Tábor po týmovém výkonu postupuje do baráže!

30.03.2013 13:22, autor: Jiří Jelínek

HC Řisuty - HC Tábor

1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Pátek, 29.3.2013 19:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 5. Bílek (Kraus) - 39. Kellner (Mrkvička, Heršálek), 56. Šulčík, 60. Šulčík (Matušík)

Rozhodčí: Petružálek, Pavlovič - Koskuba, Šulo   Vyloučení: 4:7   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:3  

HC ŘISUTY: Schwamberger (Štěpánek) - Sedláček, Čermák, Babický, Fiala, Čížek, Bílek, Kašák, Slánský – Landa, Kos, Scherzl, Hlusička, Kraus, Křepelka, Veselý, Záleský, Krpata, Vlček, Hudíček

HC TÁBOR: Panec (Klestil) - Trieb, Heršálek "A", Hlaveš, Černý, Kolomý - Kellner, Mrkvička, Pechánek T. - Zayml, Matušík, Seidl - Šulčík, Pechánek R., Heřmánek, Kratochvíl

Souhrn

Na úvod dalšího finálového utkání si přichystal trenér Matušík jedno překvapení. Místo Tomáš Klestila nastoupil v brance Michael Panec, jenž chytal naposledy 9. února, kdy nahradil Tomáše Klestila po druhé třetině v Milevsku.

Hned v začátku utkání jej čekala spousta práce. Kohouti sice začali zápas přesilovou hrou, ta se ale brzy otočila a Tábor byl rázem v oslabení tři proti čtyřem a následně tři proti pěti. Domácí si v přesilovce výraznější příležitost nevytvořili, ale po návratu kohoutů z trestné tam putoval další táborák. Další početní výhodou již buldoci nepohrdli. Dělovkou od modré nedal Pancovi šanci Bílek – 1:0. Vzápětí mohl vyrovnat Mrkvička, který z mezikruží přestřelil. Velkou šanci měl také řisutský Hlusička, ten vybojoval puk na modré čáře a jel sám na Michaela Pance, ale mířil taktéž nad branku. Druhá polovina první třetiny příliš vzruchu nenabídla a to ani přes přesilovky na obou stranách kluziště. Řisuty byli v první třetině lepším týmem a po zásluze šli do šaten s jednobrankovým náskokem.

Tábor vstoupil do druhé třetiny aktivněji a začal Řisuty přehrávat. První velkou šanci měl Roman Šulčík, vyslal bombu na brankáře Schwambergera, jenž ji pouze vyrazil a obránce odklízející puk si jej málem srazil do sítě. Další příležitost měl Vojtěch Mrkvička, ale jeho dorážka byla zblokována. Obrovskou brankovou možnost měli i buldoci. Únik dva na jednoho zakončovali do odkryté branky, ale naštěstí pro hosty ji minuli! Šanci měl ale i Tábor, Jakub Matušík vybojoval puk v rohu, poslal jej Seidlovi na kruhy, ale ten neprostřelil brankáře Schwambergera. Snahu kohoutů vzápětí utnul hlavní rozhodčí, který hosty poslal nemilosrdně do čtyř. Domácí sice přesilovku nevyužili, ale dokonale otupili tlak kohoutů. Hra poté byla hodně neurovnaná, přesto měl Tábor obrovskou možnost na vyrovnání zápasu. Jakub Matušík jel úplně sám na domácí svatyni, ale přestřelil. V posledních dvou minutách měli přesilovku i hosté. Po kombinaci mezi Mrkvičkou a Heršálkem tvrdě vystřelil David Kellner. Jeho střelu Schwamberger pouze ztlumil a puk dolezl až za brankovou čáru – 1:1.

Poslední část hry začali oba týmy ze zabezpečené obrany a nikdo nechtěl udělat chybu. Mírně více ze hry však měli Řisuty. Ke vstřelení branky jim mohla pomoci i přesilovka, ale nestalo se tak. Těsně před polovinou třetí třetiny byl za brankou zezadu podražen Michael Panec, rozhodčí se ale rozhodl nevylučovat. O pár chvil později vyhráli buldoci několik buly v řadě v táborské třetině a vytvořili si tak optický tlak. Velkou šanci měl agilní Hlusička, ale táborskou klec opět minul. Šanci měli i kohouti, Tomáš Pechánek přihrával svému kolegovi Mrkvičkovi před branku, ten ani nadvakrát Schwambergera nepřekonal. Vynikající zákrok předvedl také Michael Panec, Veselý tečoval nahození od modré čáry a táborský brankář předvedl perfektní postřeh. Pak přišla chvíle pro Romana Šulčíka. Táborský rychlík pláchl po pravém křídle, potáhl si puk kolem brankoviště doleva a z úhlu zasunul pod bezmocným brankářem – 1:2. Očekávali se krušné čtyři minuty před táborskou brankou. Zpočátku se kohouti dobře bránili a sami zahrozili, především jedovkou Tomáše Pechánka. Buldoci si dvě minuty před sirénou vzali oddechový čas a zkusili power play. Jedinou, za to obrovskou šanci, jim nabídl Michael Panec špatným zpracováním skákavého kotouče, který mohl Vlček uklidit do prázdné branky. V rozhodujícím momentu ale Vlček selhal a přestřelil! Další šance již kohouti nedovolili, navíc hrdina Roman Šulčík přidal pojistku do prázdné branky – 1:3.

Kohouti tak svého soka skolili v poměru 3:1. Stejným stavem skončila i celá série a Tábor tak zaslouženě postupuje do baráže o první ligu. Je jisté, že se v ní utká s prvoligovými Berounem a Pískem. Dalšími soupeři Tábora budou jeden z dvojice Karviná – Havířov a Technika Brno – Hodonín. První utkání se odehraje již tuto středu od 18:00 na zimním stadionu v Berouně.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

"Dneska jsme hrozně, neskutečně moc šťastní. Byl to vynikající týmový výkon, kluci bojovali jako lvi. Přiklonilo se k nám i štěstíčko, které nám v sobotu chybělo. Dneska jsme se rozhodli dát šanci Míšovi Pancovi, byl to sice trochu risk, ale vyšlo to. Tomáš už potřeboval trochu odpočinout, tak proto. Táborští fanoušci byli dnes naprosto neuvěřitelní, dokonalá atmosféra, moc nám to pomohlo. Co mě mrzí, byli ty hlasy na fóru, které říkali, že tam jedeme schválně prohrát. Nechápu, jak tohle mohl někdo vyslovit. Teď jsme těm dotyčným snad ukázali, jak to bylo. Do baráže jdeme opět s cílem vyhrát každý zápas, nechceme nic vypouštět nebo jenom odklouzat. Chceme si to užít a vítězit."

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality