Táborské mužstvo bude v sobotu hledat ztracenou pohodu na ledě Nymburka

12.01.2018 20:31, autor: Pavel Šácha

Tábor – Druholigoví táborští hokejisté si v sobotu odškrtnou ze svého kalendáře už sedmadvacátou sezónní položku. Stane se tak na ledě Nymburka, kde se od 17 hodin utkají s aktuálně sedmým týmem tabulky skupiny Střed.

Táborské mužstvo bude v sobotu hledat ztracenou pohodu na ledě Nymburka


Poslední vzájemný střet obou sobotních soupeřů se odehrál poměrně nedávno. Při výměně pořadatelství se táborští hráči představili na nymburském ledě v sobotu 3. Prosince a odvezli si odtud cenné vítězství 3:2. Oplatili tím středočeskému soupeři domácí porážku 2:3 v prodloužení.

Podobný výsledek by v sobotu brali Kohouti všemi deseti. Aktuálně totiž prožívají krajně nepříjemnou sérii čtyř prohraných utkání, ve kterých navíc zaznamenali celkem jen pět gólů. Nejenže před sebe v tabulce pustili rozjetý Žďár nad Sázavou, ale k jejich třetí příčce se přiřítili další dva konkurenti v boji o čelní pozice: Moravské Budějovice a Kolín. Právě tyto tři jmenovaní soupeři spolu s vedoucím Havlíčkovým Brodem se podíleli na výsledkové mizérii, která je v posledních týdnech provází.

Mimořádně těžké to bude mít celek od Jordánu i na nymburském ledě. Domácí hokejisté sice střídají úspěšná vystoupení s těmi nepovedenými, nikterak při tom ale nerozlišují, s jak kvalitním protivníkem hrají. Spoléhají na tom nejen na výrazné tahouny v čele s kanonýrem Janem Stehlíkem a defenzivním matadorem Ondřejem Křížem, ale také na novou dvojici posil. Do obranných řad Polabanu přibyl slávistický mladík Tadeáš Hejda, jehož služeb využívalo v minulých druholigových ročnících Vrchlabí. Ofenzivní šiky Nymburka rozšířil Štěpán Štěpánek. Muž s letmou zkušeností v první lize i ve slovenské nejvyšší soutěži působil v právě probíhající sezoně v Bílině a v Mostě, ve svých čtyřiadvaceti letech už ale stihl obléknout dres čtrnácti mužstev (!).

Z táborské šatny

Táborské mužstvo už se v sobotu vypraví k Labi bez zkušeného Josefa Urbance, který se vrátil domů do Písku, na druhé straně ovšem poprvé využije služeb dvou noviců z českobudějovického Motoru Jakuba Doktora a Ondřeje Šulka. Do sestavy Jihočechů se po jednozápasovém trestu vrátí útočník David Blažek. Právě tento bojovník před zápasem na chladném nymburském stadionu prohlásil: „V situaci, která nás teď provází, tam nejedeme předvádět nějaký extraligový hokej, ale prostě vybojovat tři body, které by se nám v současné době samozřejmě moc hodily.“

Zda se to táborské partě podaří či ne, o tom rozhodne až sobotní večer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality