Táboráci zdemolovali i Děčín

26.01.2014 10:47, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Děčín

8:1 (3:0, 2:1, 3:0)

Sobota, 25.1.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 8. Mařík (Matušík), 14. Kolomý (Seidl, Hájek T.), 15. Matušík (Mařík, Krätzer), 29. Kellner, 38. Mařík, 45. Hájek T. (Kolomý, Mařík), 49. Kellner (Nedorost), 53. Kellner (Mařík, Kolomý) - 24. Oliverius (Procházka, Drnec)

Rozhodčí: Pražák D. - Mertl, Zíka   Vyloučení: 8:8 navíc 10 min OT NESP Molnár (DEC)   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 3:0   Průběžné skóre: 3:0, 3:1, 8:1   Diváci: 1486

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Havran, Kanov "A", Heršálek "A", Liška, Hájek A., Černý - Krätzer, Matušík "C", Mařík - Hájek T., Kolomý, Seidl - Sladký, Nedorost, Kellner

HC DĚČÍN: Formánek (29. Volke) - Hříbal, Motejlek, Stezka, Kaltenböck, Procházka, Molnár - Oliverius "C", Zika, Bačák, Faigl, Kuchynka, Šetka, Chládek, Vacek, Vegner, Strnad, Fojt

Souhrn

Včerejší utkání táborských kohoutů začalo podle očekávání. Ti se pustili od prvních minut do útoku a v páté minutě měli obrovskou šanci. David Kellner dorážel na brankovišti do prázdné branky a trefil tyčku. Další dorážku do stále odkryté klece zblokoval obětavý obránce Děčína. Za dvě minuty přišla první přesilovka hostujícího celku a gól Tábora. Jakub Matušík vyslal do úniku Martina Mařík, který si v těchto situacích ví rady. Střelou na vyrážečku nedal Formánkovi šanci vyniknout – 1:0. Pak měl obrovskou šanci navrátilec do táborské sestavy Nedorost. David Nedorost nakopl své motory na červené čáře, přesprintoval dva obránce, ale tváří v tvář brankáři neuspěl. Kohouty to nemuselo mrzet. Po pravém křídle zavezl puk Tomáš Hájek, přihrál na střed, kde Seidl z první trefil tyčku a puk dorazil pod brankářem Filip Kolomý – 2:0. Uběhla necelá minuta, když se Táboráci radovali znovu. Krásnou Maříkovu nahrávku přes celé pásmo zužitkoval ranou z voleje Jakub Matušík – 3:0. Tři minuty před první sirénou měli jedinou svou šanci děčínští. Po střele obránce od modré čáry dorážel na brankovišti Faigl, ale Tomáš Klestil podržel svůj tým.

Druhou periodu začali lépe hosté. Hráli jednu z mnoha svých přesilových her a tentokráte ji využili. Procházkova střela od modré čáry byla tečována a skončila na tyči za Klestilem. Michal Oliverius už pak měl lehkou pozici a dorazil kotouč za bezmocného brankáře – 3:1. Kohouty nyní několikrát podržel Tomáš Klestil. Nejvíce při Bačákově úniku, ten si střelou mezi betony na brankáře nepřišel. A tak podruhé ve vlastním oslabení úřadovali domácí. Z brankové čáry poslal puk na branku David Kellner, trefil Formánka do betonu a puk zapadl do branky – 4:1. Další možnost ke snížení stavu měl Děčín těsně po polovině utkání. Měl totiž minutovou přesilovku 4 ku 3 a poté další minutu přesilovky 5 ku 3. Kohouti ale aktivně a dobře bránili, čímž hostům nedovolili prakticky nic. Útočili tedy znovu Kohouti. Martin Mařík krásně obešel dva obránce, nahrál Matušíkovi a ten vracel zpátky na svého parťáka. Před odkrytou klecí se ale znovu rozezvučela jen tyč! Co se nepodařilo Maříkovi nyní, zvládl za dvě minuty. Z obránce udělal krásnou kličkou diváka, na brankovišti vykoupal vystřídavšího Martina Volkeho a zasunul do odkryté části branky – 5:1. Nádherná branka!

Ve třetí třetině kohouti svého soka značně přehrávali a byla otázka, kolik utkání skončí. V pětačtyřicáté minutě uháněl do přečíslení dva na jednoho Kolomý s Hájkem. První jmenovaný předložil Tomáš Hájkovi krásnou přihrávku. Ten napřáhl až vysoko ke stropu a střelu golfem otřel o břevno a tyčku – 6:1. Tábor i nadále vévodil utkání a přidal další gól. A jak jinak než v oslabení. David Nedorost parádně našel Davida Kellnera, jenž v samostatném úniku udělal blafák a zakončil pod horní tyč – 7:1. Sedm minut před koncem utkání dostal šanci i Tábor, zahrát si proti třem soupeřům. Po minutovém zámku přihrál Martin Mařík zpoza branky mezi kruhy Davidu Kellnerovi a ten trefil přesně skulinku mezi Volkeho betony – 8:1. Další branky už nepadly a kohouti tak v posledních čtyřech utkáních třikrát nasázeli svým sokům osm kousků.

Díky drobným zaváháním Kolína a Sokolova, se kohouti od Středočechů odpoutali na rozdíl sedmi bodů, přičemž mají Kozli zápas k dobru. A k Sokolovu se Tábor přiblížil na pět bodů. Nyní čeká Táboráky nepříjemná čtrnáctidenní pauza, věřme, že si i přesto svou formu udrží.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Tak dneska musíme být spokojení, dali jsme krásné góly. Třeba ten pátý Maříkův, by si zasloužil nominaci do zlaté helmy. Ale jsem trošku nespokojen s defenzivní činností v první polovině zápasu, přistupovali jsme k soupeřům trošku ledabyle. Ale jinak samozřejmě super. Ve druhé třetině nás podržel Tomáš Klestil, kdyby dali na 3:2, mohla to být komplikace. Nás teď bohužel čeká dlouhá pauza, ale věřím, že se s tím nějak popereme. Jsme rádi, že po dlouhé době nastoupil David Nedorost. Po roce není žádná legrace nastoupit a myslím, že to zvládl dobře, vymyslel tam krásnou přihrávku na Davida Kellnera. Bohužel ho celý zápas koleno bolelo, stejně je na tom Vojta Mrkvička, ale oba budou v pořádku. Chce to prostě čas, prodělali těžké operace.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality