Tábor překonal brněnský val až v prodloužení

07.04.2013 15:33, autor: Jan Lang

Souhrn

Kdo zavítal na táborský zimní stadion na první představení kohoutů v baráži před domácím publikem, nelitoval. V utkání se střetla mužstva, která spolu letos nesehrála žádné utkání a podle toho také vypadal začátek utkání. Hrálo se opatrně z obou stran a především hosté se nikterak nehrnuli do útoku. Paradoxně to byli právě hosté, kdo hrál první přesilovou hru v utkání. Za faul kolenem si šel již po 42 vteřinách „odpočinout“ Tomáš Černý. Přesilová hra hostům příliš nevyšla a prakticky neohrozili Klestila. O vzrušení v prvních minutách se především staral Tomáš Černý, v dalším jeho střídání při střele zlomil svoji hůl a část hole skončila v táborském kotli jako suvenýr. Domácí se tlačili do útoku a v 6. minutě měl David Kellner dvě slibné šance, nejprve protáhl hostujícího Nováka beckhandovou střelou a poté po vybruslení zpoza branky trefil z prostoru mezikruží břevno, při střele byl ovšem zahákován, což neuniklo hlavním rozhodčím a tábor měl tak možnost první přesilové hry. V té si asi největší šanci vytvořila třetí lajna. Šulčík nahodil kotouč z rohu na branku, kde se ho Kratochvíl a Zayml snažili dostrkat do branky, ovšem Novák byl proti. V 10. Minutě poprvé zahrozili hosté a hned z toho byly dvě nepříjemné střely, které zahřáli do té doby zmrzlého Klestila. O minutu později na sebe domácí Matušík natáhl dva protihráče a předložil kotouč na volného Černého, který se trefil přesně do sítě, ovšem do té nad plexisklem za brankou. Jeho mušku nejspíše vychýlil faul hostujícího Hniličky, který si šel sednout na 2 minuty za hákování. Kohoutům druhá přesilová hra nevyšla a hosté neměli problém s jejím ubráněním. Probíhala 15. minuta když poprvé udeřilo, z ničeho nic se na táborské obrané modré čáře zjevil osamocený brněnský Kozák, který dostal milimetrovou přihrávku a řítil se sám na Klestila a povedenou kličkou do forhendu zesmutnil táborské ochozy. Aby toho nebylo málo, v 16. minutě prohráli táborští souboj za Klestilovou brankou a Karel Benýšek našel zcela nekrytého Odehnala před táborskou brankou, který nedal Klestilovi šanci střelou z první k tyči. Tábor tyto dvě branky opařil a v pohodě a hlavně jednoduše hrající hosté neměli do konce třetiny problém s ubráněním dvoubrankového vedení.

Tábor do druhé třetiny vstoupil velmi aktivně a což dokázali přetavit v další přesilou hru. Kratochvíl ač hákován se po buly dokázal vytočit až před brněnského Nováka, ten vytáhl parádní zákrok.  V přesilové hře si domácí vytvořili pár zajímavých střel, ale na všechny Novák viděl a dokázal je zlikvidovat. Největší šanci v přesilové hře Tábora měli hosté. Matušík chybně přihrál a hostující hráči ujížděli do brejku 2 na 1, Brzobohatý ovšem backhandem na Klestila nevyzrál. Domácí se hodně tlačili do útoku, ale hosté urputně bránili a vyráželi do nebezpečných brejků. Ve 24. minutě sám ujížděl na Klestila Benýšek, domácí brankář, ale udržel svůj tým ve hře. Domácím v tuto chvíli chybělo i trochu pověstného štěstíčka. Všechny kotouče se odrážely k holím hostů.  To se k domácím otočilo čelem v 35. minutě, domácí si vytvořili obrovský tlak před Novákovou brankou a odražený kotouč usměrnil za záda hostujícího brankáře Kellner.  Ve 37. Minutě měli obrovskou šanci hosté. Ovšem Klestil dokázal kotouč zpacifikovat. Odpověď na hostující šanci měl na hokejce Matušík, který motal hlavu hostujícím obráncům, své střídání pak zakončil pumelenicí do masky hostujícího brankáře. Když do konce druhé třetiny chybělo 10 sekund, mohli hosté navýšit náskok, nebezpečná střela Bělohlávka ovšem o pár centimetrů minula táborskou klec.

Do třetí třetiny vstoupili domácí s jasným cílem vyrovnat a případně i převrátit skóre na svoji stranu. Hned od první minuty vrhly všechny své síly do útoku, obrovský závar v první minutě, ale hosté ustáli. Hosté se do útoku nikam nehrnuli a jejich výlety za červenou čáru byly spíše sporadické. Jejich prioritou bylo spíše bránění modré čáry, na které byli vyskládáni jako na začátku utkání. Ve 47. Minutě měl po přihrávce Matušíka Seidl na holi vyrovnání, ale puk se mu postavil na hranu a zčásti odkrytou branku minul. Tlak Tábor s každou minutou sílil, ale čas byl po obraně hostů druhý nemilosrdný nepřítel. Tlak Tábora pak bohužel přerušil domácí Trieb, který dostal menší trest za vysokou hůl. Hosté přesilovou hru pojali spíše jako odpočinkovou vložku před závěrečnými minutami. Což se jim vymstilo, hostující hráč zahákoval táborského rozehrávajícího obránce a počet hráčů se srovnal na čtyři na každé straně. Tábor očekával návrat Petra Trieba z trestné lavice, aby mohl vrhnout všechnu ofenzivní sílu směrem k Novákovi. Kohouti se usadil v útočném pásmu, ale hosté dobře bránili. Druhou polovinu přesilové hry umocnili táborští odvoláním brankáře. Domácí zamkli hosty, ale vytoužený gól ne a ne přijít. V čase 59:09 si vzali domácí oddechový čas, po kterém zůstala znovu táborská klec prázdná. Hostům se dařilo útok kohoutů zastavovat. 30 sekund do konce dobrým obraným zákrokem zabránil brněnskému Odehnalovi ve skórování do prázdné branky Heršálek.  Domácím v té chvíli zbýval čas akorát tak na jeden útok. Dostali se do pásma a vytvořili si drtivý tlak, první nebezpečná střela Seidla projela těsně kolem tyčky (polovina zimního stadionu v tu chvíli křičela gól), táborští mačkali Brno jako citrón, 4 vteřiny do konce vypálil Heršálek bombu od modré čáry, Novák jen vyrazil před sebe a Seidl vyražený kotouč doklepl do sítě a táborský zimní stadion se otřásal v základech. Domácí tak odvrátili prohru na poslední chvíli. Nutno dodat, že zaslouženě.

V prodloužení si vytvořili nebezpečné střeli jak hráči Tábora, tak i hostující hráči. Ve 4. minutě prodloužení získal Matušík puk za Novákem, odmítl dotírajícího brněnského obránce, vybruslil mezi kruhy, vystřelil, puk se odrazil od tyče, bohužel pro hostující tým, do zad Nováka a od nich putoval za brankovou čáru a 3148 diváků mohlo slavit spolu se svými hochy.

Tábor tak dokázal urvat 2 body s velice urputně hrající Technikou Brno, hosté hráli chytře, ale stačilo jim to pouze na jediný bod. V pondělí 8.4. pokračuje baráž 3. Kolem. Tábor zajíždí na horkou půdu do Havířova, Brněnskou Techniku čeká na domácím ledě soupeř z Písku.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

"Dnes to bylo hodně těžké utkání, soupeř výborně bránil a fantasticky mu zachytal brankář. Technika prvních 10 minut prakticky nevyjela za červenou čáru s pukem, pouze bránili a čekali, co budeme dělat. Pak nám ale dali dva góly a zalezli ještě víc. Občas nechtěli vůbec útočit. Na druhou stranu, měli protiútoky opravdu nebezpečné. V týmu mají spoustu šikovných a zkušených hokejistů. Nakonec jsme to otočili. Při power play jsme měli trochu toho pověstného štěstíčka. To štěstíčko, které nám v několika okamžicích zápasu scházelo k tomu, abychom dali více branek."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality