Táborské "béčko" ztratilo rozhodující čtvrtfinálovou bitvu ve Veselí a má po sezoně

18.02.2016 01:47, autor: Pavel Šácha

Je rozhodnuto! Středeční třetí utkání čtvrtfinále krajské ligy posadilo na vlnu euforie hokejisty veselské Lokomotivy, zatímco táborský B-tým má definitivně po sezoně.

Táborské "béčko" ztratilo rozhodující čtvrtfinálovou bitvu ve Veselí a má po sezoně

Veselí nad Lužnicí - HC Tábor B

5:3 (1:1, 3:2, 1:0)

Středa, 17.2.2016 19:00 - Muži B

 

Branky a nahrávky: 9. Chlaň (Čáp), 23. Dušák (Čáp, Chlaň), 29. Čáp (Dušák), 34. Arnold (Koláček), 60. Klimeš - 20. Mařík (Ježek), 22. Mařík (Ježek), 35. Kolomý (Trieb).

Rozhodčí: Poskočil, Svoboda - Streďák, Diviš.   Vyloučení: 5:3   Využití: 2:1   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 1:0, 1:2, 4:2, 4:3, 5:3   Diváci: 380

VESELÍ NAD LUŽNICÍ: Dvořák – Chlaň, Krampl, L. Míchal, Malecha, Koláček, Kyml – Dušák, Mikeska, Čáp – Bůžek, Benda, Vlach – Sekera, Arnold, Klimeš.

HC TÁBOR B: Michal Novák – Trieb, Samec, Škulina, Hájek (34. Kolomý), Novotný, Hastrman – Ježek, Hubáček, Mařík – Kratochvíl, Pechánek, Kolomý (34. Kadilák) – Pospíchal, Nehoda, Petr Dudák.


I. třetina

Na veselském stadionu se hrála nečekaně živelná a ofenzivní partie, ve kterém se skóre houpalo na několika vlnách. Lépe do ní vstoupili hráči Lokomotivy a mladíček v táborské brance Michal Novák musel řešit podstatně více nebezpečných situací než jeho protějšek Dvořák. V čase 8:11 veselský tým přetavil své snažení ve vedoucí branku, o kterou se  přesilové hře postaral obránce Chlaň. Táborské mužstvo se dlouho trápilo v pasti vlastní nervozity i trpělivější hry domácí družiny. Necelou minutu před přestávkou se ale poprvé výrazněji dostala ke slovu dvojice Ježek – Mařík. Prvně jmenovaný zatáhl puk do třetiny, jeho spoluhráč se na ose hřiště uvolnil a střelou k tyči srovnal na 1:1.

II. třetina

Prostřední dějství začalo podstatně šťastněji pro táborské hráče. Při jejich vlastním oslabení se v útočném pásmu udržel na puku Ježek a ze zdánlivě nevinné akce vytěžil jeho parťák Mařík vedoucí druhý gól. Radost z výsledkového obratu měla ovšem jepičí život. Ještě v téže přesilovce Veselských dostal domácí Dušák hodně prostoru pro zakončení a jen sedmačtyřicet sekund po inkasovaném gólu dostal domácí střídačku znovu do varu – 2:2. V tu chvíli jakoby táborský hokejový kotel vyhasl. Hosté byli nedůslední při bránění, kupili jednu hrubku za druhou a pustili své hostitele do celé řady přečíslení a z nich pramenících vyložených šancí. Výtečný Novák držel jejich akcie dlouho na solidní hodnotě, o kterou je nepřipravilo ani neproměněné trestné střílení Mikesky. Až ve 29. minutě potrestal další zkrat v táborské defenzívě Čáp a vrátil „Lokotce“ vedení, které navíc 34. minutě navýšil trestuhodně neobsazený Arnold – 4:2. Hostující střídačka si v tu chvíli vzala oddechový čas a vyplatilo se. Jen minutu po čtvrtém gólu Veselí zužitkovalo mužstvo Tábora přesilovou hru a Kolomého lehká teč před brankou oživila jeho šance na úspěch – 4:3.

III. třetina

Závěrečná dvacetiminutovka naservírovala fanouškům obou táborů vyrovnaný úvod, ze kterého se ovšem později narodil zesilující se tlak hostů: V domácím obranném pásmu bylo v některých pasážích hodně horko, ale Dvořákovi žádná ze střel za záda neproklouzla. V 55. minutě usedl na trestnou lavici Čáp, ale Táborští navzdory trvalému zámku jeho prohřešek nepotrestali. V čase 58:50 sáhl trenér Kohoutů ke hře bez brankáře a vyslal do boje šest mužů, ale pouhých dvanáct vteřin poté skončilo v jejich opuštěné brance vyhození domácího forvarda Klimeše a naděje na vyrovnání definitivně zhasla.          

Trenéři po utkání

Petr Kovaříček, Lokomotiva Veselí nad Lužnicí: „Jsme teď samozřejmě moc šťastní. Do zápasu jsme na rozdíl od těch předchozích vstoupili velmi dobře. Kluci do puntíku plnili stanovenou taktiku a výrazně zlepšili to, co nám  neděli v Táboře vůbec nefungovalo. Velmi dobře bruslili, makali a dohrávali všechny souboje, což mělo v průběhu zápasu velký účinek. Na konci první třetiny jsme v tomhle směru jednou zaváhali, a hned jsme dostali gól. Nakonec jsme ale díky kvalitnímu výkonu došli až do cíle. Jen na konci jsme při našem oslabením prožívali horké chvíle, ale ustáli jsme to. Nemá cenu vypichovat jednotlivce, pochvalu si tentokrát opravdu zaslouží celý tým.“

Pavel Kratochvíl, HC Tábor B: „V prvních dvou utkáních jsme odvedli dobré výkony, ale tady jsme do zápasu vstoupili vyloženě špatně. Na své góly jsme se strašně nadřeli, zatímco soupeři jsme je sami lacino nabídli hrubými chybami. Na začátku druhé části jsme se sice dostali do vedení, ale v pokračující přesilovce jsme nevyhodili z pásma jasný puk a inkasovali jsme z toho gól na 2:2. Domácí se pak dostali do vedení a nutno říct, že nás ještě v dalších momentech podržel Michal Novák, který tam měl soustu dalších těžkých zákroků,. V posledních deseti minutách jsme si vytvořili tlak, ale nedokázali jsme proměnit ani přesilovou hru. Právě přesilovky nám nešly, což byla alfa omega tohoto zápasu.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality