Táborská družina bez výrazných starostí přehrála Trutnov a prodrala se do čela tabulky

25.10.2014 22:40, autor: Pavel Šácha

Táborští hráči obstarali v sobotu večer svým fanouškům velmi hodnotnou porci zábavy. K očekávanému vítězství nad Trutnovem dokráčeli bez výrazného nervového vypětí, a protože doposud vedoucí Kolín klopýtl s Moravskými Budějovicemi, vrátili se na výsluní druholigové skupiny Západ.

Táborská družina bez výrazných starostí přehrála Trutnov a prodrala se do čela tabulky

HC Tábor - HC Trutnov

6:1 (2:0, 4:0, 0:1)

Sobota, 25.10.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Černý (Seidl, Kellner), 13. Matušík (Kanov, Semrád), 24. Kellner (Havran, Seidl), 29. Hlaveš (Mařík), 30. Zayml (Hlaveš), 40. Krätzer (Mařík, Matušík) - 54. Zítka (Junek).

Rozhodčí: D. Pražák - Vavruška, Oudes.   Vyloučení: 4:8 , navíc Mašek (Trutnov) neproměnil trestné střílení   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 0:0   Diváci: 1145

HC TÁBOR: Klestil - Černý, Havran, Kanov, Semrád, Heršálek, Hlaveš - Kellner, Mrkvička, Seidl - Krätzer, Matušík, Mařík - Kratochvíl (41. T. Bílek), R. Pechánek (41. Pejša), Zayml (41. Březina).

HC TRUTNOV: Čáp (29. M. Veselý) - Škvor, Souček, Dufek, Voženílek, Karlík, Junek, Chaloupka, Kozák - Veselý, Hemský, Březina, Bartoň, Kastner, Luštinec, Mašek, Chytráček, Zítka, Perutek, Janoušek.

Sobotní střetnutí přilákalo do ochozů táborského stadionu téměř dvanáct stovek diváků, a ti se v následujících šedesáti minutách rozhodně nenudili.

Pevné základy pro pozdější výhru nad předposledním nováčkem vystavělo táborské mužstvo už v úvodním dějství. Hned na úvod se sice museli Kohouti bránit trutnovské početní převaze, vzápětí se ale pevně chopili otěží zápasu. První  várku svých šancí ještě zužitkovat nedokázali, ale na konci 6. minuty se v přesilovce ocitl sám před Čápem Černý a nekompromisní střelou pod horní tyč založil brankový účet zápasu – 1:0. Ve 13. minutě už to bylo 2:0, to když si u levé tyče hostující klece otevřel svou kancelář Matušík a dokonale přelstil nejen obránce, ale také strážce trutnovské svatyně – 2:0. Ve zbytku prvního dějství táborský tým slevil ze svého úsilí a rušných okamžiků v hostujícím pásmu ubylo. Soupeř ze severovýchodu Čech naopak v závěru poprvé vystrašil Klestila, ale nebezpečná přesilovková rána se do branky nevešla.

 První přestávku vyplnil kratičký ceremoniál, který znovu dokumentoval pevné pouto mezi táborským klubem a jeho fanoušky. Šéf fanklubu HC Tábor Martin Bánský převzal z rukou malých hokejistů jako dar několik modro-bílých vlajek s klubovým znakem uprostřed.

 Druhé dějství se neslo ve znamení domácí herní nadvlády a krásných gólů. První z nich se znovu narodil v početní převaze Jihočechů a na konci vydařených manévrů první řady stál neomylně zakončující Kellner – 3:0. Téměř vzápětí se prezentoval elegantním průnikem Mařík, ale mířil nad. V polovině 29. minuty už ale táborský stadion burácel. Obránce Hlaveš vtiskl své střele do klubka hráčů naprosto přesnou trajektorii a gólman Čáp zaregistroval puk až v brance – 4:0. Tím pro něj také zápasové účinkování skončilo a mezi trutnovské tyče se postavil M. Veselý. Na ledě se mu ovšem nedostalo vřelého přijetí. Postarala se o to lahůdková akce táborského mladíka Zaymla, který obkroužil hostující klec a bleskurychle zasunul puk za brankovou čáru – 5:0. O pár desítek vteřin později předvedli Táborští téměř exhibiční přesilovkový zámek, tomu však chybělo to podstatné: gólové vyústění. Vzápětí se trutnovskému Luštincovi otevřel široký koridor ke snižující brance a řítil se sám na Klestila, v koncovce však totálně selhal a zamířil vysoko nad. Pouhých šest vteřin před koncem prostřední periody uhodilo na druhé straně. Parádní kombinace druhého táborského útoku se dočkala ještě hezčího zakončení v podání Krätzera a bylo to 6:0.

 Před poslední třetinou byli domácí diváci v očekávání další střelecké galashow svého týmu, ta se však nekonala. Zatímco brankář „Draků“ Veselý už puk ze své sítě lovit nemusel, jeho protějšek se ani tentokrát nedočkal první sezónní nuly. V úvodu 48. minuty ještě čisté konto uhájil, přestože musel čelit trestnému střílení v podání Maška. O pět minut později se ale zapsala do statistik původně nenápadná akce trutnovského Zítky; jeho střela téměř záhadně pronikla pod tělem padajícího obránce Kanova a Klestil na ni nestihl účinně zareagovat – 6:1. Nutno dodat, že hosté – ač měli v utkání minimum šancí a tahali za kratší konec provazu – si čestný úspěch za svou vytrvalou snahu zasloužili. Z domácího pohledu je pozitivem závěrečné dvacetiminutovky snad jen nasazení juniorské útočné letky T. Bílek (číslo dresu 20) – Pejša (66) – Březina (69). Prostor k uvedení na zápasovou soupisku jim otevřely zdravotní patálie útočníků Jana Boháče a Dominika Barbory, přetrvávající ze zápasu v Jablonci.

Z táborské kabiny

Tomáš Matušík, trenér HC Tábor: „V prvních dvou třetinách jsme předvedli výborný výkon. Naší hře nechyběl pohyb ani důraz, byly tam povedené kombinace, a hlavně ve druhé třetině i krásné góly. Ve třetí části jsme dostali do utkání i juniorskou lajnu. Zápas se v podstatě jenom dohrával, takže to mužstvo začalo hodně lajdat a naše hra byla špatná. Ta třetina se nám vůbec nelíbila, jinak jsme ale samozřejmě spokojeni s tím, že jsme vyhráli, a navíc v klidu. Musím ale říct, že Trutnov rozhodně nebyl tak špatným a odevzdaným soupeřem, jak konečný výsledek naznačuje.“              

                       

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality