Tábor v derby přejel Milevsko 6:2

03.10.2012 23:22, autor: Jiří Jelínek

První derby v sezoně se ve středu sehrálo na zimním stadionu v Táboře. Domácí Kohouti si v něm hravě poradili s Milevskem, když nad ním dvě třetiny absolutně dominovali a vzduchotechnici ohrožovali branku Tábora jen sporadicky. Třetí třetina se pak pouze dohrávala. Domácí trochu polevili a hra byla hodně nepřesná a vyhecovaná.

Tábor v derby přejel Milevsko 6:2

HC Tábor - HC Milevsko 2010

6:2 (4:1, 2:0, 0:1)

Středa, 3.10.2012 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 2. Mrkvička (Nedorost, Heršálek), 12. Nedorost (Mrkvička), 18. Mrkvička (Havran), 20. Matušík (Seidl), 23. Hlaveš (Matušík), 28. Kellner (Klement) - 10. Procházka (Urbanec, Nikodém), 48. Homolka (Król)

Rozhodčí: Šmíd - Černý, Vavruška   Vyloučení: 3:4 z toho 5+KO Nedorost (TÁ), Čunát (MI)   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 6:1, 6:2   Střely: 53:31  

HC TÁBOR: Klestil (Panec) – Heršálek, Hlaveš, Ošmyk, Havran, Klement, Liška, Hastrman, Kakos – Nedorost, Mrkvička, Šulčík – Seidl, Matušík, Hájek – Heřmánek, Kolomý, Kellner – od 30. min Pechánek R.

HC MILEVSKO 2010: Pipek (Knap) – Procházka, Srdínko, Klíma, Cifreund, Dvořák, Čunát, Štych, Hlinka – Urbanec, Nikodém, Kořánek - Volf, Sýbek, Hamerle - Król, Homolka, Radosta - Novák, Paule, Fořt

Utkání začal Tábor hodně z ostra, od úvodu utkání tlačil Milevské v jejich obranné třetině. Nejprve se sám před Pipkem objevil Hájek, ale obránci mu na poslední chvíli stihli klepnout do hole a tak nezakončil. Tlak kohoutů však pokračoval a po několika dorážkách dal branku Vojtěch Mrkvička – 1:0. Poté měl slušnou šanci Heřmánek, ale vychytal ho bývalý táborský brankář Pipek. Příležitost měli i hosté, když se dostali do protiútoku, nicméně nezakončili dobře. Hned za několik sekund se na branku hostí řítil opět Heřmánek a pěknou střelou zápěstím trefil jen břevno. A tak udeřilo na druhé straně, Kohouti několikrát prohráli buly ve vlastní třetině, což se nevyplatilo, hned po buly vystřelil obránce Procházka a kotouč se zatřepal až v síti bezmocného Klestila – 1:1. Vyrovnané skóre však vydrželo sotva dvě minuty, po lajně unikl Mrkvička, předložil pěknou přihrávku před branku Nedorostovi a tomu jen stačilo trefit puk – 2:1. Domácí dostali možnost přesilové hry a měli v ní několik šancí. Tu první měl Roman Šulčík, který v přečíslení 2 na 1 dostal přihrávku před prázdnou branku, ale střelu z první výtečně vykopl Pipek. Ten kryl i další vyložené šance Tábora v přesilové hře. Přesilovka skončila a hned udeřilo, do pásma se tlačil Nedorost, na modré čáře propasíroval kotouč přes dva obránce, ujal se ho Vojtěch Mrkvička, který jel sám na Pipka a backhandovým blafákem mu nedal šanci – 3:1. Hned po vstřelené brance si vytvořila velký tlak i třetí formace Kohoutů, ale ztroskotala na výborném Pipkovi. Co se nepodařilo třetí formaci se povedlo první, Pipek ještě střelu z prostoru před brankovištěm vyrazil, ale na dorážku Matušíka již byl krátký – 4:1. Do konce třetiny zbývalo již málo vteřin a tak se skóre neměnilo.

I do druhé třetiny vletěli Kohouti jako uragán a hned v prvních minutách si vypracovali několik dobrých šancí, které však pochytal výborný Pipek. Ve třetí minutě však kapituloval, když po vhazování nahodil puk na branku Hlaveš a brankář hostí neměl šanci zasáhnout, protože měl zakrytý výhled – 5:1. Pak mělo šanci Milevsko, kotouč vypadl u mantinelu ze souboje, útočící hráč poslal přihrávku před brankoviště, kde skvělý zákrok předvedl domácí brankář. O několik vteřin později předvedla krásnou kombinaci první lajna domácích, na jejím konci stál opět Vojtěch Mrkvička, který z kruhů nastřelil jen Pipka. Chvíli na to se dostal do úniku dva na jednoho Radek Pechánek s Davidem Kellnerem, druhý jmenovaný vzal odpovědnost na sebe a krásnou ranou vymetl šibenici za Pipkem – 6:1. Od této chvíle jakoby domácí polevili a hra se začala kouskovat a nebyla příliš pohledná, slušnou šanci měli Milevští, když střelu ihned po buly musel s velkým úsilím krýt Tomáš Klestil. A i poslední zajímavou situaci ve druhé části měli na svým bedrech hráči Milevska, samostatný únik vychytal Klestil, který kryl skvělým zákrokem i následnou dorážku.

Stejně jako v předchozích dvou třetinách měli první šanci Táborští, Martin Havran totiž svojí bombou od modré trefil břevno a Václavu Pipkovi musí zvonit v uších ještě teď. Poté měli Táborští možnost své druhé přesilové hry v zápase a i tato byla velmi nebezpečná, dvakrát vytahoval puk z odkryté klece skvěle chytající milevský brankář. Po přesilové hře se hrnul do další šance Kolomý, který mohl jít do samostatného úniku, avšak v krkolomné pozici nedokázal zpracovat skákavý kotouč. Pak se o slovo přihlásili hosté, Klestil nejdříve vychytal jejich velkou šanci, když kryl střelu z brankoviště. O několik sekund později však z naprosto totožné situace neměl nárok, jelikož Homolka mířil přesně mezi betony – 6:2. Hra se nyní odehrávala spíše ve středním pásmu a nebyla příliš pohledná, na obou stranách byla spousta nepřesností a chyb. Až v 15. minutě měli další šanci domácí, Matušík vybojoval kotouč za brankou, v tísni nohou kopl kotouč před brankoviště, kde hlídkovali další táborští hráči, kteří však nedokázali Pipka překonat. Následně jel Roman Šulčík od červené čáry sám na hostujícího brankáře, udělal blafák, ale v rozhodující fázi mu kotouč přeskočil hůl. Asi 4 minuty do konce základní hrací doby jsme v utkání viděli i boxerskou vložku, o kterou se postaral domácí Nedorost a hostující Čunát, který z ní odešel jako poražený. Oba aktéři si odnesli tresty do konce utkání. Nutno říci, že šarvátka byla následkem výkonu hlavního rozhodčího, který předvedl několik nepřesných výroků na obě strany. Do konce zápasu si ještě vyzkoušeli oba týmy přesilovou hru, utkání se však již jen dohrávalo.

Ohlasy z táborské kabiny:

 

Trenér Tomáš Matušík:

Proti takovýmhle soupeřům nejde ani moc hrát, oni na nás čekali u červené čáry. Ale i tak jsme hodně brzy jsme v utkání odskočili. Kluci potom možná trošku podvědomě ubrali, když to bylo 6:1 a pak z toho byla taková bramboračka. Ve třetí třetině se už spíše jen dohrávalo, což mě mrzí. Od poloviny zápasu ta hra nebyla příliš dobrá. Vojtěch Mrkvička nenastoupil do třetí třetiny, protože ho bolelo tříslo a nechtěl jsem, aby se to ještě zhoršilo, v sobotu by měl být v pořádku.

Brankář Tomáš Klestil:

Tyhle zápasy jsou pro brankáře hrozně těžké, protože celý zápas jsme byli dominantní a oni měli vždycky jednu, dvě šance za třetinu, ale o to nebezpečnější.
Tomáš okomentoval i rvačku Davida Nedorosta: “Myslím, že David chvátal domu, protože by se jinak asi nepral.“(smích)
Padla i otázka na rivalitu mezi brankáři: “Né, my žádnou rivalitu mezi sebou s Míšou nemáme, tohle určuje trenér a zatím se po zápase střídáme, takže je to v pohodě.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality