili na lavici hanby. A právě při hře čtyři na čtyři se udála první změna skóre, o kterou se parádní trefou do horního růžku Novákovy branky postaral českobudějovický mladík Dančišin0:1. Tento moment hosty ještě více nabudil a nekompromisní hrou dávali Kohoutům jen pramálo prostoru pro ofenzívu. I přesto se domácí hráči ocitli ve třech stoprocentních šancích. V úvodu 25. minuty neuspěl tváří v tvář Dudáčkovi Heřman, o tři minuty později zamířil uniknuvší Pechánek těsně nad branku a jen o chvíli později zlikvidoval gólman David servisu i samostatný únik Urbance. Mezitím hodně zatrnulo i domácímu týmu, jenž se na pár desítek vteřin dostal do pevných českobudějovických kleští, Brankář Novák hned několikrát prokázal, že má znamenitou formu. V čase 33:40 zalila ledovou plochu mohutná vlna emocí, která nakonec vyplavila na povrch čtyřminutovou přesilovou hru Tábora.  Jeho hráči si s ní dlouho nevěděli rady, ale v polovině 27. minuty se ochozy přece jen rozbouřily – domácí kapitán Matušík se uvolnil přes obránce, seřídil mířidla a trefil se náramně – 1:1. Se sirénou oznamující konec druhé třetiny se strhla mela před střídačkou David Servisu. Nejaktivněji si v ní počínali Dvořák a hostující Trummer, jehož sekání celou situaci odstartovalo. Sudí si toho všimli, a Táborští si tak přenesli do poslední třetiny dvouminutovou početní výhodu.

Během patnáctiminutové přestávky emoce nevychladly a zhruba tisícovka diváků v ochozech měla o zábavu postaráno. K potěše většiny z nich doprovodily ostrou partii také tři góly v síti David Servisu. V polovině 27. minuty se při signalizovaném zákroku na Rouska řítili na Dudáčka Seidl s Březinou a prvně jmenovaný přetavil výzvu svého spoluhráče ve vedoucí branku Kohoutů – 2:1. O dvě minuty později se do sebe pustili táborský bek Dvořák s hostujícím Markem; více trestných minut nakonec posbíral domácí hráč, jenž si navíc odnesl z ledu i „desítku“. 
O chvíli později měl třetí gól na hokejce Heřman, ale při svém úniku jen provětral Dudáčkovu lapačku. Pak už se ale dominantní táborský soubor přece jen prosadil. V čase 51:55 zužitkoval pěknou akci i přihrávku Matušíka Březina  a o tři minuty později se po důsledné práci Seidla krásně trefil z mezikruží Rousek 4:1. Na tomto stavu už se
v následujících pěti minutách nic nezměnilo, a tak táborské mužstvo ověnčilo vítězstvím i třetí vzájemný zápas
s nepříjemným budějovickým sokem.

Slovo trenéra    

Tomáš Matušík, trenér HC Tábor: „Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání a poctivě jsme se na něj připravovali. Hráče jsme upozorňovali, že to bude opravdu těžká šichta, ale první, a hlavně druhá třetina předčila v tom negativním slova smyslu naše očekávání. Soupeř byl důraznější a lepší, a že jsme se v zápase udrželi, to je hlavně zásluha Davida Nováka. Do třetí třetiny jsme změnili taktiku, trochu jsme se zatáhli, a nakonec to dopadlo tak, jak to dopadlo. Máme samozřejmě radost, že jsme nakonec tohle utkání zvládli a vyhráli jsme. Za to klukům patří dík. Do zápasů, které nás teď čekají, ale musíme hodně věcí zlepšit.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality