Táboráci deklasovali Vajgar na všech frontách

16.02.2014 23:06, autor: Jiří Jelínek

KLH Vajgar J. Hradec - HC Tábor

1:11 (1:4, 0:3, 0:4)

Neděle, 16.2.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 11. Voříšek (Kocar, Jasečko) - 9. Nedorost (Kellner, Havran), 12. Mařík (Matušík, Kanov), 13. Sladký (Kolomý, Seidl), 17. Mařík (Krätzer, Matušík), 21. Krätzer (Matušík, Mařík), 28. Matušík (Havran), 31. Matušík (Krätzer, Mařík), 45. Matušík (Krätzer, Mařík), 47. Mařík (Matušík), 53. Mařík (Matušík, Hájek), 55. Kellner (Nedorost, Havran)

Rozhodčí: Pražák D. - Mertl, Samuel   Vyloučení: 7:2 navíc 10min NESP Mavrojanidis (JHR)   Využití: 0:3   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 1:1, 1:11   Diváci: 680

KLH VAJGAR J. HRADEC: Bláha (28. Kubeš) - Procházka, Popelka, Jasečko, Štěpán, Dvořák A., Pekárek, Tržil - Kohút, Kocar "A", Voříšek "C", Tomšík, Kotrla, Skokan, Mavrojanidis, Dvořák M., Bárta, Jasanský

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Havran, Kanov "A", Černý, Heršálek "A", Kolomý, Klíma, Liška, Hájek A. - Kellner, Mrkvička, Nedorost - Krätzer, Matušík "C", Mařík - Sladký, Hájek, Seidl

Souhrn

Kohouti vlétli na svého soupeře jako uragán a okamžitě jej přehrávali. První příležitost měl Vojtěch Mrkvička, který vybruslil zpoza branky, ale brankáře Bláhu nepřekvapil. O chvíli později kohouti dosáhli první branky, ale správně nebyla uznána. Bláhou vyražený puk kopl do branky Matušík, a tak musel rozhodčí Pražák rozpažit. Kohouti nadále bušili do svého soupeře, ale občas hráli až příliš na krásu. Jenže je to nemuselo příliš mrzet. Po levém křídle vnikl do pásma David Nedorost a střelou na lapačku překonal Bláhu – 0:1. Vedení Tábora ale vydrželo jen dvě minuty. Od modré čáry nahodil Voříšek a překvapil Tomáše Klestila – 1:1. Táboráků však bylo plné hřiště a po deseti vteřinách využili svou první přesilovou hru. Jakub Matušík našel křížnou přihrávkou Maříka a ten ranou z první mířil přesně – 1:2. Za padesát vteřin už to bylo o dvě branky. Sladkého střelu v přečíslení dva na jednoho Bláha vyrazil, ale Seidl puk vrátil před branku a Jan Sladký mohl oslavovat střelu do odkryté klece – 1:3. Po patnácté minutě táborští hokejisté roztočili dvouminutový kolotoč v domácím pásmu, při kterém dostal nahrávku mezi kruhy Martin Mařík a ranou z jedné trefil přesně pod horní tyč – 1:4.

Do druhé třetiny Tábor toto vedení neuspokojilo a hned v první minutě svůj náskok zvýšil. Přečíslení dva na jednoho krásnou ranou z voleje vyřešil Jakub Krätzer – 1:5. Kohouti nadále soupeři nepůjčovali puk a tlačili se před domácí branku a Vajgar musel faulovat. Jednu z početních výhod využil Jakub Matušík krásnou dělovkou do šibenice – 1:6. Tato branka vyhnala brankáře Bláhu na střídačku a nahradil jej Tomáš Kubeš. Toho nechala obrana na holičkách v 51. minutě. Situaci dvou proti jednomu obránci vyřešil krásně Krätzer s Matušíkem, kdy táborský kapitán zakončoval znovu do odkryté branky – 1:7. Ojedinělou příležitost pak měl domácí Bárta, jenže Tomáš Klestil dobře zasáhl ramenem. Před koncem třetiny střílel před brankovištěm Tomáš Hájek, ale Kubeš udržel puk mezi betony.

I poslední perioda probíhala ve stejném duchu jako předchozí dvě a táborští fanoušci se dožadovali pověstné desítky. Ta se začala přibližovat v pětačtyřicáté minutě, tou dobou totiž dovršil Jakub Matušík čistý hattrick a vstřelil také osmou branku svého celku a jak jinak než do prázdné branky – 1:8. Za dvě minuty předvedl pěknou individuální akci hradecký Jiří Bárta, před brankou přihrával do dobré pozice Mavrojandisovi, ale ten nedokázal zakončit. Jak se s šancemi nakládá, ukázal Vajgaru Martin Mařík o několik sekund později. Mařík byl znovu zcela osamocen mezi kruhy a ranou mezi betony nedal brankáři šanci – 1:9. I pro Martina Maříka to byl třetí zásah v utkání. Jenže to nebylo z táborského představení vše a poprvé sezoně došlo i na pověstnou desítku. Jakub Matušík přihrávkou zpoza branky našel opět táborského snipera, na kterého znovu zívala odkrytá hradecká svatyně – 1:10. Pět minut před koncem ještě jednou rozebrali Táboráci hradeckou obranu na šroubky a Davidu Kellnerovi nestál v cestě opět ani brankář Kubeš – 1:11.

Táborští hokejisté tak deklasovali v derby Jindřichův Hradec 1:11, i v hledišti to byla jasná výhra Tábora, protože několik stovek fanoušků vytvořilo svým miláčkům vynikající atmosféru.

Ohlasy z táborské kabiny

Asistent trenéra Radek Jindra

Dnes jsme měli výborný nástup do utkání, kluci byli nahecovaní, protože zde někteří hráli a přijelo je podpořit obrovské množství fanoušků, za což jim patří obrovské poděkování. Je mi trošku líto Martina Maříka, protože hattrick, čtvrtý gól a ještě desátý gól v zápase, to nebude mít levné (smích).Nemůžeme si na nic stěžovat, ani v Kolíně to nebyl špatný výkon, ale bohužel jsme neproměnili šance, které normálně dáváme. Nyní nás čeká Jablonec, na který se nám po takové výhře půjde určitě dobře.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality