Táborské mužstvo donutilo bojovníky z Klatov ke kapitulaci i napodruhé

08.11.2017 17:54, autor: Pavel Šácha

V době, kdy ostatní účastníci druholigové skupiny Střed trénovali nebo odpočívali, hokejisté Tábora a Klatov svedli nemilosrdnou bitvu o další mistrovské body. Spokojenější mohli být po šedesáti minutách hry domácí hráči, kteří si do kabiny odnesli cenné a zasloužené vítězství 7:3. Pevný základ mu položili už v první části hry, kterou vyhráli 3:0.

Táborské mužstvo donutilo bojovníky z Klatov ke kapitulaci i napodruhé

HC Tábor - HC Klatovy

7:3 (3:0, 1:2, 3:1)

Středa, 8.11.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 1. Matušík (Severa), 16. Rousek (Prokeš, Seidl), 17. Pechánek (Škrdleta, T. Černý), 29. Březina (Urbanec), 51. Severa (Heřman), 53. Matušík (Havran, Severa), 60. Seidl (Prokeš) - 27. Kokoška (Houfek), 32. Pour (Houfek), 55. Kokoška (Tulačka).

Rozhodčí: Pokorný - Musil, Roupec.   Vyloučení: 5:6   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:3, 7:3   Střely: 38:33   Diváci: 827

HC TÁBOR: D. Novák (Klestil) - T. Černý, Havran, K. Černý, Pípal, Košař, Dvořák, Raiterman - Severa, Matušík, Heřman - Seidl, Prokeš, Rousek - Březina, Kadilák, Urbanec - Blažek, Pechánek, Škrdleta.

HC KLATOVY: Sochůrek (Plánička) - Houfek, Walter, Polívka, Marcel, Sysel, Leština - Uhlík, Topinka, Pacanda, Rubner, Tulsčka, Kokoška, Vracovský, Furch, Pour, Heldák, Roubal, Piovarči.

 

Táborský tým se hned v úvodu zatoulal do říše splněných přání. Někteří z fanoušků se ještě ani nestihli usadit na svá místa a domácí už vedli – pouhých dvaatřicet vteřin po úvodní buly naservíroval ústecký pomocník Severa puk zpoza branky Matušíkovi a klatovský gólman Sochůrek neměl šanci zasáhnout – 1:0. Nadšení modro-bílé družiny mohli Klatovští poměrně brzy po inkasované brance zchladit, ale hlavní postavou v jejich přesilové hře se stal táborský gólman Novák. V 5. minutě si vysloužil potlesk diváků Rousek, který nezadržitelně prolétl až před Sochůrka, ale ten svou klec i s notnou dávkou štěstí uhájil. Také hostující tým ale disponoval velmi nebezpečnými zbraněmi; po dvou přežitých oslabeních se je nerozpakoval použít, ale brankář Novák neměl pro jeho spády pochopení a ozbrojil ho několika výtečnými zákroky. V závěrečných minutách Táborští znovu přitáhli otěže a vystavěli skálopevné základy své pozdější výhře. Na začátku 16. minuty vyrazila do útoku druhá táborská letka. Na konci její akce prokázal Rousek chladnokrevnost i notnou dávku hravosti, jejímž vyústěním bylo zakončení do odkryté branky za němého dohledu bezmocného Sochůrka – 2:0. Jen o minutu později udeřili Kohouti potřetí, to když Pechánek bleskově vnikl do útočného pásma a svůj výpad vyšperkoval nádhernou bombou k pravé tyči – 3:0.

 Ze druhé periody uplynulo v podstatě jen pár vteřin a Klatovští měli jen krůček k vyrovnání, ale hrubku domácích před vlastní brankou napravil Novák. Příští minuty nabídly devíti stovkám diváků v ochozech zajímavý hokej s několika pikantními momenty na obou stranách, ale skóre zůstávalo dlouho nedotčené. K jeho proměně došlo až v čase 26:54 a postaral se o to hostující forvard Kokoška, jenž učebnicově tečoval Houfkovu střelu od modré – 3:1. Radost na střídačce hostů ale neměla dlouhého trvání. Jen dvě minuty po jejich zásahu zatáhl domácí Urbanec puk do útočného pásma, narýsoval milimetrovou přihrávku na Březinu, a ten si s poměrně těžkou střeleckou pozicí poradil náramně – 4:1. Opětovné zvýšení na rozdíl tří branek mělo táborské hráče nasměrovat k bezproblémovému dohrání třetiny, ale opak byl pravdou. Ve 32. minutě přijali klatovští hokejisté darem další domácí hrubku před Novákovou brankou a Pour posílil jejich naděje na výsledkový obrat – 4:2. Navzdory dalším slibným okamžikům, a to především na domácí straně, zůstal tento průběžný stav v platnosti i po druhé siréně.

 První polovina třetí části divákům příliš strhujících okamžiků nenabídla, ale v té druhé se jim to jali táborští hráči dostatečně vynahradit. V polovině 51. minuty vyslal Heřman na zteč Severu, jenž nádhernou ranou k tyči ukázal, jak krutý dokáže být pro soupeře severní vítr – 5:2. Uklidňující okamžik měl na výkon domácích blahodárný vliv. Jen dvě minuty po pátém gólu hráli Táborští přesilovku, Havran našel střílenou přihrávkou od modré čáry Matušíkovu hůl a táborský kapitán nabídkou na gólovou teč nepohrdl – 6:2. Po tomto okamžiku Jihočeši na chvíli vypadli z role a přenechali iniciativu soupeři. V 54. minutě jim pokazil gólovou radost Novák, jenž fantasticky zabránil dorážce směřující do prázdné branky. O několik desítek vteřin později ale podnikli hráči Klatov rychlý protiútok, na jehož konci byla snižující trefa Kokošky6:3. Tečku za brankovým účtem střetnutí ale udělalo táborské mužstvo. Čtyřicet pět vteřin před koncem utkání se vrhl Seidl po přihrávce Prokeše a obětavě přidal sedmý gól Tábora – 7:3. Jeho oslavu si vinou potyčky s Houfkem a následného vyloučení příliš neužil, po utkání si však vychutnal se spoluhráči i diváky radost ze zasloužené a velmi cenné výhry.

SLOVO TRENÉRA: Zápas jsme kontrolovali, ale Klatovy uměly být hodně nebezpečné


Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor:
„Vstup do utkání se nám povedl. Pomohl nám rychlý první gól a po první třetině jsme vedli 3:0. Na druhé straně je pravda, že i když jsme byli aktivní, nedokázali jsme toho dobrého začátku využít a v zápase více dominovat. V nasazení to z naší strany nebylo úplně ideální. Paradoxně se na tom podepsalo právě to naše vedení, navíc jsme hráli na čtyři pětky, a to je vždycky těžší dostat se do tempa. Dá se říct, že jsme zápas kontrolovali, ale byly tam úseky hry, kdy byl soupeř hodně nebezpečný. David Novák v těchto momentech chytil několik velkých šancí, což bylo důležité, protože kdyby se soupeř dostal na kontakt, měli bychom to mnohem těžší. Klatovy velmi dobře bránily a vyrážely do rychlých protiútoků. My někdy umíme z drobných chyb vyrobit maxi chybu a zbytečně si přiděláváme potíže. Utkání jsme ale nakonec zvládli, podařilo se nám dát sedm gólů a vítězství nás samozřejmě moc těší.“       

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality